Serviciul de car sharing GetPony ajunge în București: clienții pot utiliza două unități BMW i3 cu 35 de lei pe oră

de Daniel Popescu
Joi, 06.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Serviciul de car sharing GetPony a fost lansat în București cu două unități BMW i3. Mașinile electrice pot fi utilizate pentru un tarif de 35 de lei pe oră, însă serviciul este limitat la cartierul Cosmopolis.

GetPony este un serviciu de car sharing care s-a dezvoltat puternic în Cluj, acolo unde peste 5.000 de utilizatori au la dispoziție o flotă de 85 de mașini pe care pot fi preluate și parcate oriunde în aria de acoperire.

Datorită succesului înregistrat în orașul transilvănean, GetPony testează acum și piața din București prin lansarea serviciului în cartierul Cosmopolis, situat în apropierea intersecției dintre Centura Capitalei și Autostrada A3 București - Ploiești.

Pentru început, vor exista două unități BMW i3 care pot fi preluate din cartierul Cosmopolis și utilizate inclusiv pentru deplasări în oraș, însă trebuie predate tot în incinta cartierului. De asemenea, la centrul comercial din zonă a fost amplasată și o stație pentru încărcarea mașinilor electrice.

Mașinile sunt accesate prin intermediul aplicației de smartphone GetPony, iar tariful este unul dinamic în funcție de durata de utilizare. Astfel, primele 10 minute de utilizare se taxează cu 3.5 lei pe minut, ulterior prețul este de 35 de lei pe oră, iar în cazul unei utilizării de peste 6 ore se percepe un tarif de 350 de lei pe zi. În plus, există și un tarif de staționare de 1.75 de lei pe minut, care se aplică și în cazul rulării cu o viteză mai mică de 15 km/h.

"BMW i este o platformă importantă de inovaţie pentru Grupul BMW.

Suntem foarte încântaţi că BMW i3 este un instrument important în a oferi servicii inovative de transport. Vedem tot mai mult interes din partea unor servicii de shuttle şi car sharing", spune Dana Popescu, Brand Manager BMW i România.

Via BMW

Comentarii (2)

  • Poate sunt off topic, dar vreau sa precizez ca acolo exista priza de incarcare de aproape un an. Sunt deja locatari care au Prius plug in hybrid, mai e cineva cu un Mitsubishi I-Miev, Mercedes GLE Hybrid, o Honda Insight si un Zoe. Si chiar sunt folosite prizele din complex.

    In alta ordine de idei, chiar am sa incerc sistemul asta. Plus ca nu am condus niciodata o electrica. Iar daca ne gandim ca e disponibila una dintre cele mai performante electrice ale momentului, la un pret acceptabil in opinia mea, cred ca nu trebuie ratata oportunitatea asta.
    8 0
  • Saluare! Să ne spui cum ţi se pare serviciu şi dacă îl vezi util.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru