Video: Lucrările la primul tronson din autostrada Sibiu - Pitești au ajuns la un grad de realizare de 20%

Publicat vineri, 11.09.2020 14:45 de Daniel Popescu

Tronsonul Sibiu - Boița de aproape 14 kilometri din cadrul autostrăzii Sibiu - Pitești a ajuns la un grad de realizare de 20% în primele cinci luni de la startul lucrărilor.

Primul șantier al autostrăzii Sibiu - Pitești a fost deschis în 31 martie pe tronsonul de 13.7 kilometri dintre Sibiu și Boița.

În cele 5 luni care au trecut de atunci, constructorul a ajuns la un grad de construcție de 20%, potrivit datelor furnizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru finalul lunii august.

O filmare din dronă realizată pe acest sector de drum arată că lucrările sunt în plină desfășurare pe aproape toată lungimea tronsonului, în special la Tălmaciu și Boița.

Potrivit contractului încheiat cu constructorul Porr Construct SRL, lucrările la tronsonul de 13 kilometri ar trebui finalizate în 3 ani, adică în primăvara anului 2023.

Autostrada Sibiu - Pitești va avea o lungime totală de 122 de kilometri, iar traseul a fost împărțit în 5 loturi: Sibiu - Boița, Boița - Cornetu, Cornetu - Tigveni, Tigveni - Curtea de Argeș și Curtea de Argeș - Pitești. Pentru moment, a mai fost semnat și contractul pentru lotul dintre Curtea de Argeș - Pitești.

Autostrada Sibiu - Pitești este esențială pentru constructorul român Dacia, care va putea exporta mult mai ușor mașinile produse la Mioveni prin infrastructura rutieră.

Via Hotnews