Video. Viitorul Porsche 911 GT3, surprins pe Nurburgring: modelul producătorului german va miza în continuare pe motorul de 4.0 litri aspirat natural

de Cornel Șocariciu
Joi, 21.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche testează la Nurburgring viitorul 911 GT3. Versiunea pregătită de nemți va fi echipată în continuare cu motorul aspirat natural de 4.0 litri. Conform zvonurilor, propulsorul ar urma să ofere circa 550 de cai putere.

Actuala generație Porsche 911 a fost prezentată oficial la finalul anului 2018. Modelul poate fi comandat în trei versiuni de caroserie (coupe, cabrio și Targa) și este disponibil cu mai multe motorizări.

În ciuda faptului că noul 911 Turbo S promite 650 de cai putere și un sprint 0-100 km/h în doar 2.7 secunde, fanii lui 911 sunt nerăbdători să vadă noul 911 GT3. Recent, mai multe prototipuri de teste ale viitorului 911 GT3 au fost surprinse în timpul unor sesiuni care au avut loc pe circuitul german de la Nurburgring.

Conform rapoartelor publicate până în prezent, viitoarea versiune va fi echipată tot cu motorul boxer de 4.0 litri aspirat natural. Voci apropiate companiei spun că propulsorul ar urma să ofere aproape 550 de cai putere. Cea mai recentă variantă a motorului de 4.0 litri a primit o serie de modificări importante, iar mai apoi a fost utilizată de nemți pe versiunea 911 Speedster unde livra 510 CP.

"Am investit în viitorul acestui propulsor.

Nu pot să comentez cu privire la viitoarele proiecte, însă ar trebui să fim nebuni să nu îl folosim în continuare. Pentru modelele GT ne dorim să rămânem la motoare aspirate natural. Vrem să păstrăm acest motor și în viitor, motiv pentru care facem eforturi considerabile pentru a-l pregăti în așa fel încât să nu afectăm performanțele și emoțiile livrate", a declarat în urmă cu câteva luni Andreas Preuninger, oficialul Porsche care se ocupă de versiunile GT.

La nivel estetic, nemții pregătesc celebra aripă spate supradimensionată, cât și mici îmbunătățiri în dreptul difuzorului. De asemenea, 911 GT3 va fi echipat cu un splitter nou, iar prizele de aer vor fi redimensionate. La interior, viitoarea versiune ar urma să ofere o gamă generoasă de accesorii sport.

Conform surselor apropiate companiei, viitorul Porsche 911 GT3 ar urma să fie prezentat până la finalul anului curent.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • Andrei
    Ce retrograzi, sa continue sa ofere motoare aspirate si cutii manuale, cu raspuns instantaneu al motorului la apasarea acceleratiei, cu control deplin manual, adica placere a condusului.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru