Vânzări premium la nivel global: Mercedes-Benz rămâne lider după primele trei luni ale anului, cu peste 477.000 de unități

de Daniel Popescu, Foto: Daimler
Joi, 30.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a fost cel mai mare constructor auto premium la nivel global în primele trei luni ale anului, cu peste 477.000 de unități comercializate, iar germanii au fost urmați de BMW și Audi.

Vânzările celor mai mari constructori auto premium din lume au înregistrat un declin puternic în primele trei luni ale anului.

Potrivit datelor oficiale publicate pe parcursul lunii aprilie, Mercedes-Benz își păstrează în continuare fără emoții prima poziție în clasamentul general.

Constructorul de la Stuttgart a raportat vânzări globale de peste 477.000 de unități, în scădere cu aproape 15% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Cea mai mare scădere pentru Mercedes-Benz a fost raportată pentru piața chineză (-21%), în timp ce piața nord-americană a coborât cu numai 7%, ca urmare a faptului că interdicțiile de circulație au fost impuse abia din luna aprilie.

Între timp, BMW a raportat aproape 412.000 de unități comercializate, în scădere cu 20% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Grupul bavarez are însă și motive de optimist, după ce vânzările de mașini electrice și hibride vândute sub brandurile BMW și Mini au înregistrat o creștere de 13%, la aproape 31.000 de unități.

Nu în ultimul rând, Audi a raportat vânzări globale de 353.000 de unități, în scădere cu aproximativ 21%.

Dintre acestea, 113.000 de unități au fost vândute în China.

Cei trei producători premium au fost afectați mai puțin decât producătorii de volum, în contextul în care vânzările globale de mașini au scăzut în primele trei luni ale anului cu 39%.

Loc Constructor Vânzări
ian - mar 2020
Scădere
1 Mercedes-Benz 477.378 -14.9%
2 BMW 411.809
-20.1%
3 Audi 352.993 -21.1%

Via Daimler, BMW, Audi

Comentarii (2)

  • pre_muimium
    Să-nţelegem că ăştia-s toţi producătorii premium de pe planetă... Caşto...(şi-acum strigăte voioase de... huooooooooooo)
    3 6
  • Astia trei isi declarau vanzarile lunar, pana la sfarsitul anului trecut, acum si le declara la trei luni, altii anual, iar la unii este secret.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru