Vânzările de electrice vor scădea cu 18% în 2020: analiștii estimează un declin de 23% pentru diesel și benzină

de Paul Cosma
Marti, 19.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de mașini electrice vor scădea cu 18% în 2020, la nivel global, potrivit estimărilor analiștilor. Aceștia mai spun că, pentru diesel și benzină, scăderea vânzărilor va fi de aproximativ 23% în acest an.

Efectele negative ale pandemiei de coronavirus asupra industriei auto sunt inevitabile și incontestabile, conform tuturor rapoartelor și comunicărilor oficiale ale companiilor direct implicate.

Închiderea temporară a fabricilor și a dealerilor a condus la scăderea încrederii clienților, astfel că vânzările au avut de suferit, se arată în raportul companiei de consultanță BloombergNEF.

Analiștii consideră că vânzările globale vor înregistra o scădere majoră în 2020, iar piața va fi “tulburată” pentru următorii trei ani. Potrivit BNEF, mașinile electrice se vor descurca mai bine față de vehiculele tradiționale, cu o scădere de 18% a vânzărilor din acest an, față de 23% pentru diesel și benzină.

Același raport mai arată că, pe fondul declinului motoarelor cu ardere internă, electricele ar urma să ajungă la 31% din numărul total de mașini în 2040, respectiv la 58% din vânzările totale de mașini noi.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Altii spun ca numarul inregistrarilor de masini electrice este in crestere NETA fata de anul trecut.

    Masinile cu incarcare la priza au ajuns ca procent de inmatriculari masini noi, la urmatoarele valori in primele luni ale anului 2020 fata de trimestrul 1 din 2019:

    Norway - 69.7%
    Iceland - 47.2%
    Sweden - 27.9%
    Finland - 16.1%
    Netherlands - 11.6%

    https://insideevs.com/news/423628/european-countries-plugin-market-share-q1-2020/
    12 5
  • Beavernet
    Norway - 69.7%
    Iceland - 47.2%
    Sweden - 27.9%
    Finland - 16.1%
    Netherlands - 11.6%

    Da, adica tarile cele mai progresiste... prietenii stiu de ce.
    10 1
  • In acest caz am impresia ca acesti analisti se trag de la anal...
    Foarte conservatoare estimarile lor pana in 2040, le mai dau ragaz producatorilor traditionali care vor sa mai faca bani fara sa schimbe ceva
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru