Versiunea de serie a conceptului Cupra Formentor debutează la Geneva: modelul va miza pe un sistem de propulsie plug-in hybrid cu 245 CP

de Cornel Șocariciu
Vineri, 21.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cupra Formentor, primul model de sine stătător dezvoltat de divizia de performanță a brand-ului Seat, va fi prezentat la Geneva. Modelul va miza pe un sistem plug-in hybrid pe care producătorul ar urma să-l "împrumute" de pe noul Cupra Leon eHybrid.

Cupra, sub-brandul de performanță lansat în 2018 în cadrul Salonului Auto de la Geneva, a prezentat conceptul Formentor (foto) la începutul anului trecut.

La scurt timp de la prezentarea conceptului, oficialii Cupra au menționat că prototipul va sta la baza unui model de serie. Între timp, fotografii spion au surprins câteva prototipuri de teste în timpul unor sesiuni, iar cu ocazia lansării noii generații Cupra Leon, oficialii diviziei de performanță au confirmat lansarea modelului de serie.

Versiunea de producție va fi prezentată oficial în 3 martie în cadrul Salonului Auto de la Geneva, debutul comercial urmând să aibă loc în al treilea trimestru al anului.

Conceptul Cupra Formentor a fost echipat cu un sistem de propulsie plug-in hybrid, iar versiunea de serie ar urma să mizeze tot pe o astfel de configurație. Conform unor surse, SUV-ul de performanță va prelua sistemul PHEV disponibil pe proaspătul Cupra Leon eHybrid. Modelul de clasă compactă este echipat cu un motor pe benzină de 1.4 litri cu 150 CP și 250 Nm și un motor electric cu 115 CP.

În total, sistemul PHEV propune 245 CP și 400 Nm.

În cazul lui Cupra Leon eHybrid, inginerii au folosit o baterie cu capacitatea de 13 kWh care asigură o autonomie de 60 de kilometri (regim WLTP). Rămâne de văzut dacă SUV-ul Cupra Formentor va miza pe aceeași baterie sau dacă ibericii vor opta pentru un pachet de acumulatori mai generos.

Deși noul Formentor va debuta sub gama Cupra, există voci care susțin că în viitorul apropiat, SUV-ul va fi comercializat și într-o versiune "civilă" SEAT.

Via | Motor1

Comentarii (4)

  • La indigo
    Mazda Formentor suna mai bine
    0 0
  • fan skoda
    masina asta ar fi frumoasa ca msina dar daca era marca mea era si mai frumoasa si mai practica si mai fiabila
    3 6
  • fan skoda
    Si ar avea un portbagaj mult mai mare pentru care nu ai fi nevoit sa stai in service asa cum stai cu Dacia
    5 4
  • ...si daca era si MAI MARE, si avea si WC, puteai sa dormi in ea, pardon sa te ......
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru