Uzina Ford de la Craiova va avea o nouă linie de presaj: mai multe componente vor fi produse local în loc să fie importate din Europa

de Daniel Popescu, Foto: Ford
Miercuri, 22.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford va investi 30 de milioane de dolari într-o nouă linie de presaj la uzina de la Craiova, care va produce astfel local mai multe componente auto. Uzina a revenit în iulie la programul în trei schimburi.

Ford România a anunțat miercuri o nouă investiție în cadrul uzinei pe care o deține la Craiova. Constructorul american va investi 30 de milioane de dolari pentru a instala o nouă linie de presaj cu o suprafață de aproximativ 1.900 de metri pătrați.

Astfel, Ford va putea produce la nivel local o gamă mai mare de componente auto care, în prezent, sunt importate de la alte uzine Ford din Europa.

În același timp, Ford a anunțat că uzina de la Craiova a revenit la programul cu trei schimburi începând din 20 iulie, pe măsură ce vânzările de mașini își revin treptat în Europa.

Cu această ocazie, Ford a confirmat că Puma ST, versiunea de performanță a SUV-ului lansat anul trecut, va fi produsă de asemenea la uzina de la Craiova. Decizia este una logică în contextul în care uzina de la Craiova este singura care produce Puma pentru toate piețele internaționale pe care este exportată.

Cu toate acestea, Ford nu a oferit detalii despre suplimentare despre viitorul Puma ST, a cărui lansare este programată în cursul acestui an.

Presa internațională anticipează însă că Puma ST va împrumuta motorul turbo de 1.5 litri disponibil în prezent pe Fiesta ST. În cazul Hot Hatch-ului, unitatea oferă 200 de cai putere la 6.000 rpm și un cuplu maxim de 290 Nm între 1.400 și 4.000 rpm, însă aceste valori ar putea fi ușor diferite în cazul lui Puma ST.

Via Ford România

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Excelenta extinderea productiei de componente si cresterea comenzilor.

    D-lui presedinte actual al Romaniei:

    V-a stat FOARTE BINE, in data de 22.07.2020 la volanul crossoverului FORD Puma - ar trebui sa comandati o felina olteneasca, in buna traditie a fostului presedinte Traian Basecu care a comandat o DACIA mioritica de care credem ca se foloseste si acum ...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru