Record pe Nurburgring: Lamborghini Aventador SVJ a parcurs Iadul Verde în 6 minute și 44.97 de secunde

de Cornel Șocariciu
Joi, 26.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deși Lamborghini Aventador SVJ încă nu a fost văzut fără "hainele de camuflaj", supercar-ul italienilor a reușit să devină cel mai rapid model de serie de pe circuitul german de la Nuburgring. Noul Aventador SVJ a reușit să bată recordul stabilit de Porsche 911 GT2 RS realizat în toamna anului trecut.

La finalul săptămânii trecute, Lamborghini publica primul teaser video cu viitorul Aventador SVJ. Noul supercar era filmat pe circuitul german de la Nurburgring, iar o serie de voci apropiate companiei spuneau că italienii sunt în căutarea unui nou record pe Iadul Verde.

Zvonurile apărute atunci sunt acum confirmate de Lamborghini: noul Aventador SVJ a parcurs bucla de nord a circuitului german de la Nurburgring în 6 minute și 44.97 de secunde și a devenit cel mai rapid model de serie de pe Iadul Verde. Vechiul record (6 minute și 47.3 secunde) fusese stabilit de Porsche 911 GT2 RS în toamna anului trecut.

La volanul lui Lamborghini Aventador SVJ s-a aflat Marco Mapelli. Standard, supercar-ul italian folosește anvelope Pirelli P Zero Corsa, dar pentru stabilirea acestui record, italienii au mizat pe pneurile Pirelli P Zero Trofeo R.

Noul Lamborghini Aventador SVJ încă nu a fost prezentat publicului larg, evenimentul urmând să aibă loc în luna august cu ocazia Monterey Car Week din California, SUA.

Lamborghini Aventador SVJ va fi produs într-un număr limitat de exemplare, iar oficialii italieni nu vin cu informații referitoare la performanțele noului supercar.

Totuși, Lamborghini spune că Aventador SVJ are un raport masă-putere de 1.98 kg/CP și beneficiază de sistemul Aerodinamica Lamborghini Attiva 2.0 (ALA) cu elemente aerodinamice special dezvoltate pentru noul supercar.

Comentarii (1)

  • SIMPLE MINDS
    Spusei alaltaieri 6:45.Chiar nu-i rau deloc unde au reusit sa opreasca cronometrul!
    20 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru