Versiunea electrică a hatchback-ului Mini a fost asamblată în 11.000 de unități: comenzile au fost realizate în nouă luni de la startul producției

de Cornel Șocariciu
Joi, 30.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini Cooper SE, versiunea electrică a hatchback-ului britanic, a intrat în producție în luna noiembrie a anului trecut. Până astăzi, britanicii spun că au asamblat 11.000 de unități.

În luna iulie a anului trecut, Mini prezenta noul Cooper SE. Versiunea electrică a hatchback-ului britanic a fost echipată cu un motor cu 184 de cai putere și cu o baterie cu capacitatea netă de 28.9 kWh. Conform oficialilor MINI, modelul este capabil să ofere o autonomie cuprinsă între 235 și 270 de kilometri (valoare calculată conform standardului WLTP, dar transformată într-o valoare conformă cu vechiul standard NEDC).

În România, listele de pre-comenzi au fost deschise încă din august 2019, iar în prezent, prețul de pornire comunicat de Mini este de 33.200 de euro.

Producția modelului britanic a demarat în luna noiembrie la uzina din Cowley, Oxfordshire, iar conform oficialilor Mini, până acum au fost asamblate 11.000 de exemplare. Rezultatele sunt unele bune, în condițiile în care pandemia de coronavirus SARS-CoV-2 a dus la închiderea temporară a uzinelor, dar și la scăderea pieței auto.

Conform Societății Producătorilor și Distribuitorilor de Vehicule din Marea Britanie, în prima jumătate a anului au fost asamblate 381.357 de mașini noi, în sădere cu 42.8% față de aceeași perioadă din 2019.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru