Toate maşinile diesel vândute în SUA în ianuarie încap într-o parcare: 222 de unităţi

de Daniel Popescu
Vineri, 19.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Statistici inedite în State: americanii au cumpărat doar 222 de maşini diesel în luna ianuarie, de 20 de ori mai puţine decât în urmă cu un an, ca urmare a scandalului Volkswagen.

Esential 222 de maşini diesel s-au vândut în luna ianuarie în Statele Unite
Faptul că americanii nu apreciază prea mult motoarele diesel când vine vorba despre maşinile personale este un lucru cunoscut, însă scandalul Volkswagen legat de emisii care a izbucnit în toamna anului trecut a amplificat semnificativ situaţia.

Astfel, în luna ianuarie 2016, pe întreg teritoriul Statelor Unite s-au comercializat doar 222 de maşini diesel, adică de circa 20 de ori mai puţine decât în ianuarie 2015 (4.448 unităţi). De altfel, înainte de izbucnirea scandalului în care este implicat producătorul german, în SUA se vindeau lunar între 4.800 - 9.500 de maşini diesel.

Imediat după apariţia primelor informaţii despre trucarea testelor de emisii, consumatorii americani au început să evite această motorizare, iar vânzările au scăzut treptat la 3.500 de unităţi în septembrie şi la mai puţin de 800 de unităţi în fiecare dintre următoarele trei luni.

Scăderea abruptă este justificată şi de faptul că 80% din oferta de maşini diesel din SUA provine de la Volkswagen, iar marca germană a oprit comercializarea acestui tip de motoare până la clarificarea problemei emisiilor.

În schimb, vânzările de camioane diesel merg mult mai bine, întrucât în ianuarie s-au vândut 22.000 de unităţi pe teritoriul ţării.

Via WSJ

Comentarii (8)

  • Poate gresesc, dar din cate stiu eu VW inca nu are voie sa vanda multe din modelele sale diesel in State. Iar asta ar explica destul de bine de ce nu au "vrut" americanii sa mai cumpere masini diesel VW.
    14 3
  • normal...
    ...unde benzina-i aproape bonus ca ai dat atentie companiei ,ai trecut pe la ei si i-ai salutat...mi se pare normal ,pe cand la noi motorina-i lux pentru unii...deci poftim diferenta de nivel de trai.bine recunosc,am hiperbolizat putin pt. a scoate in evidenta ...diferentele sociale.
    14 1
  • Am citit articolul de unde ati luat stirea, si acolo scrie clar in mai multe locuri ca VW nu mai vinde din septembrie modele diesel in State.
    Pe de alta parte, au scazut vanzarile de modele diesel pentru BMW si Mercedes, ceea ce confirma faptul ca americanii s-au indepartat putin de diesel (cel putin pentru autoturisme).
    9 0
  • mircea
    @noname00
    Corect, scrie și la noi: "Scăderea abruptă este justificată şi de faptul că 80% din oferta de maşini diesel din SUA provine de la Volkswagen, iar marca germană a oprit comercializarea acestui tip de motoare până la clarificarea problemei emisiilor."
    7 2
  • Deceneu
    haoleu,nu se mai vinde tedeiu. Europenii mai au multe de invatat de la americani.
    23 10
  • @Mafia, da? cum ar fi sa puna un pret de 40 de centi pe litru de benzina?
    10 12
  • Nelu.Pantofaru
    Sincer, diferentele dintre motoarele pe benzina si cele pe motorina nu mai sunt foarte mari, adica cele pe benzina crescand foarte mult in eficienta. Daca pretul la noi ar fi de 3 lei/l (adica daca ar mai scadea cat ar trebui sa scada, pentru ca pretul barilului este super super jos si daca s-ar scoate si taxa aia de 0,07 EUR) atunci nu cred ca ar mai merita sa mai cumperi Diesel (sau poate doar daca faci peste 30-40.000 KM/ an).
    14 1
  • AndreiRN
    Fals.
    Lipseste cuvantul "noi".
    Masini SH diesel s-au vandut cu miile.
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru