Vești bune pentru angajații Ford de la Craiova: producția va fi reluată gradual din 4 mai

de Paul Cosma
Marti, 28.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că producția fabricii de la Craiova va fi reluată gradual începând din data de 4 mai. Măsura se aplică tuturor uzinelor din Europa. Ford susține că va lua măsuri suplimentare de protecție a angajaților în contextul pandemiei.

Ziua de 4 mai va marca redeschiderea fabricilor Ford din toată Europa, acestea fiind închise de mai multe săptămâni din cauza crizei COVID-19.

Măsura este valabilă și pentru uzina de la Craiova, a cărei producție va fi reluată gradual, potrivit reprezentanților Ford. Angajații vor veni la muncă într-un singur schimb de lucru, atât în Secția de Producție Vehicule cât și în cea de Producție Motoare.

Ford a anunțat că produce propriile viziere la Craiova, ca nivel suplimentar de protecție a angajaților pentru unele operațiuni din cadrul uzinei. Angajații vor fi anunțați de către supervizorul lor dacă este cazul să vină la muncă. Persoanele care nu vor veni la muncă, vor rămâne în șomaj tehnic, în baza unei decizii formale.

Salariații Ford Craiova vor trebui să completeze zilnic un formular online de autoevaluare a sănătății pentru a le fi permis accesul în uzină.

Constructorul va instala dispozitive de scanare a temperaturii la fiecare poartă de acces pentru a identifica persoanele care au febră.

Nu toată lumea care are febră are COVID-19.

Cu toate acestea, febra este frecvent unul dintre simptomele infectării cu acest virus. Pentru a proteja pe toți cei care lucrează în uzina Ford Craiova, persoanelor cu o temperatură corporală ridicată nu li se va permite accesul în uzină,” au transmis reprezentanții Ford.

Totodată, compania își roagă angajații să păstreze o distanță de cel puțin doi metri față de cei din jur și să evite formarea unor grupuri mai mari de trei persoane. Întreg personalul din incinta companiei va fi obligat să poarte mască și o vizieră în anumite situații, pentru a reduce riscul de răspândire a infecției în fabrică.

Via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru