Video. Prototipul Volkswagen ID R a stabilit un nou record: cel mai rapid vehicul de pe circuitul german Bilster Berg

de Cornel Șocariciu
Luni, 28.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prototipul electric Volkswagen ID R a stabilit un nou timp de referință pe circuitul german de la Bilster Berg. Vehiculul nemților a avut nevoie de doar un minut și 24.2 secunde pentru a parcurge cei 4.2 kilometri ai circuitului.

În 2018, Volkswagen a prezentat conceptul ID R, un prototip electric cu care nemții au vrut să scoată în evidență performanțele pe care le pot obține cu ajutorul mașinilor electrice.

De-a lungul timpului, Volkswagen ID R a reușit să stabilească un nou record pe traseul de viteză în coastă de la Pikes Peak și a obținut cel mai bun timp de pe Nurburgring pentru un vehicul electric. De asemenea, ID R a obținut cel mai bun timp pe traseul de la Goodwood și a stabilit primul record oficial pe traseul montan către Poarta Raiului din China.

Acum, Volkswagen ID R a devenit cel mai rapid vehicul de pe circuitul german de la Bilster Berg. Traseul cu lungimea de 4.2 kilmetri a fost parcurs în doar un minut și 24.2 secunde, cu peste 20 de secunde mai rapid comparativ cu vechiul timp de referință stabilit de un Radical SR3 LR (versiune omologată și pentru stradă).

De această dată, la volanul lui ID R s-a aflat Dieter Depping și nu Romain Dumas (pilotul care a stabilit timpii de referință la Pikeas Peak, Nurburgring, Goodwood și Poarta Raiului).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru