Verstappen a câștigat la Interlagos! Leclerc și Vettel au abandonat după un acroșaj în finalul cursei

de Daniel Popescu
Duminica, 17.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Braziliei, în timp ce Charles Leclerc și Sebastian Vettel au abandonat în urma unui acroșaj în finalul cursei. Pierre Gasly și Lewis Hamilton au completat podiumul.

În absența unei mize reale după adjudecarea ambelor titluri mondiale de către Mercedes, Marele Premiu al Braziliei a oferit în special strategii diferite pentru opririle la boxe, în timp ce spectacolul a apărut la start și după un acroșaj între Charles Leclerc și Sebastian Vettel.

Max Verstappen a plecat excelent din pole position și și-a păstrat cu ușurință prima poziție, în timp ce în spatele său Lewis Hamilton a reușit să-l depășească în primul viraj pe Sebastian Vettel în lupta pentru locul doi.

În rest, piloții de top și-au păstrat fără emoții pozițiile cucerite în calificări, cu Valtteri Bottas și Alexander Albon pe locurile 4 și 5.

Retrogradat pe locul 14 al grilei de start ca urmare a înlocuirii motorului, Charles Leclerc a început cursa cu pneuri medium și a progresat rapid în pluton, intrând în top 10 după numai trei tururi. Până în turul 12, pilotul Scuderiei Ferrari a ajuns pe locul 6, în spatele rivalilor de la Red Bull și Mercedes.

Strategii diferite la prima oprire la boxe

Imediat după turul 20, piloții de top au început să oprească la boxe. Hamilton a fost primul și a fost urmat la un singur tur de Verstappen.

Spre ieșirea de la boxe, olandezul a fost însă la un pas să fie acroșat de Robert Kubica, care a ieșit imprudent de la standuri. În urma incidentului, Verstappen a ieșit pe circuit în spatele lui Hamilton, însă l-a depășit cu ușurință în turul 23.

Ambii au înlocuit softurile cu seturi noi de soft, astfel că au mizat pe strategii cu două opriri la boxe.

În schimb, Vettel a amânat intrarea până în turul 25 și a mizat pe cauciucuri medium, în speranța că va putea adopta o strategie cu două opriri.

La rândul său, Bottas a intrat în turul 27 și a optat pentru o strategie și mai agresivă, cu pneuri hard pentru a doua parte a cursei, iar acceasi tactică a fost adoptată în turul 30 de Leclerc. Astfel, Verstappen a rămas lider în fața lui Hamilton, Vettel, Bottas, Albon și Leclerc, clasamentul fiind practic identic cu cel de după startul cursei.

Verstappen rămâne lider după a doua serie de opriri

Ulterior, cursa a fost lipsită de evenimente majore până în turul 42, iar Bottas a intrat surprinzător la boxe și a fost urmat la scurt timp de Hamilton și Verstappen, cu toți cei trei piloți mizând pe pneuri medium. Între timp, Vettel a intrat la boxe în turul 50 pentru soft.

În urma acestor permutări, Verstappen a rămas lider în fața lui Hamilton cu un avans de numai o secundă și jumătate.

Câteva tururi mai târziu, Bottas a fost nevoit să abandoneze în urma unei defecțiune tehnice la motor, ceea ce a generat și intrarea Safety Car-ului pe circuit. Verstappen a decis în mod surprinzător să intre la boxe pentru softuri, astfel că a pierdut poziția de lider în favoarea lui Hamilton. La rândul său, Leclerc a efectuat sub Safety Car a doua oprire la boxe. 

Acroșaj între Vettel și Leclerc

Cursa s-a reluat în turul 60, iar Verstappen a reușit să revină pe prima poziție după ce l-a depășit relativ ușor pe Hamilton.

În plus, Albon a impresionat prin depășirea ambilor piloți Ferrari, astfel că thailandezul a ajuns pe poziția a treia în fața lui Vettel și Leclerc.

Cei doi piloți ai Scuderiei Ferrari s-au atins ușor cu pneurile în lupta pentru locul trei, însă amândoi au fost nevoiți să abandoneze ca urmare a unor pene de cauciuc.

Incidentul a determinat apariția Safety Car-ului pe circuit, iar Hamilton a efectuat încă o intrare la boxe și a revenit pe circuit în spatele lui Gasly și Albon. După retragerea mașinii de siguranță, Hamilton a încercat să-l depășească pe Albon, însă cei doi s-au acroșat, iar pilotul celor de la Red Bull a abandonat.

Hamilton a putut continua cursa cu o ușoară avarie la aripa față și a încercat până în ultimul moment să-l depășească pe Gasly, însă în cele din urmă francezul de la Toro Rosso a terminat pe locul doi în spatele lui Versttapen.

Șirul de abandonuri l-au promovat pe Carlos Sainz pe locul patru, în timp ce Alfa Romeo a obținut locurile cinci și șase prin Kimi Raikkonen și Antonio Giovinazzi. Top 10 a fost completat de Daniel Ricciardo, Lando Norris, Sergio Perez și Daniil Kvyat. 

Brazilia - Rezultate Cursă

Comentarii (43)

  • ..rau e sa fi mic, dar mai rau e sa fi PROST! - aici ma referam la fettel.
    27 13
  • O cursa interesanta ca implicare, mai ales prin prisma anului viitor.
    11 10
  • vettel sa plece de la ferrari...un orgolios si un prost,,forzza ferrari..alonso in locul lui...la monza a pecit-o,a intrat in colorat, hockenheim la fel ,abandoneaza, la silverstone a intrat in verstappen, aici il scoate pe lec...ce mai urmeaza?
    20 17
  • Una din cele mai spectaculoase curse ale anului. Am avut de toate.
    Bravo Verstappen!
    RBR au avut cea mai buna strategie.
    Cred ca e primul abandon al celor de la Mercedes anul asta. Mai mult decat atat Mercedes l-au faultat pe Hamilton la ultimul safety car. Probabil va fi penalizat pentru incidentul cu Albon. Apropo de Albon e cu cateva clase peste Gasly, desi ultimul a avut cea mai buna clasare din cariera azi, dar a fost mai mult decat conjunctural.
    As vrea sa zic ca Vettel si-a aratat din nou calitatea, si desi greseala in duelul cu Leclerc a fost a lui, lucruri de genul asta se intampla cand ajungi la 300km/h.
    12 15
  • VITELU e vitel pana la capat.frumoasa cursa.bravo SAINZ
    15 10
  • M-am uitat degeaba la cursa, au pierdut dobitocii de la Ferrari. Nu stiu de ce il mai tin pe vettel. Ar trebui sa continue cu LEC si sa-l aduca pe Mick de la F2.
    Iar pe Hamilton sa-l penalizeze cu 10secunde din cauza lui Albon, de ce nu l-au penalizat ??? Intra Sainz pe locul 3.
    18 24
  • @sss
    ai dreptate, vettel out...lipsit de personalitate, plafonat si lipsit de viziune,,total neintegrat..nu stiu unde ar mai face el performanta..poate la reno sau williams..
    13 14
  • c CULMEA
    Fettela e FATALA... mai bine se cere AFARA...ca cine stie pe cine mai OMOARA... si pe ferraristi ii baga-n BOALA... ca are creier de gaina fiarta-n OALA...
    In concluzie : e o mare POVARA si o PIATRA DE MOARA destul de AMARA...
    22 11
  • Si uite asa se contureaza cea mai mare greseala a Ferrari sa il sustina pe Vettel, Lecrerc avea sanse bune la campionat si cu greselile personale din Baku si Monaco.
    Omul l-a depasit corect pe Vettel, in a treia curba, Vettel era pe exterior, urmand curba pe partea lui Charles, asa ca Vettel procedeaza ca de obicei, incercand sa isi impinga adversarul in exterior. Charles i-a lasat loc si a mers strict drept.
    De 3 curse, Vettel moare de nervi ca nu ii mai iese solutia asta cu Lewis, fie la start, fie in cursa. Nici nu a avut decenta sa se duca spre Charles sau spre boaxa Ferrari, a stat ca un vinovat pe pista. Culmea ca mai si urla in transmisia radio. Asa a procedat de atyatea ori si cu Kimi, la fel si in Singapore in 2017 cand a pierdut campionatul.
    14 1
  • Costel
    Ilustrul meu pilot se transforma in Crashtappen.
    12 2
  • 1. Vertstapen f bun, a meritat din plin victoria
    2. Vettel a comis-o din nou
    3. Ham vs Albon - din reluări reiese că Ham avea interiorul in acea curba și că Albon a încercat să-i taie calea
    22 9
  • Vettel vs Leclerc... e prima oară când se întâmplă? M-ai mult n-are rost să vorbesc, după cum se vede în comentariile de mai sus știți și voi cum stau lucrurile.
    16 11
  • @Yo A fost greseala lui Ham. Si-a cerut scuze deja dupa cursa.
    16 10
  • Neutru
    Am vrut spectacol,l-am avut.A câștigat unul singur,bravo lui,a fost mai bun,a avut masina mai bună,strategie,i-a ieșit totul.Buni au fost și Sainz,Albon,Leclerc, restul conjunctură.Da proști și fără caracter au fost marii campioni.Nu pierdeau nimic,nu câștigau nimic, au arătat cât de josnici sunt.Așa campioni...
    15 18
  • Pacat, puteau sa fie pe locurile 2, 3, ar fi fost o aniversare frumoasa.
    Asa este in F1, riscurile se impart si rateurile la fel. Nu inteleg atitudinea lui Vettel, de ce nu l-a lasat pe Lecrerc sa mearga, ar fi avut mai multe sanse sa prinda podium decat el cu anvelopele uzate.
    Mare pacat. Sper sa se impace si sa se impace!
    Forza Ferrari orice ar fi!
    13 11
  • A fost retrogradat Hamilton , penalizare 5 secunde. Sainz pe 3.
    Asa trebuie! :)
    14 16
  • unul mai putin patimas
    In sfarsit o cursa adevarata, barbateasca, nu de primadone. Nu va tot lamentati atata, ca a fost pe interior, ca pe exterior. Ferarristii s-au aratat muschii si a iesit prost, nu sunt nici primii nici ultimii. Intre Sena si Prost erau acrosaje tot timpul cand erau la McLaren. In vremurile bune ale F1 vedeai spectacol nu procesiuni ca acum (gestionare de pneuri, combustibil, strategie etc...) atunci puteau sa-si apere pozitia, faceau si depasiri spectaculoase fara ajutor nu ca acum (90% din depasiri facute cu ajutorul DRS), cata vaicareala daca-si schimba de doua ori directia, ca la obstructionat, ca i-a zgariat masina etc. Ba mai mult unii au castigat titlul mondial scotindu-si din cursa adversarul ca nu cumva sa faca mai multe puncte. Ba mai mult cand isi lovea masina sau la cate un accident major pilotii fugeau la boxe si luau masina de rezerva, ba unii au si castigat cursa cu masina de rezerva
    19 1
  • O cursa spectaculoasa dar cu rezultate mincinoase din cauza celor de la maFIA. Dupa abandonul lui Bottas se impunea cel mult SC virtual. SC-ul a fost introdus pentru a ajuta Borrari. Daca in alte curse au fost trecute cu vederea incidente grave, azi s-a facut exces cu penalizariile penibile. Comisarii ne-au aratat ca Robert Kubica nu-i Leclerc iar Hulkenberg nu-i albon.Deci doar Leclerc are voie sa incurce pe ceilaltii la boxe si doar albon are voie sa depaseasca sub SC.

    Dupa parerea mea Hamilton nu este responsabil de incidentul cu albon. O sa privesc partea pozitiva: Sainz ajunge pe locul 3. Pe ce loc a terminat Hamilton chiar nu conteaza dar daca acest incident este penalizabil inseamna ca dupa incidentul albon - Norris din Japonia, albon merita suspendat.
    Pana in acest an l-am considerat pe Massa (Geoana al F1) cel mai supraapreciat pilot din istorie si cu Vettel din perioada Red Bull undeva pe 2. Dupa acest an pot sa spun ca albon este cel mai supraapreciat sportiv din istorie. Acest pilot primeste laude dupa fiecare cursa desi este ca ritm de calificari si de cursa la fel de departe de Max cum era Gasly si doar datorita norocului a terminat cursele in top 5. Gasly a avut un Red Bull mai slab decat cel actual, nu s-a obisnuit cu echipa pentru ca comunistul Marko i-a pus piedicii din prima secunda, nu depasea mai pe nimeni dar nici nu strica masina. albon cu un monopost cel putin la nivelul Mercedes si Borrari nu a prins nici un podium, a facut multe depasiri dar lovind de cele mai multe ori rivalii si este lider absolut la monoposturi distruse.Saracul albon astazi karma l-a lovit asa cum si el i-a lovit pe Gasly, Perez, Norris si pe multi altii in cursele precedente. Niciodata nu a fost penalizat. Cat despre caracter cred ca este cel mai dezagreabil pilot de pe grila, incearca sa para comic dar nu pare decat o caricatura a lui Ricciardo. Sper sa nu prinda podiumul niciodata.

    Rezultatele pentru pilotul zilei nu sunt reala. Cunoscatorii stiu ca oamenii au votat pe altcineva.Pacat ca si in acest aspect Liberty Media triseaza.
    Pilotii zilei sunt Verstappen, Hamilton, Gasly si Raikkonen. Restul au avut noroc. Titlul de prostul zilei pentru reprezentantii maFIA.
    15 12
  • Sigur pana acum l-a urecheat Binotto pe Vettel :))
    8 7
  • THE SPINNING GERMAN
    Am ras bine! Inca o mostra de pilotaj marca vetel. Parca ma uit la un film cu stan si bran. Chestia e ca vetel a comis-o si cu Kimi.
    17 7
  • mobius
    Asa dupa cum am mai spus, a mai spus cineva mai sus, cei doi compioni de carton si-au aratat caracterele josnice. Vettel, este clar ca nu mai are nimic de aratat in afara de frustrare, orgoliu si prostie. Impreuna cu Binotto, Vettel a aruncat puncte bune pentru echipa si eu sper ca acest lucru nu va mai fi trecut cu vederea. Sper ca si Hamilton va fi penalizat drastic pentru dubla magarie pe care a facut-o risipind munca unui pilot tanar si talentat, Albon si mai apoi lipsindu-l pe Sainz de placerea meritata de a fi pe podium. Piloti precum Werstapen, Leclerc, Albon, Sainz, Noris, prin talentul si daruirea cu care lupta pentru a se afirma abia daca mai salveaza ceva din imaginea din ce in ce mai sifonata a F1.
    13 21
  • Cred ca am cont pe acest site de mai bine de 10 ani si cred ca l-am aparat pe Vettel in tot acest timp. L-am aparat dupa prostia de la Melbourne din 2009, dupa prostia din Turcia 2010, dupa cursa de la Montreal din 2011, dupa acuzatiile din 2012 cum ca ar folosi un dublu difuzor, sau ce era ala. L-am aparat cand l-a batut Ricci de s-a cacat pe el in 2014, i-am luat aparareadupa dezastrul din 2016 cand n-a fost in stare sa castige o cursain care au abandonat ambii piloti Mercedes. L-am aparat dupa ce a "reusit" sa piarda doua titluriin 2017 si 2018 din cauza greselilor lui, poate am mai incercat si anul asta sa-i caut cateva circumstante atenuante, dar ce a favut astazi nu mai are cum sa fie iertat, trecut cu vederea si nici nu cred ca-i mai poate lua cineva apararea. Fratilor, Hamilton, Alonso, Raikkonen si alti fosti campioni, n-au avut toata cariera lor greseli cate a facut Vettel anul asta. Eu nu zic ca inlaturarea lui de la Ferrari in acest moment ii face pe italieni favoriti sezonul viitor, dar pastrarea lui in echipa clar nu va schimba nimic pt la anul si atunci intreb si eu:oare nu ar fi mai bine sa fie poftit sa-si caute alta echipa, sau sa se retraga? Si Hamilton, si Alonso, si Schumacher, si Hakkinen, si Villeneuve, si Senna, si Prost si toti campionii au luat titlurile datorita masinii, dar la Vettel e mult prea evidenta treaba. Din punctul meu de vedere, daca Ferrari decide sa-l pastreze si pt 2020 au doar de pierdut. E clar ca Hamilton va face 7 titluri la anul, dar macar fa-ti o echipa cu care sa poti ataca 2021 cand se anunta schimbari majore, altfel seceta careia i-a pus capat Schumacher in 2000 s-ar putea sa se extinda
    20 3
  • The Dot
    Formula 1 inseamna mult mai mult decat frustrati tristi ca tine mobius. Vettel greseste, ce-i drept cam des pentru un campion mondial, si greseste si Hamilton. Daca stau bine sa ma gandesc e cam singura lui greseala in sezonul actual care sa implice alt pilot, si cum e si el om, mi se pare absolut normal. Diferenta e mare intre o greseala si o josnicie, fix la fel de mare ca intre cineva care iubeste sportul asta si un frustrat pentru care Formula 1 a inceput si s-a terminat cu Alonso.
    19 10
  • SSS, Neutru si mobius sunt 3 frustrati. MaFIA l-a penalizat pe Hamilton pentru ca a vrut sa treaca de "marele talent" asa ca ar trebui sa sarbatoriti.Dar nu ati explicat ce articol din regulament a incalcat Hamilton de ati cerut cu atata ardoare penalizare.Eu stiu cu ce a gresit : nu s-a informat ca magaru se crede singur pe pista si nu lasa spatiu.Nici duelul albon - Vettel nu a fost prea departe de acrosaj. Pentru fanii albon recomand: sa revada cum albon l-a trimis la pascut pe Gasly in Germania, depasirea asupra lui Checo prin afara circuitului din Belgia, incidentul cu Norris in Japonia. Informati-va ce a facut albon in primul tur din testele din pre-sezon, informati-va cine a provocat primul steag galben in acest sezon si mai ales numara-ti cate masini distruse are la activ acest "talent". Poate veti vedea cine risipeste munca cui. Din pacate ghinionul a facut ca cel mai fair-play pilot de pe grila (Norris) sa abandoneze de 6 ori si niciodata din vina lui iar unul dintre cei mai josnici (albon) are doar un abandon.La cum au condus cei doi trebuia sa fie invers.
    Cat despre cursa lui albon: nu a fost in stare sa treaca de Bottas desi era mai rapid, a fost presul lui Max si era l-a vreo 30 de secunde in spatele lui Max inainte de SC."MARE performanta,MARE talent".Au sters cu el pe jos Russell si Norris in F2.

    Hamilton este intre cei mai buni 5 piloti din istorie, dintre pilotii din 2019 Verstappen pare cel mai apropiat de Hamilton ca valoare, Perez si Ricciardo ar face multe daca ar avea masina iar Leclerc, Sainz, Norris si Russell sunt tinerele talente.albon este la fel de magar ca dubla Haas dar mai lent.Sa ne amintim ca Grojanel a avut podiumuri cand a avut monopost.Ma bucur ca Sainz si Gasly au mari sanse sa termine pe 6-7 sezonul. Deasemenea ma bucur ca recordul de puncte in sezonul de debut va ramane in dreptul lui Hamilton. albon ar trebui sa castige ultima cursa ca sa depaseasca performanta campionului.0 sanse sa se intample.
    Pe Vettel l-am tot facut campion de carton si l-am criticat suparandu-i pe fanii acestuia dar cred ca merita sa ramana in f1. Pilotajul lui nu este de 4 titluri si nici de pilot Ferrari dar totusi este rapid si stie sa profite cand are un monopost superior. Ferrari ar trebui sa evite duelurile Vettel-Leclerc.Vettel are antecedente cu colegii de echipa. Italienii trebuia sa-l transforme pe Vettel pilot nr.2 ori sa-l trimita la Alfa.

    Scuze pentru ca am scris prea mult.Insa este ultimul comentariu in care vorbesc despre albon. Poate sa scoata si 10 piloti intr-o cursa tot nu voi comenta.M-am lamurit in privinta acestui pilot inca de anul trecut si anul asta nu a facut decat sa-mi confirme parerea cursa de cursa. Astazi 99% aveti o parere opusa de a mea. Acelasi lucru a fost si cu Vettel. Viitorul o sa-mi dea dreptate.
    14 4
  • @mobius:
    Alonso l-a felicitat pe Hamilton pentru titlu mondial.Multi dintre fanii lui Hamilton s-au bucurat cand Alonso a castigat Le Mans. Eu m-as bucura sa termine intr-o pozitie fruntasa Dakarul.
    Pacat ca n-ai invatat nimic de la Alonso.Abu Dhabi 2018 trebuia sa te puna pe ganduri.

    "Ura este o dragoste nereusita" - Soren Kierkegaard
    14 5
  • In primul rand , felicitari lui Sainz. A meritat podiumul , la cum a mers sezonul asta la McLaren. In al doilea rand , Vettel a gresit iarssi. Probabil nu face fata la presiunea si la umilinta de a fi invins din nou de un coechipier , care se afla la primul sezon in aceasi echipa cu el. Din pacate Ferrari nu poate gestiona conflictul intern dintre piloti. Sper ca macar sezonul viitor sa le iasa strategiile in cursa , desi e ceva de domeniul fantasticului aproape.
    14 5
  • Senna Fan
    O cursa foarte frumoasa.
    Depasiri la varf, dueluri frumoase.
    Depasirea de la start, din S-ul Senna a lui Ham asupra lui Vettel a fost un deja-vu din S-urile de pe Austin.

    Imi pare nespus de rau pentru Albon. Ar fi fost primul lui podium. Dar se dovedeste ca si Ham este doar un om si mai face greseli. De apreciat totusi reactia lui Ham in care isi asuma intreaga responsabilitate. Cu toate astea nu ii poate readuce podiumul lui Albon, de altfel meritat 100%.

    Ceea ce a fost intre Leclerc si Vettel a fost o copie a acrosajului dintre acelasi Vettel si Webber din Turcia, in 2010. Aceeasi situatie (linie dreapta si tot cu coechipier). Din onboard se vede clar ca Leclerc a tinut monopostul drept, iar Vettel a strans stanga mult prea devreme. Cel putin asta e parerea mea ca nespecialist, dar care privesc F1 din 1990.
    Ferrari au risipit mult prea multe oportunitati anul acesta, cand au un super-motor si puteau ataca ambele titluri.

    Sainz, in sfarsit podium. Un sezon inredibil pentru tanarul spaniol.

    Verstappen intr-o zi perfecta. Cu un monopost RBR care era imbatabil pe S2 (portiunea virajata) si cu stilul lui rapid a castigat cursa mai usor decat s-a vazut din fotoliu. Anul acesta cred ca a fost anul in care Verstappen s-a maturizat. Nu se mai pripeste si nu mai intra in clinciuri la fiecare depasire. Vom vedea in 2020, dar mai ales in 2021 daca poate fi un candidat serios la titlu.

    Repet: clasamentul in 2019 va fi cel estimate de mine in August: Ham, Bot, Ver, Lec, Vet.
    34 5
  • Razvan Dumitrache
    Leclerc - incapatanat a pierdut batalia cu vettel. Felicitari Max! Peste ferari!
    4 16
  • Neutru
    Ce tot îi dați cu greșala în sus și-n jos.La Vettel a fost intenție.Dacă luptau la titlu avea o scuză,ca Alonso și Hamilton în 2007dar când nu pierzi nimic și nu câștigi nimic e josnicie să-ți înjunghii colegul pe la spate.Să-ți mai scriu ceva DOT.Vettel nu va mai avea contract în formula1.Ferrari n-a mai câștigat de mult alergând la pomul lăudat.
    17 3
  • afara cu orgoliosul si plangaciosul si Kimi facea mai multe anu asta un pilot mult mai temperat bring back KIMI anu viitor Mick Schumacher 1 an la Alfa si apoi la FERRARII
    10 3
  • Oricum, Leclerc merita locul 3 in clasamentul pilotilor. Sa vedem daca Verstappen e de acord cu asta.
    13 4
  • Comentariu off-topic!
    @admin automarket - rog sa moderati comentariile unor anumiti utilizatori, care cu fiecare ocazie pe care o au, au comentarii rasiste si deloc la locul lor. Ieri, utilizatorul SSS la 17.11.2019, 20:56 a avut un comentariu deplorabil.
    Sunt un vechi utilizator pe acest site, si m-am saturat sa vad asemenea comentarii. Daca nu veti lua masuri, voi sesiza CNCD, pentru ca pana la urma sunteti responsabili de ceea ce posteaza utilizatorii pe acest site. Imi convine ca trebuie sa fac acest comentariu? In niciun caz, dar cred ca este responsabilitatea dvs. sa luati atitudine atunci cand observati derapaje.
    15 2
  • @raduvlase: Am moderat comentariul respectiv. Multumim pentru atentionare.
    8 0
  • @Daniel Popescu - multumesc pentru promptitudine. Am incercat sa folosesc functionalitatea "Raporteaza abuz", dar nu se intampla nimic (niciun pop-up, niciun mesaj). Poate puteti revizui aceasta functionalitate.
    5 1
  • Octavian
    Raduvlase in sfarsit cineva trage un semnal de alarma, Daniel Popescu chiar ma intrebam daca cineva urmareste activitatea de aici si modereaza. Va place asa sat fara caini?
    Atatea jigniri pe metru patrat nu am vazut in viata mea, nimic constructiv doar prost, idiot, frustrat, amator, plangacios, campioni de carton, betivi, nesimtiti, josnici, mai nou si rasism, etc numele pilotilor care de care mai modificat si asa mai departe. Numai "piloti" pe aici care de care mai avansati si cu teorii conspirationiste care ar face invidios pe oricine.
    Am intrat in trecere sa vad daca s-a schmbat ceva dar este foarte clar.
    8 10
  • @oct-aviane
    Octaviane, sa despartim apele ca prea le amesteci. Daca il fac eu pe fetal campion de carton nu inseamna ca sunt rasist. Pot sa-l fac si tampit. Ca asta e parerea mea si se si transpune in realitate. Rasismul e alta treaba sau atacul la useri.
    9 4
  • Octavian
    Eu am vorbit in general dar daca te-ai simtit ceva ceva e la mijloc.
    Iar ca o paranteza in sportul asta nu exista termenul de campion mondial slab sau de carton, ca ati inventat voi termenul asta este alta treaba. Si eu il consider vinovat in mare parte pentru incident si nu doar pentru asta dar nu imi permit sa il fac tampit sau altfel.....daca aveam licenta de pilot imi permiteam din astea dar asa judec la rece nu la cald. Dar se pare ca voi cunoasteti ce se intampla intr-un monopost intr-un duel si nu intru in polemica cu nimeni.
    Si il cheama Vettel nu "fetal".
    5 8
  • Unde pot vedea cursa online? Multumesc!
    2 0
  • avocatu' lu' peste
    bah octavian pe tine te plateste fetal? Ii spun cum vreau eu, da? Asa, din varful limbii intoarse. Ca de aia e persoana publica si se bucura de celebritatea (de carton) pentru care incaseaza bani. Sa incaseze si critici. Inclusiv porecle. Poate vrei si tu una. Lasa-ma sa ma exprim cum vreau eu ca eu pe tine te las. Pricipesti??
    9 5
  • Ferrari
    Fetal ar trebui sa zboare de la Ferrari. In regim de urgenta. Sau sa fie facut pilot de teste pe iarba. Sa se duca unde-o vedea cu ochii. Pentru ultima cursa sa fie adus Alonso, ca tot se plictiseste prin desert.
    8 3
  • mobius
    Foarte multi de pe acest site au impresia ca detin adevarurile absolute si mai ales nu suporta sa fie contrazisi. Foarte multi sunt fani Vettel sau Hamilton. Cunosc acest sindrom, l-am mai intalnit si in alte situatii, este cel mai simplu sa sustii pe cel puternic (de conjunctura). Nu conteaza cum si de ce a devenit puternic. Este suficient sa-ti spui parerea si daca nu coincide cu a lor, imediat esti calificat ori rasist, ori esti plin pana la refuz, de ura. Mi se pare un nonsens si cred eu ca tot rasisti sunt si cei care ii sustin nejustificat pe cei de culoare impotriva albilor. Niciodata nu am judecat oamenii dupa rasa, ci dupa valoare si cred in continuare, este parerea mea, ca nici Vettel, dar nici Hamilton nu merita cele patru si respectiv sase titluri detinute. Rog sa se retina, este parerea mea si nu intentionez sa supar pe cineva.
    12 17
  • Senna Fan
    @mobius,

    Bine punctat.
    In definitiv suntem aici sa ne dam cu parerea. Chiar daca apparent nu avem dreptate, n-ar trebui permis sa se vorbeasca urat si/sau agresiv.
    9 4
  • Avocatu lu peste, omul a explicat ceva ce pana si un copil de clasa primara intelege, bine aici nu este cazul tau. Dar cand ai grasimea pe creier de 2 degete nu ai cum sa intelegi nici macar lucrurile elementare cum este bunul simt, obiectivitatea si alte lucruri care tie iti sunt total straine. Intr-o comunitate civilizata se poate sa critici si fara sa jignesti......aia cu poreclele e de nivelul scolii generale.
    Asa e cand ai o viata trista, stai ascuns dupa un monitor aruncand cu mizerii intr-un pilot si crezand ca este satisfactia suprema. Ca probabil daca discutam de Formula 1 mai in amanunt esti pamant de flori. Tu si cu inca vreo 2 pe aici pentru care principala ocupatie este doar caterinca si mai putin Formula 1.
    Bine asta nu reprezinta o problema ca si asa nu va baga nimeni in seama.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru