Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Braziliei din fața lui Vettel și Hamilton

Publicat sâmbătă, 16.11.2019 21:05 de Daniel Popescu

Max Verstappen a obținut pole position-ul pentru Marele Premiu al Braziliei după ce i-a surclasat pe Sebastian Vettel și Lewis Hamilton cu mai puțin de două zecimi de secundă.

Calificările pentru Marele Premiu al Braziliei au stat sub semnul echilibrului, mai ales că circuitul este unul dintre cele mai scurte din calendarul competițional.

În cele din urmă, Max Verstappen a obținut pole position-ul pentru Red Bull Racing după ce a fost cronometrat cu 1:07.508, iar avansul său a fost unul neglijabil.

Olandezul va fi acompaniat în prima linie a grilei de start de Sebastian Vettel, care a fost mai lent cu numai 0.123 secunde, în timp ce Lewis Hamilton a obținut locul trei la 0.19 secunde în spatele liderului.

"Monopostul a fost foarte bun, temperatura circuitului s-a schimbat și a trebuit să ne adaptăm, dar monopostul a zburat. Sunt foarte fericit să obțin acest pole position", a declarat Verstappen la finalul calificărilor.

Nici Charles Leclerc nu a fost însă departe de plutonul fruntaș, iar pilotul Scuderiei Ferrari va pleca de pe locul patru din fața lui Valtteri Bottas și a lui Alexander Albon.

Pierre Gasly a fost "cel mai bun din restul lumii" pentru Toro Rosso în fața lui Romain Grosjean de la Haas, în timp ce topul primilor 10 piloți a fost completat de Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) și Kevin Magnussen (Haas). 

Marele Premiu al Braziliei va avea loc duminică cu începere de la ora 19:10.

Brazilia - Rezultate Calificări: 

  • The Dot, sâmbătă, 16.11.2019 21:09

    Sa speram ca Vettel si Verstappen vor realiza ca, cursa de maine e mai lunga decat prima curba la stanga.

  • FanF1, sâmbătă, 16.11.2019 21:32

    Greșesc dacă spun că în ultimele curse rezultatul n-a depins de locul ocupat pe grila de start ci de gradul de uzură al pneurilor (datorat stilului de pilotaj, stabilității în viraj al monoposturilor) și strategiile echipelor? Mă întreb cum vor arăta mâine lucrurile, dacă timpii din calificări sunt reali (sper că înțelegeți ce vreau să spun)?

  • Radu, sâmbătă, 16.11.2019 21:52

    Ma astept ca Leclerc sa ajunga maine macar pe locul 3.