Vânzările Volvo de hibrizi plug-in au crescut cu 80% în primele 6 luni: modelele PHEV au reprezentat 14% din totalul vânzărilor

de Paul Cosma
Vineri, 24.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a înregistrat o creștere de 80% a vânzărilor de hibrizi plug-in în primele 6 luni din 2020, modelele PHEV având o contribuție de 14% la totalul vânzărilor. Obiectivul Volvo este ca vehiculele electrificate să reprezinte 20% din vânzările pe 2020.

Volvo a vândut aproape 270.000 de mașini în prima jumătate a anului, în scădere cu 21% față de aceeași perioadă din 2019, din cauza crizei COVID-19. Constructorul susține că există semne de revenire a vânzărilor în toate regiunile. Cele mai căutate modele Volvo au fost SUV-urile XC60, XC40 și XC90.

Veștile bune pentru constructor au venit din segmentul hibrizilor plug-in, acolo unde vânzările s-au majorat cu 80%, în urma unei cereri puternice pe piața europeană. Volvo a vândut 37.775 de unități PHEV, față de cele 21.015 exemplare aferente primelor 6 luni de anul trecut.

În primul semestru, 14% din vânzări au fost reprezentate de hibrizii plug-in” a declarat șeful Volvo, Hakan Samuelsson. Clienții europeni au cumpărat un sfert dintre unitățile PHEV vândute de Volvo în acest interval.

În ciuda problemelor provocate de pandemie, constructorul rămâne pe o poziție favorabilă care să-i permită să-și îndeplinească obiectivul pentru 2020, respectiv 20% din vânzări să fie în dreptul vehiculelor electrificate.

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • Edikkk
    Pe măsură ce oamenii au, povestesc şi la alţii şi... Bye bye full termice
    5 2
  • N-as crede ca vesteuropenii ar arunca cu banii pe volvo foarte scumpe plug in hibrid.Paote noile hibride mildhibrid,,nou aparute...De n-ar cumpara un Rav 4,Ford kuga,Uotlander,,toate plug in,,dar la jumatate de pret vata de Volvo..Uitasem de Opel Crossland x
    1 2
  • Edikkk
    Să facem un calcul, o ţară care a trecut de vârful pandemiei anunţă că 5% din populaţie au căpătat imunitate.

    5% întrun an, înseamnă că pandemia ar dura... 20 de ani? Dar la orice pandemie trebuie 80% ... hai să zicem jumătate.... deci criza va dura 10 ani ?

    De ce să risc sănătatea familiei când pot să încarc de acasă ?

    Este?
    1 2
  • Baiat finutz cu volvo
    sunt foarte mandru.
    Si in plus pot sa mi-o incarc si acasa cum zice edi.
    Si poate sa mi-o si descarc cand am surplus de curent sa castig bani din vanzarea catre Electrica. Asta inseamna sa fii destept, ceea ce numai baietii fini cu volvo pot fi.
    Volvo deasupra tuturor. Zi si noapte.
    2 2
  • Cam toate statisticile de anul acesta vor fi date peste cap de covid.
    Parerea mea (de 2 lei) este ca procentul asta mare de vanzari pentru hibride vine din faptul ca vanzarile de ICE au scazut (au fost amanate) iar cele pentru electrice si hibride (in principiu plugin) au scazut mai putin din cauza timpului mai mare de asteptare: cand stii ca poti lua masina intr-o saptamana te mai gandesti daca o cumperi acum sau peste vreo luna, dar cand stii ca dupa ce dai comanda dureaza 3-6 luni sa o primesti...nu prea renunti la comanda.
    Dar nu cred sa fie o reorientare masiva catre electrificare din cauza virusului
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru