Vânzările de mașini s-au prăbușit cu 93% în Franța după intrarea țării în carantină

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 26.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările zilnice de mașini noi au scăzut în Franța cu 93% începând din 17 martie, când țara a intrat în carantină, comparativ cu media de vânzări din prima jumătate a lunii martie, potrivit primelor estimări.

Piața auto europeană va înregistra un declin puternic la vânzări în umatoarele luni, ca urmare a faptului că aproape toate țările au impus carantină și permit locuitorilor să iasă din case doar pentru a merge la locul de muncă sau pentru rezolvarea unor urgente.

După ce primele estimări venite din Olanda indică o scădere cu 30% a înmatriculărilor, situația este mult mai gravă în Franța, potrivit estimărilor realizate de compania Autoviza, care se ocupă cu furnizarea de rapoarte pentru vânzarea de mașini.

Astfel, în Franța s-au vândut în medie 3.596 de mașini noi pe zi în perioada 1-16 martie și numai 254 de mașini noi pe zi după 17 martie, ziua în care Franța a impus carantina.

În ansamblu, scăderea pieței auto după 17 martie este de 93% comparativ cu prima jumătate a lunii.

"Cu siguranță exista un colaps al cererii. Carantina a impus practic interzicerea posibilității de a merge la dealeri, iar toate uzinele din Europa sunt închise", spun oficialii Plate-Forme Automobile, o entitate care reprezintă interesele industriei auto din Franța.

Tot în această săptămână, Ministerul Economiei a anunțat că anticipează o scădere de 80% - 85% a veniturilor obținute de constructorii auto din vânzarea de mașini.

O scădere asemănătoare s-a remarcat și pe piața de mașini second-hand: francezii au cumpărat în medie 3.622 de mașini second-hand pe zi după 17 martie, în scădere cu 78% de la media zilnică de 16.304 unități în prima jumătate a lunii.

In comparație, vânzările de mașini noi au scăzut în China cu 80% în februarie, lună în care țara asiatică s-a aflat în mare măsură în carantină.

Via Caradisiac

Comentarii (1)

  • Urgenta
    Oare cine isi mai cumpara auto intr-o astfel de perioada?
    Aberant este ca guvernul varsa bani pentru programul rabla si rabla plus, in conditiile in care in spitale tot personalul se lupta efectiv cu mainile goale cu situatia covid.
    Mai oameni buni, bagati-va mintile-n cap, lasati stimulentele auto si stimulati sanatatea populatiei, achizitionati echipament de protectie si altele vitale in acest moment.. auzi, stire, guvernul da drumul programului rabla plus.. huuuaaaaaaa
    14 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru