Toyota Yaris GR Sport: echipare sportivă cu modificări la suspensii și sistem hibrid cu motor de 1.5 litri și 100 de cai putere

Publicat vineri, 14.09.2018 11:55 de Daniel Popescu

Toyota a prezentat primele imagini și detalii tehnice despre Yaris GR Sport, o echipare sportivă pentru hatchback care include elemente specifice de design, modificări la suspensii și motor de 1.5 litri și 100 CP de pe varianta hibridă.

Toyota Yaris primește în toamna acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, o nouă echipare specială: Yaris GR Sport.

Aceasta oferă câteva îmbunătățiri la nivel estetic și tehnic comparativ cu versiunea standard a hatchback-ului, însă nu la fel de impresionante ca în cazul lui Yaris GRMN

, hot hatch-ul care a debutat în Europa în urmă cu mai bine de un an.

Cele mai multe noutăți sunt de natură estetică, întrucât Yaris GR Sport are jante negre de 17 inch, plafon negru și un spoiler spate. În plus, nuanța de negru își face simțită prezența și în zona grilei, a carcaselor pentru oglinzile laterale și în jurul proiectoarelor de ceață. La interior, principala noutate este tapițeria Ultrasuede într-o combinație de alb și negru, în timp ce volanul are trei spițe.

În schimb, din punct de vedere tehnic, principala noutate este la suspensii, care au primit, printre altele, o bară anti-ruliu mai rigidă. În urma acestor modificări, garda la sol a modelului este cu 11 milimetri mai joasă.

De asemenea, nu avem parte de nicio surpriză în privința motorului, întrucât Yaris GR Sport împrumută sistemul versiunii hibride cu unitate de propulsie de 1.5 litri cu 4 cilindri. Sistemul hibrid generează 100 de cai putere (74 CP pentru motorul termic, 61 CP pentru motorul electric), mult sub cei peste 200 de cai putere generați de unitatea de 1.8 litri de pe Yaris GRMN. La nivelul cuplului, sistemul de propulsie de pe versiunea hibridă oferă un cuplu de 169 Nm aferent motorului electric și un cuplu maxim de 111 Nm în cazul motorului termic. Toyota nu anunță valoarea cuplului maxim disponibil pe Yaris Hybrid.

Prezentarea oficială a noului Toyota Yaris GR Sport va avea loc în 2 octombrie la Salonul Auto de la Paris, iar comercializarea modelului va începe la sfârșitul anului 2018.

De asemenea, Toyota va lansa la Paris și Yaris Y20, o ediție aniversară care marchează împlinirea a 20 de ani de la lansarea primului Yaris în 1998. Aceasta va fi oferită într-o nuanță specială de caroserie și va include un nou sistem multimedia. 

Via Toyota