Versiunea de serie a sportivei 508 Sport Engineered va fi prezentată în septembrie: modelul francezilor va avea sistem plug-in hybrid cu 360 CP

de Cornel Șocariciu
Marti, 08.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a anunțat că versiunea de serie a sportivei 508 Sport Engineered va fi prezentată în 24 septembrie. Inițial, lansarea a fost programată pentru Salonul Auto de la Geneva, însă pandemia de coronavirus SARS-CoV-2 a dus la anularea evenimentului elvețian și, totodată, la amânarea prezentării francezilor.

În cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2019, Peugeot a prezentat conceptul 508 Sport Engineering. În momentul lansării, reprezentanții constructorului francez au menționat că prototipul va sta la baza unui model serie.

Între timp, designerii, inginerii și tehnicienii au continuat procesul de dezvoltare, iar spre finalul anului trecut, Peugeot a anunțat că vom face cunoștință cu versiunea de serie a lui 508 Sport Engineering în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2, evenimentul elvețian din acest an a fost anulat, iar Peugeot a decis să amâne prezentarea noului model sport.

Acum, oficialii constructorului din Hexagon au anunțat că prezentarea versiunii de serie a lui 508 Sport Engineering va avea loc în 24 septembrie. Anul acesta, compania Peugeot împlinește 210 ani de activitate, iar francezii au pregătit două evenimente digitale (în 24 și 26 septembrie) pentru a marca momentul special.

Noul model sport dezvoltat de producătorul francez va fi echipat cu un sistem de propulsie plug-in hybrid capabil să dezvolte 360 de cai putere.

Conceptul 508 Sport Engineering dispunea de un motor pe benzină PureTech de 1.6 litri cu 200 CP, un motor electric de 100 CP amplasat pe puntea față și un motor electric cu 200 CP montat pe puntea spate.

Nu este clar ce baterie va integra versiunea de serie, însă conceptul prezentat anul trecut la Geneva era echipat cu un acumulator de 11.8 kWh care oferea o autonomie electrică de 50 de kilometri, conform standardului WLTP.

Via | Peugeot | MotorsActu

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru