Video: Lucrările la primul tronson din autostrada Sibiu - Pitești au ajuns la un grad de realizare de 20%

de Daniel Popescu
Vineri, 11.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tronsonul Sibiu - Boița de aproape 14 kilometri din cadrul autostrăzii Sibiu - Pitești a ajuns la un grad de realizare de 20% în primele cinci luni de la startul lucrărilor.

Primul șantier al autostrăzii Sibiu - Pitești a fost deschis în 31 martie pe tronsonul de 13.7 kilometri dintre Sibiu și Boița.

În cele 5 luni care au trecut de atunci, constructorul a ajuns la un grad de construcție de 20%, potrivit datelor furnizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru finalul lunii august.

O filmare din dronă realizată pe acest sector de drum arată că lucrările sunt în plină desfășurare pe aproape toată lungimea tronsonului, în special la Tălmaciu și Boița.

Potrivit contractului încheiat cu constructorul Porr Construct SRL, lucrările la tronsonul de 13 kilometri ar trebui finalizate în 3 ani, adică în primăvara anului 2023.

Autostrada Sibiu - Pitești va avea o lungime totală de 122 de kilometri, iar traseul a fost împărțit în 5 loturi: Sibiu - Boița, Boița - Cornetu, Cornetu - Tigveni, Tigveni - Curtea de Argeș și Curtea de Argeș - Pitești. Pentru moment, a mai fost semnat și contractul pentru lotul dintre Curtea de Argeș - Pitești.

Autostrada Sibiu - Pitești este esențială pentru constructorul român Dacia, care va putea exporta mult mai ușor mașinile produse la Mioveni prin infrastructura rutieră.

Via Hotnews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru