Verstappen se implică pe piața transferurilor pentru sezonul 2021: pilotul Red Bull va lua o decizie după startul sezonului viitor

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Miercuri, 11.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen va aștepta startul sezonului viitor înainte de a lua o decizie cu privire la viitorul său în Formula 1. Contractul olandezului cu Red Bull expiră la sfârșitul lui 2020, în același timp cu acordurile lui Lewis Hamilton, Sebastian Vettel și Charles Leclerc.

Sezonul 2020 se anunță unul efervescent pe piața transferurilor în Formula 1, în contextul în care nu ai puțin de patru piloți de top se vor afla la finalul contractelor.

Printre ei se numără și Max Verstappen, care a anunțat că modul în care va evolua Red Bull Racing în prima parte a campaniei de anul viitor va avea un rol important în decizia să cu privire la sezonul 2021.

"Evident că știu că, după anul viitor, vor fi mai multe posibilități. Mai am un an de contract. Cred că este mai important să vedem ce se întâmplă la începutul sezonului. Iar apoi vom vedea ce se întâmplă. Cred că Red Bull îmi poate oferi un titlu, de aceea mă aflu la echipă", a declarat olandezul.

Între timp, șeful Christian Horner laudă prestațiile lui Verstappen din sezonul recent încheiat, în care a obținut trei victorii, semn că Red Bull s-ar putea implica în lupta pentru titlu în 2020.

"Cred că a fost cel mai bun an al lui Verstappen în Formula 1. Trei pole position-uri, dintre care numai două au fost păstrate, și trei victorii.

Nouă podiumuri este o performanță cu adevărat impresionantă în acest an", a precizat el.

Presa internațională speculează de câteva săptămâni că Ferrari este interesată de serviciile lui Lewis Hamilton pentru sezonul 2021, ceea ce i-ar oferi lui Verstappen oportunitatea de a pleca la Mercedes. De altfel, atât contractul lui Hamilton, cât și contractele lui Sebastian Vettel și Charles Leclerc cu Ferrari urmează să expire la sfârșitul sezonului 2020.

Via Autosport

Comentarii (29)

  • Ba nu nu nu, Alonso e cel mai dorit pe piata transferurilor. Si la Ferrari si la Mercedes si peste tot. Toti asteapta dupa el daca mai raman locuri.
    5 20
  • Silviu
    Ce mare pilot e Alonso de-l ridica toata lumea in slavi? S-a chinuit 17 ani sa ia si el doua titluri
    9 20
  • THE SPINNING GERMAN
    In topul FIA Max e primul. Si ghici ce, marele champion, fetita care face balet pe circuite, prin parapeti, gazoane si percuteaza coechipieri nu e pe nicaieri. Nici macar in top 10. Sa moara onor cunoscatorii de pe grupurile si paginile de feisbuc!! :))) Maare pilot. Hai ca pe Alonso nu l-am vazut busindu-si coechipieri. Stie Max ceva.
    8 20
  • Costel
    Bre Tinule-Valentinule, pa fetal ti-l ia cineva? Ca-l dadusi campion in vreo 2-3 randuri. Ci fierari. Floricele pe net si cam atat.
    3 12
  • Razvan Dumbraveanu
    Vettel se pensioneaza. In 2021. Mai sta o un an capra. Ca-i place.
    11 25
  • Nope. Alonso doar s-a urcat la propriu cu masina in carca lui Kimi in Austria 2014. Ba s-a repezit si la Hamilton la Sepang sa se urce cam in acelasi mod dar nu mai erau coechipieri. Alonso cand nu poate sa treaca pe langa incearca sa treaca peste.
    6 13
  • Costel
    dupa felul in care poarta simlederul orizontal ii mai mult decat elocvent ca acneea olandeza n-are toate tiglele pe casa iar faptul ca spera inca la un titlu cu RBR-Honda dupa cum el insusi afirma imi certifica doar faptul ca halucinatiile lui helmut marko , asta numai ca sa ma rezum numai la cele din ultimul an in cadrul RBR ale seniorului austriac , is cu adevarat contagioase iar efectele in cadrul tinerei generatii de piloti energizati mai mult decat graitoare , niscaiva ingrijorare si poate putina atentie si de ce nu chiar empatie din partea celor care consuma F1 si care intamplator or depus juramantul lui Hipocrate n-ar strica doar si pentru faptul ca unui pacient de 22 de ani , chiar si batav fiind , i se cuvine totusi o sansa la o viata cat de cat normala din perspectiva logicii primare atunci cand diferenta intre motoristii ferrari si mercedes pe de o parte si honda si renault pe de alta parte nu-i realist identificata tocmai de aceia care-ar trebui sa vegheze prin proiectii lucide si clarviziune sa nu transforme aceasta disciplina taman intr-un show din care saltimbancul max n-are voie sa lipseasca
    16 11
  • Costel
    Dumbravene ,

    pentru mine tu ii la fel de dezgustator precum lewis hamilton !
    12 9
  • Eh, in pauza competitionala trebuie si ziaristii sa scrie despre ceva. Si de ce ar vorbi despre sezonul urmator cand mai mult cancan iese din interpretarea spuselor unora sau altora implicati in F1. Spre sfarsitul verii probabil vom vedea exact cine pleaca si unde se duce, in caz ca se vor intampla aceste presupuse miscari.
    Pana atunci 44 se distreaza cu 46:

    https://www.youtube.com/watch?v=8Fy-GS2HbQI
    7 1
  • @vitelul
    o varianta mai lunga

    https://video.gazzetta.it/rossi-hamilton-supersfida-si-scambiano-mezzi-risultato-adrenalinico/1db06d70-1c42-11ea-834c-2e3665355f64?vclk=home_generico
    1 0
  • Din ce stiu eu, pe langa cei 4 piloti si lui Ricciardo i se termina contractul la finalul sezonului urmator.
    Deci, la anul va fi chiar interesant, va fi mult suspans... cine cu cine semneaza. Vor fi multi piloti care vor putea negocia cu orice echipa.
    2 0
  • Articol despre Max si lumea il injura pe Vettel, asa-i ca a iesit rachiul cam tare anul asta si nici voi nu vedeti legatura?
    12 0
  • Neutru
    2019 nu s-a sfârșit și facem planuri(scenarii)pentru 2021.2020 nu schimbă nimic,aceleași echipe cu mici excepții aceiași piloți dar dacă o fi altfel.Se vor retrage câțiva de pe grilă și va plânge unii după ei,alții se vor bucura să vezi comentarii pe AM.Vițelul Cabrat se bucură alături de
    cercelarii 44 și 46.Probabil în 2021,vor fi istorie alături de Alonso ,Vettel,Kimi.Max speră să câștige în 2021,dar la fel speră și alții.Depinde la ce echipă ajung fiecare.Nu știm care echipă va fi mai bună,că de echipă depinde victoria în primul rând.
    9 6
  • Credeti ca asa mari piloti sunt astia 6 de la primele trei echipe? Ati vazut ca fara DRS la ultimul GP s-au chinuit toti cu masinutele astea! Pai dati-i si lui Sainz, Ricciardo sau Perez o masina de top 3 si s-ar putea sa avem surprize! Ne-ati intoxicat cu Verstappen, Hamilton si alti "umflati" de toata lumea! Competitia asta este subiectiva! Nu putem compara valoarea pilotilor, atata timp cat nu exista acelasi material de concurs! De exemplu, Hamliton nu a pilotat in 12 ani nicio rabla! Daca n-ar fi avut sansa unui McLaren sau Mercedes, nu ar fi fost astazi un anonim?
    17 1
  • Ei lasa tu, ca Hamilton e debutantul care l-a batut pe campionul en titre pe acelasi material de concurs. Nu e chiar un nimeni. Iar pe la RBR au trecut mai multi doar ca sa retrogradeze iarasi catre echipe slabe dar Max a ramas.
    5 12
  • @XYZ

    Am spus-o de mult, ca Ricci si Perez ar putea arata/face mult mai mult la alte echipe... adica la echipe de top.
    Daca Ricci ar fi fost la Ferrari, sigur n-ar fi terminat pe locul 5 precum Vettel aka campionul de carton.
    10 3
  • Neutru
    Dacă îl compari cu Stroll,da e mai bun ca debutant.Că numai ăsta a mai avut avantajele lui la debut.În rest nu se știe că nu au mai avut nimeni de partea lor toată echipa.Ce nu face un tată pentru fiica lui?
    5 2
  • Problema mare a lui este aroganta, nesimtirea pe pista (uneori) si gura mare, Binotto tocmai a declarat ca un pilot ca Max care a spus ca "Ferrari triseaza" nu are ce cauta la Ferrari. Deci din nou gura lui mare l-a privat de un transfer pe masura talentului.
    Sper sa nu se fi nascut talent si sa moara speranta.
    11 2
  • THE SPINNING GERMAN
    Daca Hamilton l-a batut pe campionul in exercitiu la acelasi numar de puncte cu o echipa intreaga de partea lui cum se cheama c-a si-a furat-o pacaliciul de vetel de la Ricci si Leclerc? Da, am vazut "topul" celor de pa pitstops, de toata comedia. Bine, acolo cei care scriu "istorie" sunt mari fani. Abia astept sa vad ai cui fani vor mai fi cand fetita isi va lua valijoara si-o sa plece.
    5 9
  • Oricare din pilotii din top 10 ar fi terminat mai bine ca vetel in masina rosie 2019. Poate chiar top 15.
    7 8
  • Costel
    rotitule , ii abominabil ce-oi afirmat tu cu atata nonsalanta !

    sebastian vettel nu si-o "furat-o" de la Arsenie Boca si asta deoarece multiplul campion german o terminat 10 curse inaintea monegascului in acest sezon iar leclerc o izbutit sa termine numai in 7 randuri inaintea lui sebastian vettel iar in calificari scorul ii intr-adevar in favoarea lui leclerc, 11 - 9 dar cu precizarea ca sebastian n-o putut participa la Q3 in austria ia in germania nicimacar la Q1 !!!

    rotitule , tu ii inca cu temele nefacute la F1 !
    8 11
  • Finger Costel
    finger boy nu termina cursele decat acasa, cu nevasta-sa si aia tot asa, prin ordine de echipa. Daca nu-l favorizau atat de mult nu termina amaratul nici macar pe locul 5 la general.
    7 7
  • mobius
    Domnule Costel, cate curse acistigat Vsttel in 2019 si cate Leclerc ? Vorbim despre asta in conditiile in care Vettel, a fost favorizat masiv de catre echipa. Fara repere, totul este tulbure in jurul nostru.
    11 4
  • Nu mai ca Alonso al tau nu se afla in top 15 ... Am impresia ca 4 titluri ale lui Vettel au lasat sechele ...
    1 1
  • Costel
    D-le Mobius ,
    ba din contra , totu-i cristal daca pizma-i trecuta in plan secund , cele 2 victorii ale lui leclerc is dupa smerita mea opinie mai mult decat circumstantiale , conjuncturile fiind lesne de identificat :

    1- la spa o beneficiat de remarcabilul pilotaj defensiv al lui sebastian vettel in fata lui hamilton coroborat cu altruismul germanului care culmea ca n-o fost rasplatit similar dupa numai o saptamana!!! in italia in calificari printr-un banal slipstream pe final de q3 , cvadruplul campion german oferindu-i monegascului cca 4 secunde in Ardeni care s-or dovedit decisive pentru Arsenie Boca in finalul cursei belgiene

    2- la monza va ofer dvs cuvantul pentru a elucida o data pentru totdeauna corectitudinea primului loc pentru leclerc la finalul cursei invitandu-va totodata sa va aplecati putin atentia si spre cele 2 daca nu chiar 3 incalcari grosolane ale regulamentului (a-prima variante; b- della roggia; c-sinistra -destra-sinistra in curva grande ,toate amintite intr-o ordine aleatorie) pe care le-o savarsit leclerc si pentru care nu i-o fost amputata nicimacar o secunda de catre comisia tehnica , aspect care intr-o intr-o antiteza reprobabila cu calvarul indurat de sebastian vettel pentru infinit mai putin savarsit la adresa lui hamilton in parcul jean drapeau din montreal atunci cand miseleste lewis sustinea faptul ca i-o fost pusa viata in pericol iar acest veritabil supliciu canadian pe care vettel l-o indurat cu atata stoicism si pentru care il felicit si pe aceasta cale pe cvadruplul campion german mi-o certificat faptul ca titlurile sezonului 2019 is arvunite din nou de mercedes , marketingul FIA si liberty media lucrand asiduu in ultimele sezoane numai in favoarea individului al carui organism secreta cea mai mare cantitate de melenina dintre cei 20 ai grilei de start
    1 5
  • Costel,in primul rand nuar trebui sa iei in deradere numelor unor persoane sfinte, fie ca tu crezi, fie ca nu. Asta asa ca o remarca offline.
    Ce a fact Vettel in acest an, inafara de a se rasuci pe circuit ca un incepator atunci cand avea monopost mai bun?Eg Monza, Bahrain?
    Da, Lecrerc era inceaptor in echipa, a facut greseli si el dar era primul an la Ferrari, in schimb, Vettel e in 5-lea an daca nu ma insel, avand si echipa de partea lui. Nu ti se pare hilar???
    Nu mai zic de victoriile, pole-position, etc, Lecrerc pierzand victoria la Sochi din cauza incapatanarii lui Vettel. La Singapore, victorie oferita pe tava lui Vettel desi nu facuse nimic pana atunci,
    6 5
  • Si inca, ceva, Lecrerc a pierdut locul 3 in campionat "datorita" inestimabilului Vettel.
    5 5
  • Cu cele cateva greseli personale ale lui Lecrerc in prima parte a campionatului, Baku, Monaco si inca vreo 2 minore.. cu toata echipa favorizandu-l pe Vettel , cu toata experienta lui Vettel, Lecrerc reuseste sa se impunca cu 24 puncte in clasament fata de Vettel, asa ca...lasa-ne cu Sebastian, e iesit din forma sau doar atata a putut. S-a vazut si la final de 2018 cand Kimi incepuse sa forteze...
    5 5
  • @Spinning German, topul ala chiar este scris de cineva avizat, este argumentat si foarte impartial. Ca astea sunt termeni total straini pentru tine, ca nu ai inteles nimic din el si nu iti convine ordinea este altceva. Bine tu nici aerul ce il respiri nu il suporti dar cumva reusesti sa torni tu propria comedie aici unde te urmaresc vreo 2-3 oameni.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru