Video. Cum decurg lucrările la primul șantier al autostrăzii Sibiu - Pitești: constructorul a realizat 8% din proiect în prima lună

de Daniel Popescu, Foto: CNAIR
Luni, 18.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile au publicat un clip video cu lucrările efectuate în prezent la primul șantier al autostrăzii Sibiu - Pitești. Constructorul afirmă că în prima lună a efectuat deja 8% în proiect.

La sfârșitul lunii martie, Ministerul Transporturilor a anunțat startul oficial al lucrărilor la cea mai așteptată autostradă din România, care va face legătura între Sibiu și Pitești.

În faza inițială s-au început lucrările la lotul 1 din cadrul secțiunii Sibiu - Boița, care are o lungime totală de 13 km.

La ceva mai mult de o lună distanță, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a efectuat o inspecție la șantier și a publicat un clip video de aproape 5 minute filmat cu o dronă.

Pentru început, se lucrează la excavația pentru fundația unui podeț dintr-un total de 21 de podețe realizate pentru a permite trecerea animalelor mici dintr-o parte în alta a autostrăzii.

Constructorul Porr a anunțat că, în prima lună de la startul lucrărilor, a fost deja realizat 8% din întregul proiect, care are ca termen de finalizare lună martie a anului 2023. 

Recent, autoritățile au anunțat semnarea contractului pentru și pentru segmentul de 30 de kilometri de la Pitești la Curtea de Argeș.

Lucrările pe acest segment ar trebui să înceapă în mai 2021 și să se încheie în mai 2025.

Via Hotnews

Comentarii (9)

  • Octavian
    Sa de Domnul sa o tina tot asa dar parca nu mai cred nimic.

    Asa s-a inceput si la Metroul din Dr.Taberei. In prima saptamana au taiat toti copacii, iar ulterior stie toata lumea cum au mers treburile.
    7 0
  • Bucatile acestea de autostrada o sa fie muzeu cat timp nu sunt gata toate? sau gresesc si exista deja un drum vechi pe care o sa poti continua drumul.
    1 2
  • Hai sa le dam o sansa de data asta sa vedem ce mare branza vor face. Asta e o autostrada strategica pentru Romania, mai ales pentru industria auto. Faptul ca merg prin Curtea de Arges e foarte bine. Cum am mai spus, pe viitor vor putea oricand sa lege Curtea de Arges de culoarul Rucar Bran.

    Hai ca de data asta m-am uitat pe harta, sa nu mai vorbes balarii. :):)
    5 0
  • la podetul 21 se va ajunge peste muult timp ...adica doi ani daca nu mai mult
    1 0
  • Adrian
    Prin anii 2000, daca netul fix nu mergea cum trebuie, era de la RDS. Indiferent care era furnizorul tau.
    Daca aceasta autostrada nu va fi terminata la timp, ghici cine va fi de vina? Exact, PSD!
    4 6
  • Dacă ții neapărat să-ți aduc aminte și de ce, îți spun eu iar, pe$edist mic.

    Pentru că de la 1989 încoace inclusiv în micile pauze în care nu au controlat guvernul direct 1996-2000, 2005-2012, pedeseriștii au avut procente consistente în parlament și au sabotat cât au putut în mod indirect orice nu era în interesul propriu.

    Pentru că era ministru un șpăgar mic (dovedit) de-al lui Tonta care a spus pe față că nu e cazul să facă această autostradă și a dublat din pix estimarea de cost Sibiu - Pitești ca să nu o facă. Da da, ăla care se lăuda că se mută la cort la Comarnic, să facă altă autostradă (Bechtel 2), Șova pe numele lui de penal.

    Pentru actualizarea SF au pierdut 5 ani (2012-2017) și tot nu l-au făcut complet. În 2017 au licitat porțiunile de capăt, cele mai ușoare lăsând porțiunile dificile, cu tunele fără studii geotehnice riguroase și fără a actualiza SF-ul pe ele. Numai licitația a durat din 2017 și a trebuit să vină PNL la guvernare ca în 2020 să se semneze rapid contractele pentru cele 2 tronsoane de capăt măcar.

    Deci da, pe$edeaua a sabotat această autostradă cât s-a putut prin toate mijloacele: minciuni pentru evitarea alegerii traseului, subfinanțare, tergiversări continue.
    Inclusiv fumigena cu gândacul protejat este tot o minciună sfruntată a unui ministru P$D, un Cuc ce are la activ rezilierea unui tronson din Lugoj - Deva pentru care deja s-a stabilit să plătească statul român daune constructorului.

    Orice bucățică de drum terminată și predată e bună și trebuie apreciată, mai ales că s-a plictisit turma de ordine și inevitabil îi va aduce din nou la ciolan pe sabotorii penali.
    4 4
  • @Adrian

    Chiar e de vină PSD - au fost la putere încontinuu din 2014 până în 2019 doar ei singuri (cu excepția unui an în care a fost guvernare tehnocrată) plus încă 2 ani în perioada 2012 - 2014 alături de vechiul PNL (noul PNL a mai adus oameni noi și buni, dar din păcate încă au rămas și mulți din vechea gardă).

    Concluzie: Deci 6 ani încontinuu la conducere a fost PSD dacă excludem anul cu guvernare tehnocrată. Din acești 6 ani, 2 ani au fost alături de PNL și 4 ani au zburdat cam de unii singuri.

    Ia zi acum, cam câte se puteau face în 6 ani?

    Și apropo, câte autostrăzi a început PSD? Cred că doar Sebeș - Turda a început în timpul guvernării lor, în rest mare parte din autostrăzile pe care le avem acum au fost începute în timpul guvernărilor non-PSD.
    4 3
  • Baieti! Linistiti-va. Romania nu e condusa de PSD si nici de celelalte partide care de fapt tot niste PSD-uri mai mici sunt. Romania e condusa de mafia (cu diversele ei factiuni) din serviciile romanesti care manevreaza din umbra pe acesti clovni pe care ii vedem noi la TV. Care sunt propulsati sus in masura in care pot fi santajati. Adevarul e ca si in guvernarile psd si in celelalte nu am vazut nici un om care sa para macar curat. Uitati-va acum de exemplu, cine e in varful Romaniei. e vreunul in afara de orice suspiciune, cu o activitate profesionala beton? Nu, nu e, chiar daca nu sunt psd-isti.
    7 1
  • ciuma rosie si acum febra galbena +covid
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru