Uzina Ford de la Craiova introduce în 18 mai al doilea schimb de lucru: producția ajunge la circa 600 de mașini pe zi

de Daniel Popescu, Foto: Ford
Luni, 18.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzina Ford de la Craiova a introdus începând din 18 mai și al doilea schimb de lucru, astfel că producția ajunge la circa 600 de unități Puma și Ecosport pe zi.

Ford a reluat producția uzinei de la Craiova în 4 mai, însă la vremea respectivă a menționat că în faza inițială se va lucra într-un singur schimb.

La două săptămâni distanță, constructorul american a decis să mărească producția prin introducerea celui de-al doilea schimb începând din 18 mai. În urma acestei decizii, 4.700 de angajați au revenit la locul de muncă din totalul de circa 6.300 de angajați pe care îi are Ford în țara noastră.

Potrivit unor informații neoficiale citate de publicația Profit, producția uzinei ajunge în prezent la circa 600 de unități Puma și Ecosport.

Pentru Ford, reluarea producției la Craiova este esențială în special datorită vânzărilor excelente raportate de Puma la nivel european în primele trei luni ale anului.

Potrivit unui raport oficial al constructorului, Ford Puma a devenit al treilea cel mai vândut model Ford în Europa, cu 18.713 unități, dintre care peste 80% au fost reprezentate de versiunile micro-hibrid cu baterie Litiu-Ion de 48 V.

Puma a reușit astfel să depășească vânzările înregistrate de Ecosport, celălalt model produs la uzina de la Craiova, care a totalizat 18.472 de unități, în scădere puternică de la cele 31.735 de unități comercializate în perioada similară a anului trecut.

Pe piața din România, prețurile lui Ford Puma încep de la 20.300 de euro pentru versiunea cu motor EcoBoost de un litru și 125 CP, în timp ce cea mai accesibilă variantă hibridă este echipată cu același motor Ecoboost de un litru și 125 CP și costă 20.800 de euro.

Via Profit

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru