Video. Noul Hyundai i20 N, surprins în timpul testelor: Hot Hatch-ul de clasă mică ar urma să livreze cel puțin 200 CP

de Cornel Șocariciu
Joi, 30.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai va lansa noul i20 N în cursul acestui an. Între timp, unul dintre prototipurile de teste a fost surprins în timpul unei sesiuni pe circuitul de la Nurburgring.

În luna februarie, Hyundai a prezentat noua generație i20. Modelul de segment B are un design nou, un interior modern, iar gama de motorizări include și versiuni mild-hybrid.

Fanii versiunilor de performanță nu au fost uitați de producătorul asiatic, iar conform declarațiilor oficialilor Hyundai, în cursul anului curent vom face cunoștință cu primul i20 N.

Prototipul viitorului Hot Hatch de clasă mică a fost spionat în timpul unor teste care au avut loc pe circuitul german de la Nurburgring. Conform rapoartelor, viitorul i20 N va avea o suspensie mai rigidă, un sistem de frânare îmbunătățit și o direcție mai precisă.

Din toată această ecuație nu lipsește nici pachetul exterior inspirat de cel introdus în urmă cu aproape trei ani pe versiunea i30 N.

Potrivit unor surse apropiate companiei, viitorul i20 N ar urma să mizeze pe serviciile propulsorului turbo de 2.0 litri (275 CP și 353 Nm pe versiunea i30 N Performance). Totuși, există și voci care susțin că Hot Hatch-ul de clasă mică va folosi motorul de 1.6 litri care livrează 177 CP, în cazul lui Kona.

În această situație, propulsorul ar urma să fie modificat pentru a dezvolta cel puțin 200 CP.

Comentarii (1)

  • Ar fi foaaaarte misto daca i-ar pune motorul de 2L. Si ar fi singura situatie in care s-ar bate direct cu Polo. Dar.... nu cred c-o s-o faca. :)

    Asadar dragilor, nu va mai mirati ca VW vinde de râgâie. O sa vanda in continuare atata timp cat sunt unici in oferte pe anumite segmente. N-am chef sa ma pun sa caut, dar 2 exemple la indemana sunt Polo Diesel cu automata, Touareg cu motor de 3L V6 Diesel, Polo cu motor de 2 L pe benzina, pentru pasionati, Passat biturbo TDI cu 270 CP (parca).

    Am avut ocazia sa conduc o Hyundai i20, modelul actual. Era masina inchiriata, cu motor de 86 CP, de 1.2 aspirat. Masinuta mi-a placut foarte mult, de fapt chiar am fost surprins ce mult mi-a placut. O masinuta simpla cu loc berechet in partea din fata, adica exact ce ma intereseaza. Ar fi minunat sa scoata ceva cu adevarat special acum, odata cu noul i20. O sa ma duc la drive test.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru