Uber va introduce în România un serviciu de transport cu mașini electrice: Uber Green se lansează în ianuarie 2018

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 31.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uber va lansa în România până în ianuarie 2018 serviciul de transport Uber Green cu mașini electrice, care mai este disponibil în orașe europene precum Lisabona și Paris.

Vânzările de mașini electrice s-au triplat în România după introducerea programului Rabla Plus, însă cota de piață a acestora este în continuare scăzută, de numai 0.1%.

Inițiativele de promovare a mașinilor electrice sunt relativ firave, mai ales în contextul în care numărul stațiilor de încărcare este încă redus, însă serviciul de transport Uber anunță lansarea unui program dedicat pentru vehicule ecologice. Astfel, în ianuarie 2018, bucureștenii vor putea circula cu noul serviciu Uber Green, care include doar mașini elecrice.

"Până în ianuarie 2018, vom introduce în București Uber Green, un serviciu care oferă 100% mașini electrice. Este un serviciu disponibil și în alte capitale europene, precum Lisabona sau Paris. București va fi primul oraș din Europa Centrală și de Est cu Uber Green", a declarat Pierre-Dimitri Gore-Coty, șeful diviziei europene a Uber Technologies, la evenimentul Digital România International Forum.

Oficialii Uber nu au furnizat alte detalii despre noul serviciu.

Totuși, la Paris, Uber Green are tarife similare cu serviciul clasic UberX, ceea ce se va întâmpla probabil și în România. În schimb, parizienii pot opta atât pentru mașini electrice precum Nissan Leaf, cât și pentru hibrizi precum Toyota Prius.

În prezent, Uber oferă tarife mai mici decât companiile tradiționale de taxi: 1.3 lei/km.

Via Profit

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru