Video. Cadre noi cu viitorul Audi RS3 Sportback în timpul testelor de la Nurburgring: modelul de performanță va fi lansat în cursul anului

de Cornel Șocariciu
Luni, 18.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Unul dintre prototipurile viitorului Audi RS3 Sportback a fost surprins în timpul testelor de la Nurburgring. Hot Hatch-ul de clasă compactă va fi echipat cu motorul de 2.5 litri cu cinci clindri care dezvoltă 400 CP.

La începutul lunii martie, Audi a publicat primele imagini și detalii referitoare la noua generație A3 Sportback (foto). Câteva săptămâni mai târziu, modelul de clasă compactă a debutat și pe piața din România, prețul de pornire anunțat de nemți fiind de 28.070 de euro.

Fanii versiunilor de performanță nu au fost uitați de oficialii din Ingolstadt, iar până la finalul anului aceștia vor asista la debutul unui nou RS3 Sportback.

Recent, unul dintre prototipurile Hot Hatch-ului de clasă compactă a fost surprins în timpul unei noi sesiuni de teste pe circuitul german de la Nurburgring.

Conform rapoartelor, Audi pregătește pentru noul RS3 același motor de 2.5 litri cu cinci cilindri pe care îl întâlnim și pe noile RS Q3 și RS Q3 Sportback. Motorul dezvoltă 400 CP la 5.850 rpm și 480 Nm la 1.950 rpm, iar în cazul celor două SUV-uri de performanță, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.5 secunde. Conform zvonurilor, viitorul RS3 Sportback va fi mai rapid cu aproape 0.5 secunde pe sprintul 0-100 km/h, în timp ce viteza de top va fi identică cu cea a SUV-urilor RS Q3 și RS Q3 Sportback (250 km/h standard sau 280 km/h opțional).

Spre deosebire de versiunile civile, viitorul RS3 Sportback va primi și o serie de îmbunătățiri atât la nivelul suspensiilor, cât și în dreptul sistemului de frânare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru