Alpine prezintă A110 Cup: modelul de circuit produce 270 CP și cântărește doar 1.050 de kilograme

de Cornel Șocariciu
Vineri, 27.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpine a prezentat noul A110 Cup. Modelul de circuit oferă 270 de cai putere, cântărește 1.050 de kilograme și o să poată fi admirat în competiția Alpine Europa Cup.

La scurt timp de la debutul noului Alpine A110, oficialii constructorului francez au anunțat că pregătesc o surpriză pentru fanii motorsportului. Astăzi, Alpine vine cu primele imagini și detalii cu noul A110 Cup.

Modelul de circuit a fost dezvoltat împreună cu echipa Sigmatech și cu reprezentanții Renault Sport Racing. Așa cum era normal, francezii au adus o serie de îmbunătățiri în ceea ce privește siguranța.

Motorul de 1.8 litri a primit o admisie revizuită, un sistem de evacuare modificat, iar acum oferă 270 de cai putere. Resursele sunt manageriate de o transmisie secvențială cu șase trepte. În același timp, masa totală a noului Alpine A110 Cup este de doar 1.050 de kilograme. Pentru moment, oficialii francezi nu au oferit și detalii cu privire la performanțele modelului de circuit.

Alpine A110 Cup stă mai aproape de sol cu 40 de milimetri, comparativ cu versiunea de stradă, iar jantele de 18 inch și sistemul de frânare semnat de Brembo completează modificările aduse de francezi.

La interior, piloții vor găsi scaune și centuri Sabelt, un volan special care integrează un display central și pedale noi.

De asemenea, Alpine A110 Cup este oferit și cu un sistem de aer condiționat.

Noul Alpine A110 Cup va concura într-o competiție monomarcă: Alpine Europa Cup. Șase circuite europene vor face parte din această competiție care debutează în 1 iunie pe circuitul Paul Ricard din Franța.

Prețul pentru noul Alpine A110 Cup este de 100.000 de euro, iar înscrierea în Alpine Europa Cup costă 20.000 de euro. Costurile estimate de francezi pentru un sezon complet sunt mai mici de 100.000 de euro. Toate prețurile aminitite mai sus nu conțin taxe. În același timp, francezii spun că vor oferi premii în valoare totală de peste 160.000 de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru