Video. Viitorul Mercedes-AMG E63 facelift, spionat pe Nurburgring: sedanul de performanță va fi echipat cu același motor V8 de 4.0 litri

de Cornel Șocariciu
Marti, 28.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz pregătește lansarea lui AMG E63 facelift. Modelul a fost surprins în timpul unor teste pe circuitul de la Nurburgring, iar conform surselor apropiate companiei, prezentarea ar urma să aibă loc în următoarele săptămâni.

La începutul lunii martie, Mercedes-Benz a publicat primele imagini și detalii referitoare la Clasa E facelift. În acel moment, cea mai potentă versiune pregătită de constructorul german purta indicativul Mercedes-AMG E53 4Matic+ (foto).

Sub capota versiunii se află un motor pe benzină cu șase cilindri de 3.0 litri capabil să livreze 435 de cai putere și 520 Nm. Unitatea este echipată atât cu o turbină, cât și cu un compresor electric, iar în anumite momente intervine și sistemul mild-hybrid EQ Boost. Acesta din urmă plusează cu 22 de cai putere și 250 Nm.

Dar fanii versiunilor extreme nu au motive de îngrijorare. Nemții vor prezenta în scurt timp și versiunea de top Mercedes-AMG E63 facelift. Unul dintre prototipurile de teste a fost surprins în timpul unei sesiuni pe circuitul de la Nurburgring.

La nivel estetic, nemții vor pregăti un pachet de caroserie ceva mai agresiv, în timp ce la interior, clienții viitorului AMG E63 facelift se vor bucura de scaune sport și de o serie de accesorii noi.

Sub capota viitorului model de performanță se va afla același motor V8 de 4.0 litri.

Pe versiunile curente, unitatea livrează 571 CP sau 612 CP (varianta AMG E63 S). Resursele vor fi gestionate în continuare de transmisia automată AMG Speedshift MCT cu nouă trepte și de sistemul de tracțiune integrală 4Matic.

Conform surselor, viitorul Mercedes-AMG E63 facelift va fi prezentat în următoarele săptămâni.

Comentarii (4)

  • @zărne (fiindcă sigur intri pe articol c-un Merc :-P) -- sincer, parcă-parcă a început să-mi placă stilul lor, deși tot îmi pare prea *monocultură*.

    (offtopic) Mulțam pt intentia de help-desk design, ;-) dar e greu aplicabiă practic.
    P.S. Just for fun -- o să particip la un concurs de design TopGear, amatoristic și fără premii, dar util din pmdv ca test al (a)normalității gusturilor din vremile actuale.
    Mai ales fiindcă tema e o mică sportivă EV... go figure !!!
    15 1
  • Am vazut si eu de cateva zile concursul de pe TopGear. Pai bafta maxima, ce sa zic :) !!!

    Ai grija ca daca o dai prea mult pe electrice, te trezesti cu oarece acte de divort, ca mine. Io n-am vrut sa le semnez asa, din prima, ca-s mai prost, dar pana la urma am zis ca trebuie sa-i dai fiecaruia ce isi doreste. Sincer, dupa decizia finala, ti-o spun pe-a dreapta, parca nu e asa de rau. Simt asa, o usurare ...

    Legat de design-ul Mercedes din ultimii ani, imi place foarte mult. Cu ce nu sunt de acord este matriosk-izarea gamei, dar eu sper c-o sa le treaca intr-o zi si o sa vedem iarasi fiecare clasa cu identitatea ei. Mai ales ca de inspiratie nu duc lipsa. Trebuie doar ca Directorul de la Inginerie sa le dea peste degete alora de la marketing si sa le interzica accesul in biroul de proiectare.
    5 2
  • Mda @zărne (&@inexo de fapt)... ca-n orice situație antagonistic-ideatică (și conflictuală-n perspectivă) un pic de detașare fără încrâncenare deci nu strică, zic și eu.
    La fel am încercat și eu să privesc direcția designului Daimler-Benz și am ajuns la o... dez-ascuțire a criticii, deși nu totală (gând la gând oricum cu monocultura tip matrionușka.).

    Alt exemplu (minor) e cu concursul ăsta TG, pe care îi apreciez din simplul motiv că au sesizat lipsa unei mici sportive (n.b. cu două locuri) din panoplia actualelor BEV-uri, dominată de diverse SUVuri, culmea că unele și de 3 tone.
    Fiindcă, în stadiul actual de evoluție a bateriilor, o *jucărie* de genul ăsta îmi pare mult mai rezonabil-logică decât e-mastodonții.
    ...Cu e-autonomele însă, rămâne cum am stabilit. :-)
    10 0
  • @kiro, ai dreptate, sorry! Am vrut doar sa lamuresc niste aspecte si e bine ca mesajul a fost citit. Te asigur ca sunt complet in "detasare fara incrancenare" in clipa de fata.

    Cat despre EV cu doua locuri, ar fi fantastic atata timp cat vor rezolva problemele bateriei. Autonomia per se, oricum nu va veni prea curand, si daca va veni si se va crea intr-un tarziu cadrul legislativ, sunt convins ca n-o sa fie o autonomie totala. La mijloacele de transport in comun, da, o vad utila. Dar pentru masinile personale, mai e cale lunga. Eu cred ca in cel mai bun caz, se va ajunge la un sistem "autonom" care sa vegheze din umbra soferul, si care va interveni doar in situatiile limita. Gen ABS + ESP + traction control din ziua de azi.

    Adica adormi la volan, ai un atac de cord, esti beat, etc. Caz in care sunt total de acord cu preluarea comenzilor de catre masina pentru evitarea unor catastrofe + victime colaterale.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru