Vânzările Volkswagen au scăzut cu 16% în primul trimestru: 765.000 de unități comercializate

de Paul Cosma
Joi, 30.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările brandului Volkswagen au scăzut cu 16% în primul trimestru, la 765.000 de unități, în timp ce livrările nemților au înregistrat un declin de 25% din cauza impactului COVID-19. Constructorul susține că toate proiectele vor fi revizuite pentru a corespunde “nevoilor pe termen scurt”.

Volkswagen a publicat vânzările și rezultatele financiare aferente primelor trei luni din 2020, acestea fiind marcate de pandemia de coronavirus.

Brandul german a vândut 765.000 de mașini în primul trimestru, cu 16% mai puțin față de aceeași perioadă din 2019. Livrările au coborât cu 25%, la puțin peste un milion de vehicule.

“După un start solid de an, pandemia ne-a afectat sever. Revizuim toate proiectele pentru a le stabili importanța în funcție de nevoile pe termen scurt,” a spus Ralf Brandstätter, directorul operațional de la Volkswagen.

Criza COVID-19 a redus veniturile VW cu aproape 12% în timp ce profitul a înregistrat un declin de 50%, la 481 de milioane de euro.

Brandul german se concentrează în prezent pe asigurarea nivelului optim de lichiditate și pe lansarea modelului său electric ID.3.

Via VW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru