Mercedes-AMG GLC 63 S a devenit cel mai rapid SUV în producție de serie: 7 minute și 49 de secunde pe circuitul de la Nurburgring

de Cornel Șocariciu
Joi, 22.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG GLC 63 S a devenit cel mai rapid SUV în producție de serie după ce a parcurs un tur pe circuitul de la Nurburgring în 7 minute și 49.3 secunde. Vechiul record a fost stabilit de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.

În toamna anului trecut, Alfa Romeo a anunțat că noul Stelvio Quadrifoglio a devenit cel mai rapid SUV aflat în producție de serie pe circuitul german de la Nurburgring. Modelul constructorului italian reușea să parcurgă un tur pe Iadul Verde în 7 minute și 51.7 secunde.

Dar recordul realizat de SUV-ul italian a fost doborât de Mercedes-AMG GLC 63 S. Modelul producătorului german este echipat cu un motor V8 de 4.0 litri biturbo care produce 510 cai putere și 700 Nm. Resursele unității pe benzină sunt gestionate de o transmisie automată cu 9 trepte și de un sistem de tracțiune integrală 4Matic+.

Conform oficialilor Mercedes-AMG, SUV-ul de performanță a reușit să parcurgă un tur pe bucla de nord a circuitului de la Nurburgring în 7 minute și 49.3 secunde. La volanul modelului german s-a aflat Markus Hofbauer, inginer Mercedes-AMG în cadrul departamentului de dezvoltare. Acesta a reușit să obțină timpul amintit mai sus chiar la prima ieșire cronometrată.

Comentarii (5)

  • someone
    iarasi suv-uri
    4 4
  • A dat un pic de parapeti
    2 0
  • Desi are acceleratii mai bune si cutie automata care schimba mai rapid, e mai lent sau doar in apropierea unor hot-hatch-uri cu FWD ;-I
    1 1
  • SIMPLE MINDS
    Aveti curajul sa puneti punctul pe i !
    M2 Kompetioonenn a fost mai lent cu trei secunde comparativ cu un SUV compact !
    7:52 (sport auto) vs 7:49 GLC AMG 63S !!!!
    1 0
  • SIMPLE MINDS
    .......incontestabil SUV de clasa medie !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru