Vânzările PSA au scăzut cu 10% în 2019: grupul a comercializat 3.49 milioane de mașini

de Paul Cosma
Joi, 16.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA a înregistrat o scădere de 10% a vânzărilor în 2019, la un total de 3.49 de milioane de mașini, după recordul obținut în 2018. În Europa, cota de piață PSA a ajuns la 16.8%, comparativ cu 17.1% în 2018.

Cu excepția DS (+17%), celelalte branduri din grupul PSA au înregistrat scăderi ale vânzărilor globale în 2019, după cum urmează: Peugeot (-16%), Citroen (-5%), Opel/ Vauxhall (-5.9%).

Per total, grupul PSA a vândut 3.49 de milioane de unități în 2019, cu 10% mai puțin față de recordul din 2018, pe fondul scăderilor din Europa, China, Orientul Mijlociu și Africa.

La nivel european, vânzările PSA au scăzut anul trecut cu 2.5%, la 3.11 milioane de mașini. Astfel, cota de piață a grupului a coborât la 16.8%, față de 17.1% în 2018.

Francezii spun că 2019 a fost un an de consolidare pentru Peugeot, urmând ca segmentul B să fie un motor de creștere în acest an.

Via Automotive News

Comentarii (9)

  • Anonim
    Pai de unde sa creasca in grupul asta sunt tusea, junghiul si cu gripa . Se pregateste de intrare in grup si TBC-ul
    15 16
  • Nu-i problema, cu noua fuziune lucrurile se vor imbunatati, vor pune umarul la treaba Lancia, Maserati, Chrysler, Dodge, marci puternice, n-are cum sa iasa prost.
    15 7
  • Adevarul> retragerea din Iran ordonata de unchiu Sam ii afecteaza dar vai, 'meriganii nu a vreo influenta in ue
    Minciuna> prin omisiune ca in mai toate stirile
    14 5
  • In Europa, Asia si Africa, tot din cauza Iranului au scazut ?
    11 8
  • Andrei
    Scăderea e perfect normala.
    Peugeot a avut o gama îmbătrânita în 2019.
    Modele de volum, precum 208,2008 și 308 au fost la final de cariera.
    In 2020 au toate șansele sa își depășească recordul din 2018.
    16 5
  • Pot sa spun doar ca noile modele Citroen mie personal nu-mi spun nimic. Citroen scotea niste masini f faine inainte. Acum s-au gandit ei sa-si transforme toata gama intr-un soi de mini SUV-uri, din cate stiu eu fara posib. de 4x4. Mi se par asa de urate, ca nici nu as intra intr-un showroom sa le vad mai atent. Le mai vad pe strada uneori si-mi ajunge.

    Peugeot a facut treaba in schimb. DS la fel. In cazul DS3 crossback insa, din nou au adoptat strategia de la Peugeot 208: Diesel fara automata si fara 4x4. Suicidal move...
    10 6
  • cine sa mai cumpere masini frantuzesti? sunt asa de proaste din toate punctele de vedere incat nici nu m-am uitat la ele. ambreiaje pica la 100.000, confort 0, motoare de pe vremea lui bunicu si tehnologii care lasa de dorit. nu mai zic de revizii si piese care sunt f mari. nu mai vorbesc de opel care o sa dispara in curand, deja anul 2019 a fost in scadere masiva...se vede asta in designul lor, cel mai urat din istoria marcii. vroiau sa depaseasca grupul VAG dar s-au departat.
    3 7
  • Ai dreptate , ia ti un cazan de golf sau o octavie cu interior de 15 ani cu bricheta pusa ca la golf 3 intre scaune, sau un passat full cu faruri halogen si capace :)))) Asa e cand ai o gandire de taran care are statuie cu vw in fundu curtii langa wc, wc langa vw .
    3 0
  • Fiecare cumpăra ce vrea. Ăștia care se cred ei asa deștepți și nu au auzit în viata lor decât de eternele sh uri din "alemania", mult succes. Între timp mai documentați-vă pe review uri internaționale ca sunt o grămadă pe YouTube despre motoarele puretch, care sunt printre cele mai bune. Faceți un test drive cu peugeot 3008 ca e moca. Vorbiți în cunoștință de cauza? Ați condus asa ceva? Sau doar din auzite de la vecinu, unchiu' etc are au avut și ei prin anii 90 o mașină franțuzească și le știu pe toate?! Plus ca exista colaborări cunoscute cu mărci nemțești, sa nu uitam ca pana nu demult a fost o colaborare între bavarezi și peugeot, la fel cum motoare franțuzești au fost folosite și de conaționalii "nemtzisori" din Stuttgart. Iar Faurecia, parca în ograda PSA un nume mare în industria automotiva, face încă scaune, borduri, interioare și altele inclusiv pt mașini premium nemțești.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru