Vânzările Dacia au scăzut cu 46% la nivel global în prima jumătate a anului: peste 211.000 de unități

de Daniel Popescu, Foto: Dacia
Luni, 20.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a comercializat peste 211.000 de mașini la nivel global în prima jumătate a anului, în scădere cu 46% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Grupul Renault a publicat luni principalele date de vânzări la nivel global pentru prima jumătate a anului, iar comunicatul de presă scoate în evidență și rezultatele înregistrate de Dacia.

Brandul de la Mioveni a raportat vânzări totale de 211.158 de unități la nivel global, în scădere cu 46.2% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Dintre acestea, 195.767 unități au fost autoturisme, segment care a înregistrat un declin de 46.6%, în timp ce restul de 15.391 unități au fost trecute în dreptul utilitarelor, care au înregistrat o scădere de 39.4%.

Pentru piața europeană, Dacia a raportat vânzări totale de 161.334 unități, corespunzător unei scăderi de 48.1%. În comunicatul Grupului Renault, constructorul menționează că vânzările Dacia "au fost afectate de expunerea la piața utilizatorilor de ratail (n.r - persoane fizice), care a fost puternic afectată de criza Covid-19".

În același comunicat, Grupul Renault menționează că pentru a doua jumătate a anului pregătește lansarea unui nou SUV Duster pentru piețele din America de Sud, acolo unde modelul se comercializează sub sigla Renault.

În ansamblu, Grupul Renault a vândut 1.256.658 de unități în prima jumătate a anului, iar francezii afirmă că Renault a fost cea mai vândută marcă în Europa în una iunie.

De asemenea, Renault Zoe este în continuare cea mai vândută mașină electrică în Europa cu 37.540 de unități în primele șase luni ale anului, dintre care 11.000 de unități doar în luna iunie.

Nu în ultimul rând, România este a 14-a piață pentru Grupul Renault la nivel global, cu un volum de 21.299 de unități în primele 6 luni ale anului, la mică distanță în spatele Poloniei.

Via Grupul Renault

Comentarii (4)

  • au scazut vanzarile pentru ca, in urma pandemiei, clienti se orienteaza catre ''masini'' mai scumpe,''electrice''!
    5 6
  • esti un geniu!
    3 2
  • strigat de disperare
    Dacia isi bate joc de clienti !!!!!
    Incurajat de buna fiabiliate a 2 logan 2007, am cumparat pe rabla incepand din2018 5 Dacii logan noi cu gandul la bunul renume.

    OAMENI BUNI, FUGITI DE DACIA!
    FABRICA ISI BATE JOC DE CLIENTI, ZICE CA 500 GRAME CONSUM DE ULEI LA 1000 KM ESTE CA IN CARTEA TEHNICA...

    REFUZA SA ACCEPTE DEFECT DE FABRICATIE, ADICA SA COMPLETEZI CU ZECE LITRI DE ULEI INTRE REVIZII LA O MASINA SUB 30.000 KM?????
    7 2
  • Am ales avertizarea Dacia prin medii publice usoare pentru a nu isi mai bate joc de clienti.
    Inca mai are timp sa-si reconsidere pozitia.
    E un avertisment!
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru