Radarele ar putea fi montate doar pe mașinile ce poartă însemnele Poliției: propunerea legislativă a ajuns la Senat

de Petre Barac
Marti, 20.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Radarele rutiere ar putea să fie instalate exclusiv pe mașinile care prezintă înscrisurile și însemnele Poliției, se arată într-o propunere legislativă care a primit un raport favorabil în Comisia juridică a Senatului.

Parlamentarii vor să modifice o ordonanță de urgență privind circulația pe drumurile publice, care să ducă la o atenție mai mare pentru prevenirea evenimentelor rutiere nedorite.

Astfel, 16 deputați și senatori au depus o inițiativă prin care radarele rutiere să fie instalate doar pe mașinile care au însemnele Poliției. Propunerea lor a primit deja raport favorabil în Comisia juridică a Senatului.

În expunerea de motive se arată că, atât prin cadrul normativ, cât și prin atitudinea și comportamentul lucrătorilor poliției rutiere, nu se acordă niciun fel de atenție prevenției apariției evenimentelor rutiere nedorite.

În plus, dispozitivele mobile (tip pistol) destinate măsurării vitezei ar urma să fie folosite la o distanţă maximă de 10 metri de mașinile de Poliție.

Parlamentarii susțin că această propunere legislativă are rolul de a preveni accidentele şi de a determina un comportament responsabil al şoferului. Senatul este prima Cameră sesizată în cazul acestei iniţiative.

Via News.ro

Comentarii (6)

  • Aleics
    Da , franeaza cand vede masina de politie sau in general primeste atentionari de tot felul de la ceilalti participanti in trafic , in rest talpaaa...Nu cred ca este o lege buna .
    14 12
  • Foarte corectă inițiativa. Și ar trebui reglementată și valoarea preventivă a radarelor pentru a nu mai exista sisteme de pândă pentru că rolul lor ar trebui să fie prevenția in zonele de risc. Ba mai mult s-ar impune și mărirea vitezei de la 50 km/h la 70 km/h pentru a exista o mobilitate normală raportată la timpii de deplasare....dar de suntem în România și lucrurile firește se implementează mai greoi.
    11 10
  • Mai Coco, eu zic sa dam cu 90 prin localitate. In principiu radarele interzise de tot.Iar mortii din accidente le punem pe seama lui Soros. Cu ce te deranjeaza radarele daca tu mergi legal?
    10 2
  • mircea badea
    cand or sa fie vizibile si nu la panda/spaga, cand n-or sa mai salute masinile scumpe, semafoare inteligente, pasaje pietonale etc... atunci o sa-mi platesc si eu amenzile. desigur, in functie si de ce pensie voi avea. :)
    6 2
  • Gigi Carbit
    Iar radarele sa fie si presemnalizate cu 3-4 km inainte de locul de stationare al masinii de politie inscriptionata cu insemne de politie. Ca sa evitam orice stres si sa nu consumam lichidul de faza lunga.
    8 1
  • Nu cred ca ar trebui sa fie semnalizate radarele dar sunt total de acord cu faptul ca prventia facute de Politia Romana tinde catre zero. Cu ce ne ajuta la cresterea sigurantei in trafic un radar care sta la pinda pe iesirea din oras, de obicei zona industriala, iar in zonele cu scoli IDIOTII sofeaza cu ochii in telefonul mobil ? ... si daca te iei de ei sunt f mirati ...
    Vorbitul la telefon a ajuns sa mi se para firesc la citi bezmetici / bezmetice vad zilnic in trafic cu ochii in smart phone scriind / citind ... Propuneri legislative din partea mea
    - pentru pietoni sa fie ca in US - te prinde pe zebra cu ochii in telefon, amenda
    - la soferi se subintelege plus un spor de amenda daca ai masina dotata cu BT dar esti prea prost / sfidator sa-l folosesti. Pline soselele de idioti / idioate cu bani de masini muuuult mai mari decit abilitatile lor de soferi - cu mobilul intr-o mina, tigara in cealalta si ochii oriunde numai nu la trafic.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru