Vettel a semnat cu Aston Martin pentru sezonul 2021 al Formulei 1: Perez, îndepărtat de la echipă

de Daniel Popescu
Joi, 10.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a semnat un contract multianual cu Racing Point, care își va schimba numele în Aston Martin începând de anul viitor. Sergio Perez a fost îndepărtat de la echipă deși avea contract valabil pentru anul viitor.

Sebastian Vettel a confirmat joi speculațiile din ultimele luni și a semnat un contract multianual cu Racing Point, echipă care își va schimba numele în Aston Martin începând din sezonl 2021.

Astfel, actualul pilot al Scuderiei Ferrari va concura pentru echipa miliardarului Lawrance Stroll începând de anul viitor.

"Sunt încântat să anunț în sfârșit această veste despre viitorul meu. Sunt extrem de mândru să spun că voi fi pilot Aston Martin în 2021. Pentru mine este o nouă aventură cu un constructor legendar. Am fost impresionat de rezultatele obținute de echipă în acest an și cred că viitorul arată și mai bine", a declarat germanul în vârstă de 33 de ani.

Anunțul vine după ce miercuri seară Sergio Perez a anunțat că nu va mai rămâne la Racing Point după sfârșitul acestui sezon. Viitorul său era incert în contextul speculațiilor cu privire la sosirea lui Vettel, în ciuda faptului că mexicanul avea contract semnat pentru sezonul 2021.

"Totul în viață are un început și un sfârșit și, după șapte ani împreună, timpul meu alături de echipa se va încheia după acest sezon.

Mă doare un pic pentru că am pariat pe această echipă în vremuri foarte dificile (n.r - echipa a fost aproape de faliment). Am depășit obstacolele și sunt foarte mândru că am salvat locurile de munca ale unor coechipieri", a precizat el.

Perez a admis că în prezent nu are niciun plan B pentru sezonul 2021, mai ales că Haas și Alfa Romeo sunt singurele echipe care nu și-au definitivat liniile de piloți pentru anul viitor.

Vettel va fi coechipier la Aston Marin cu Lance Stroll, fiul proprietarului Lawrance Stroll.

Via Formula1

Comentarii (29)

  • Mai Vettel, ce pot sa spun - iti doresc succes ! Esti un pilot bun - ai demonstrat asta. Tot ce iti trebuie este o masina competitiva. Nu neaparat Ferrari era problema ta ci relatia cu Leclerc, pilot care a demonstrat nu numai ca e bun dar cateodata chiar ti-a fost superior.
    23 22
  • Vettel
    Mai Radu, ce pot sa raspund - danke veri maci, fara tine as fi ramas convins ca sint un pilot prost.
    31 22
  • danbiciclar
    sincer nu prea pricep de ce ăia de la Aston Martin își complică viitorul din moment ce piloții actuali sunt perfecți pentru nivelul echipei !
    20 6
  • vrea sa ia bataie cu toate masinile..

    foarte isteti aston sa ia motoare mercedes.
    18 5
  • The Dot
    Mai toata lumea castiga, mai putin Checo.
    Aston Martin aduc la echipa noua un pilot nou, care are 4 campionate mondiale sub sapca si multi fani.
    Vettel scapa de presiunea de la Ferrari si poate nu o sa mai faca atat de multe piruete, plus ca sunt sigur ca va avea un salariu grasut.
    F1 mai are pentru cel putin un an un pilot experimentat si care, ca si in cazul celor de la AM, va ajuta la cresterea veniturilor.
    In locul lui Checo m-as muta intr-o competitie americana, pentru ca in momentul de fata, ipotetice locuri libere sunt la cele doua martoage motorizate de Ferrari, Haas si AR.
    10 7
  • Costel
    Vettel e un pilot mediocru. A dovedit-o deja ca atunci cand nu-l are pe Helmuth sau pe Newey nu prea face nimic. Batut de Ricci, apoi de Leclerc, poate ca va fi batut si de Stroll. Nu m-ar mira. Chestia e ca lui Perez i se face o mare nedreptate, Perez e peste Vettel. La anul ne vom convinge. Sper ca Perez sa prinda o echipa.
    24 16
  • THE SPINNING GERMAN
    Va face piruete pentru Aston Martin. Va fi cool sa mai delectez cu acest campion inca ceva timp.
    22 15
  • Jony Memonik
    Alegere de tata si nu de manager F1, care isi vrea fiul in prim plan in detrimentul afacerii (la cati bani invarte $-troll senior isi permite orice nebunie).
    PS: prinde contur noul desen animat "PANTERA ROZ se intoarce" - asta daca mai ramane BWT acolo.
    Stati linistiti ca Checo nu dispare din peisaj, ci doar se transforma in VANATORUL DE PANTERE ROZ.
    17 4
  • Florin
    La anul viitor va fi distractie mare. Vettel la Aston Martin cu o masina bunicica, Alonso apare si el la Renault cu o masina mai slabuta...daca ar mai ramane si Kimi ar fi vechea gasca cu masina aproximativ egale. Toti vor concura in pluton, depasiri, scandal, acrosaje. Poate nici Mercedes nu mai reuseste masina asa de bine sa fie ceva bataie si la varf nu ce este acum. Toate depasirile pe care le face cel care castiga sunt cele sub steag albastru.
    10 5
  • Sergiu
    Aston Martin va deveni o noua Alfa. Anul asta a fost o exceptie, c-au primit pe tava masina Mercedes de anul trecut, de la anul nu ii mai vad in fata.
    10 2
  • Aditza
    @Spinning german va fi cool cum vei continua sa iei pastile pentru tensiune pentru cel putin inca 2 ani. Tu si alti ratati ca tine care va adunati in fiecare duminica-luni dupa cursa aici sa va varsati mizeriile.
    Ca umbra pamantului faci degeaba si mai ai si drept de vot asta este infricosator.
    12 18
  • Aditza-cu tz
    Vorbesti dupa cum iti scrii numele, adica manelistic. Tu vorbesti din experienta proprie, probabil iti prizezi sinapsele ramase intregi ca sa nu-l mai vezi pe Fetal cum se chinuie. Stai linistit si pastreaza-ti reteta. Vei mai avea nevoie.
    13 8
  • Enache
    A ajuns Vetal unde si-a dorit. Intr-o masina Mercedes. Cand o sa fie batut de Stroll se va razgandi.
    12 8
  • @aditza
    Nu te infierbanta. E bine ca voteaza unul ca tine. De aia suntem atat de sus.
    7 8
  • Mafia italiana
    Nimini nu castiga cu mutarea asta pt. ca:
    1.Checo este in momentul de fata mult peste vettel
    2.Desi nu pare mexicanul are mai multi fani adevarati decat vettel.vettel are fani doar de conjunctura. Nici ca produs de marketing nu e bun. Cand primea cadou titluri, Coulthard facea reclama echipei.
    O mare parte din publicul latino-american urmareau f1 doar pt. Checo.Acestia se vor indeparta de competitie si audienta in va prabusi in acea zona. Circuitele din SUA si Mexic vor avea tribunele mult mai goale.
    3.Riping Point pe langa imaginea de trisori acum au imagine si de tradatori. N-au respectat contractul celui care a salvat echipa. Instagramul echipei este plin de insulte.
    4.Riping Point este o echipa construita in jurul lui $troll si vettel va fi sabotat. Vedeti ce strategii dubioase si pit stop-uri lungi are Checo. AM e doar un nume in ecuatie.$troll sr. trece si peste cadavre pentru al sau puisor.

    Riping Point si-a ratat sansa anul asta umilind pilotul principal. Anul viitor Mclaren, Renault si Ferrari trec mult peste ei.
    15 7
  • Adrian Tocileanu
    Nu inteleg de ce atata hate pe un pilot. Dar nici nu sunt curios sa imi explicati. Va comportati de parca mancati din aceeasi farfurie cu el sau luati comision de undeva. Nu am vazut nicaieri asa ceva.....
    Un campion mondial nu se rateaza chiar si Vettel care dupa voi este vai de el si a fost facut campion doar de Newey.
    Perez este bun dar nu a demonstrat mai nimic......mai in forma decat Vettel in baza a ce? Tot a hate-ului? Comparati presiunea de la Ferrari cu cea de la RP? Comparati 2 stiluri de pilotaj diferite?

    Eu as fi facut echipa Vettel-Perez dar vorba lui Perez: " nici eu nu mi-as da copilul afara. "

    Treceti peste.....sunt altii care stiu mai bine de ce si cum.

    P.S puteti sa dati drumul la robinetul cu jigniri. Nu de alta dar la asta chiar va pricepeti de minune.
    17 9
  • Familia Stroll
    Lance: Tati, vreau in F1!
    Lawrence: Ti-am gasit un loc la Williams.
    Lance: Tati, vreau echipa noastra!
    Lawrence: Am cumparat Force India si o numim cum vrem noi.
    Lance: Tati, vreau un Mercedes!
    Lawrence: Ti-am cumparat un Mercedes si l-am vopsit in roz. Acum esti multumit, fiule?
    Lance: Tati, Checo ma bate! Da-l afara!
    Lawrence: Bine, fiule.Si pe cine aducem?
    Lance: Pe cel mai idiot.
    Lawrence: Ala care a revenit pe circuit ca un idiot si te-a lovit?
    Lance: Da, il vreau!
    Lawrence : Acum sa sarbatorim.
    Lance: Nu sarbatoresc pana nu castig.
    Lawrence: Il dau afara pe Vettel si conduc eu. Acum esti multumit, fiule?
    Lance: Si celelalte echipe?
    Lawrence: Nu mai existe. Le-am cumparat pe toate si le-am retras din campionat. Concuram singuri.
    Lance: Yeeeessss! Sunt campion! Tati, hai sa sarbatorim!
    Lawrence: Sorry, fiule. Nu mai avem bani de sampania.
    18 7
  • Este cea mai mare nedreptate din ultimii ani! Vettel a demonstrat ca nu se poate descurca in F1 decat cu o masina foarte perfomanta: perioada RedBull! Asta este nedreptatea in F1, ca sunt anumiti piloti care nu stiu sa se bata pentru victorii! Le primesc pe tava! "Am cea mai buna masina, plec din pole position si ura si la gara...nu ma mai ajunge nimeni!". Vezi Hamilton din ultimii ani, vezi Vttel in perioada RedBull sau Schumacher in anii de glorie Ferrari! In afara de Senna, niciunul nu facut din rahat, bici! Generatia play-station de vreo 15 ani este foarte plictisitoare! Daca astora le pui schimbator si volan cu trei spite, i-ai omorat! Din aceasta cauza, nu stiu sa conduca si masini mai slabe! Sunt obisnuiti cu totul de-a moaca! A venit si monetul lui Vettel sa vada ce inseamna sa te chinui cu o rabla! Multi piloti talentati s-au pierdut in timp pentru ca nu au avut norocul chior a lui Vettel sau Hamilton! Unul e terminat ca nu mai are cu ce! Urmeaza si celalalt curand! Astia nu au stiut ce este chinul in F1! Roata se intoarce la un moment dat!
    13 6
  • lui adrian-aditza si altii tot
    Pentru un fan Vettel e o bucurie mare dar considera o mare dezonoare ca idolul sa fie comparat cu Perez. Cum ne permitem sa facem comparatii cu marele campion de la Ferrari, trista figura deja nu de ieri de azi....inca de vreo 2-3 ani, cand a inceput sa se fisureze pe ici pe colo in platosa celor 4 titluri. Lumea a putut sa vada cum arata Vettel in noua era hibrida. Cand nu mai ai genialul blow diffuser integrat al lui Newey pe masina.

    Nu trebuie sa fii hater, dar cand iti bati joc de alti piloti pe fb prin tot soiuri de grupulete cu denumiri pompoase si vii acum ca o baba iritata careia vecinii nu-i lauda pudelul, e prea mult. Nu-ti place, amice, esti liber sa pleci cu tot cu postari pe unde vrei. Si se stie, ca ai pe unde sa plangi. Aici lumea e diversa, hateri de toata marimile, fani, fiecare spune ce gandeste. E un lux pe care tu nu-l ai.

    Perez acum este peste Vettel. Si nu vorbesc in prisma clasamentului.
    Perez e mai motivat ca Vettel.
    Perez piloteaza de cele mai multe ori peste nivelul masinii.
    Piloteaza fara gafe, chiar daca nu are titlurile lui Vettel(sic) in timp ce Vettel subperformeaza, vezi comparatia cu Leclerc care are doua podiumuri anul asta. Eu zic ca un pilot mediu trebuie macar sa isi adapteze stilul cat sa nu piarda masina.
    Fanii lui Vettel tot vorbesc despre presiunea de la Ferrari. Pai stia ca este presiune la Ferrari. Nu inteleg de ce s-a mai dus acolo. Si alti piloti au fost la Ferrari, aceeasi presiune, insa nimeni n-a comis-o de atatea ori, atatea erori, are totusi 4 titluri.

    Inchei cu o intrebare retorica. Ce veti face, voi fani ai lui Vettel, ce veti spune, daca va fi batut de Stroll? Eu stiu raspunsul, ramane intre noi.
    10 3
  • lui adrian-aditza si altii tot
    Inca ceva. Postand si jignindu-i pe altii aici iti devoalezi caracterul, amice. Aici mai glumim, mai ironizam piloti, dar, daca ai observat, nu ne jignim intre noi. Fara sa-ti dai seama te afisezi in toata splendoarea ta de...hater. Ti-o spun asa, ca de la hater la hater.
    6 2
  • @lui adrian-aditza si altii tot, spusele tale cu care sunt de acord se asociază cu spusele lui Gotthold E. Lessing:
    Constatăm acum în viață
    Faptul trist, dar și profund:
    Pleava stă la suprafață,
    Perdele se duc la fund."
    5 2
  • Corectez: *perlele
    deseori îmi face astfel de figuri telefonul ăsta... :))
    3 1
  • Bafta Vettel si mersi ca ai fost alaturi de Ferrari! La cat ai muncit la aceasta echipa, ca si Alonso, meritai un titlu de campion mondial.
    Plecarea ta va fi de bun augur!
    Forza Ferrari!
    4 0
  • În mod cert Aston Martin vor fi peste Ferrari la anul, dar ce se va întâmpla din 2022? Vettel nu se duce acolo pentru titluri mondiale, asta e clar ca lumina zilei și atunci stau și ma intreb: ce l-a împins sa ia o asemenea decizie? Mercedes vor fi campioni și în 2021, Red Bull vor fi tot a doua forță, McLaren cu motor Mercedes clar va fi a treia echipa și atunci ce vor face Aston Martin? Se vor lupta în pluton cu Alpine, Alpha Tauri și Ferrari. Cred ca cea mai buna decizie pe care ar fi putut s-o ia Vettel în momentele astea era sa se retragă. Pe de alta parte ma vad nevoit și eu sa le dau dreptate celor de mai sus care afirma ca în acest moment Perez este peste Vettel. Manageriaza pneurile mult mai bine, nu face greșeli a fost în stare sa scoată și câteva podiumuri cu Force India.
    10 1
  • Aditza
    Va multumesc pentru raspunsuri stimabililor, ce pot sa mai spun in fata atator argumente? Pana una alta voi latrati din spatele monitorului deghizati in nick-uri suspecte si ala stie mult mai bine decat voi de ce a luat decizia X.
    Daca ai ocazia sa iei un campion mondial o faci, ca voi considerati ca este campion fals e treaba voastra....tot campion ramane. Si voi tot seminte in fata blocului o sa spargeti in continuare
    Nu sunt fan Vettel ci realist si impartial lucru ce lipseste cu desavarsire multora de pe aici. Iar asta cu esti fan X a devenit un argument penibil si pueril folosit cand nu ai mare lucru de spus.
    p.s adevarul este ca nu va jigniti niciodata intre voi sunteti niste monumente de corectidudine si bun simt.:)))))
    Dar greseala este a mea ca am indraznit sa scriu, nivelul de aici de percepere si cunostinte al sportului este mult mai jos fata de acum cativa ani.
    Succes in continuare!!!
    3 11
  • The Dot
    Bani a cautat Vettel la Aston Martin. Ca si alti piloti de F1, campioni mondiali sau nu, la un moment dat se duc la echipe mai slabe, dar care le asigura un salariu bun. Acelasi fenomen e si in fotbal si probabil in alte sporturi de echipa.
    4 1
  • Vyctor7
    Vettel NU mai era primit nicaieri este o epava ...sta adapostit de cele 4 titluri mondiale luate cu un monopost foarte performant peste 1 secunda tur....va avea viata grea cu pustiul asta Stroll....mai bine s-ar retrage se va face de ras din nou !
    6 2
  • @adi..tz..a
    Tu esti doar fanul tau. Ai o parere prea buna despre tine.
    Tu nu stai dupa monitor ascuns...esti la vedere. Ca-ntr-un fel de RMN al creierasului tau.
    4 2
  • Adrian Tocileanu
    E clar, nu poti purta o conversatie pe aici fara mistocareli si jigniri, omul v-a zis adevarul in fata si normal ca deranjeaza. Ca despre Formula 1 mai putin si ala putin este foarte prost. Nu este de mirare ca sunteti aceeasi 10 de persoane care afisati superioritate dar de fapt sunteti cam de nivelul Digisport.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru