Vânzări premium în luna noiembrie: Audi obține un rezultat mai bun cu peste 23%. BMW și Mercedes-Benz continuă parcursul în creștere

de Cornel Șocariciu
Sambata, 07.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a reușit să încheie luna noiembrie cu o creștere de peste 23% în dreptul vânzărilor globale. Mercedes-Benz a raportat o îmbunătățire de 5.3%, în timp ce BMW menționează o creștere de 2.9%.

A doua parte a anului continuă într-un ritm bun pentru constructorii premium din Germania. Audi, BMW și Mercedes-Benz au raportat vânzări în creștere în luna noiembrie, cea mai generoasă valoare fiind trecută în dreptul Audi.

În luna noiembrie, Audi a comercializat 163.350 de unități la nivel global, în creștere cu 23.1% raportat la rezultatul obținut în aceeași perioadă a anului trecut. Pe piața din Europa, producătorul din Ingolstadt a obținut o creștere de 33%, de la 43.839 de unități vândute în octombrie 2018 la 58.300 de exemplare comercializate luna trecută.

Cea mai bună piață din Europa a fost cea din Germania: 19.526 unități livrate, în creștere cu 24.3% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, Audi a obținut rezultate pozitive și pe celelalte piețe mari din Europa: Marea Britanie +37.6%, Franța +34.5%, Italia +27% și Spania +45%.

Rezultatul realizat în luna noiembrie se datorează și vânzărilor mai bune din China.

Conform raportului Audi, luna trecută au fost vândute în China 67.402 mașini, în creștere cu 16.8% față de aceeași perioadă din 2018.

De la începutul anului și până la finalul lunii trecute, Audi a vândut 1.669.600 de mașini noi, în creștere cu 0.7% față de același interval de anul trecut.

Vânzări Mercedes-Benz în noiembrie

Mercedes-Benz continuă parcursul bun înregistrat în 2019 și raportează o creștere de 5.3% pentru luna noiembrie. Constructorul din Stuttgart a livrat 209.058 de mașini noi la nivel global. Pe piața din Europa, vânzările au crescut doar cu 0.1%, în timp ce piața din China a fost cea care a dictat cu adevărat rezultatul din noiembrie (+11%, 57.901 mașini noi).

În primele 11 luni ale anului, Mercedes-Benz a comercializat 2.133.594 de mașini noi la nivel global, un rezultat mai bun cu 1.4% față de același interval din 2018.

Vânzări BMW în noiembrie

Și BMW a avut o lună bună și a încheiat cu o creștere de 2.9%. Conform producătorului german, luna trecută au fost comercializate 194.690 de mașini noi la nivel global.

Producătorul bavarez spune că modelele din gama X sunt cele care au înregistrat vânzări foarte bune și care au ajutat marca să îmbunătățească rezultatele din anul precedent.

De la începutul anului și până la finalul lunii noiembrie, BMW a comercializat 1.972.394 de mașini noi la nivel global, în creștere cu 2.4% față de perioada similară din 2018.

Comentarii (4)

  • Adrian
    Sunt surprins sa constat ca majoritatea masinilor premium din Bucuresti sunt slab dotate. Rar vezi cate una care sclipeste, care e accesorizata bine la exterior si interior. Cele mai multe sunt cu niveluri de echipare de baza, si doua-trei optionale adaugate. Asadar oamenii cumpara un Audi doar pentru imagine, pentru ideea de masina calitativa, renuntand la dotarile de rasfat sau de estetica. Probabil de.aia producatorii fac stocuri cu masini de baza, pe care clientii le cumpara la oferta cu livrare imediata.
    Decat un Passat 4 Motion DSG de peste 200 cp, super echipat la 50k euro, mai bine un A4 de 150 cp, capace la roti, fara mufa AUX. Nu ?
    5 4
  • Cred ca te inseli Adrian. Alea care le-ai vazut tu sunt probabil masini care provin din flote unde dotarile suplimentare nu prea conteaza. Cand zic flote ma refer si la masinile sh cumparate din germania/belgia etc care tot din flote provin.
    7 2
  • zamaraii
    @Adrian
    Crezi ca un Passat 4motion DSG e mult mai scump decat un Audi similar? Te inseli. Cine are banii pentru Passat, clar isi ia Audi.
    3 0
  • dragan
    Da, eu sunt unul care as lua un Audi A4 "de baza", daca se poate spune asa, mai degraba decat un Passat ultradotat, pentru ca eu nu pun mare pret pe acele dotari care fac masina sa sclipeasca, dar la un A4 partea tehnica este mai deosebita decat la Passat, iar pentru mine asta e destul de tentant ca sa aleg Audi-ul si nu Passat-ul, care si el e o masina foarte buna, de altfel.

    Orisicum, un A4 de baza are o echipare mai bogata decat un Passat de baza, iar acele dotari importante sunt mereu prezente acolo. Este o problema la care ma gandesc serios in perioada asta, pentru ca una dintre aceste 2 masini urmeaza sa aleg, model combi, SH, pentru ca noua deocamdata nu imi permit, dar nici prea veche, maxim 4-5 ani, Euro 6.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru