Un Tesla Model S este investigat în California după un accident cu victime: sistemul Autopilot, principalul "suspect"

de Mircea Meşter
Joi, 02.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce un Tesla Model S a trecut pe culoarea roșie a semaforului și a lovit din plin un Honda Civic în Los Angeles, autoritățile anunță deschiderea unei investigații cu privire la sistemul de asistență Autopilot. 12 astfel de dosare au fost deschise doar în decembrie 2019 în SUA.

Un accident în care a fost implicat recent un Tesla Model S în California este investigat de autoritățile americane din cauza faptului că mașina a trecut pe culoarea roșie a semaforului și a lovit din plin un Honda Civic din 2006. Ambii pasageri ai modelului japonez au decedat în urma impactului, în timp ce pasagerii din Model S au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale, fiind însă în afara oricărui pericol. Accidentul a avut loc în 29 decembrie în orașul Gardena.

Conform analizelor preliminare ale polițiștilor, exemplarul Model S ar fi părăsit autostrada și a trecut în viteză pe culoarea roșie a semaforului din prima intersecție ulterioară, oamenii legii cercetând "o posibilă legătură între accident și sistemul de asistență a șoferului". Deși compania Tesla a fost nevoită să avertizeze șoferii că sistemul Autopilot este un sistem de asistență a șoferului și nu permite șofatul autonom, unii dintre șoferii Tesla ignoră avertismentul și rulează cu sistemul activat fără a-ți menține atenția concentrată la volan. 

Conform Agenției pentru Siguranța Rutieră din Statele Unite (NHTSA), cercetările autorităților vizează 12 accidente în care a fost implicat Tesla Model 3 doar în luna decembrie a anului trecut.

Sistemul Autopilot a fost activat în cel puțin 3 accidente fatale care au avut loc în SUA din 2016 încoace.

via NYTimes

Comentarii (8)

  • inexorabil
    Iată combinaţia ideală în vederea instaurării totalitarismului Global: ticăloşi (recte părinţii “mobilităţii urbane”) plus…proşti (restul lumii).

    Ahahahahahaha! Carevasăzică, “autorităţili” investighează…sisteme, proceduri, conexiuni, deficienţe, neconcordanţe (dar neglijenţe?); probleme, care, desigur, trebuie acceptate ca “inerente” unei democraţii “avansate”. Nu intră însă în calculul şi vizorul judiciar…persoane. O astfel de idee ni se inoculează, nu? “Dumnezeii” eco-high-tech nu pot greşi nicicum, niciunde, nicicând...”QED” : sunt infailibili, deci nevinovaţi!

    De fapt, ar trebui ca “neconcordanţele” să se soldeze cu cât mai mulţi morţi – nu, n-ar fi lipsă de respect faţă de viaţă, n-ar fi cruzime, n-ar fi genocid, ci…statistică (duhul tătucului Stalin ne urmăreşte inclusiv la toaletă). Başca reprezintă o motivaţie în plus pentru demararea cercetărilor asupra modalităţilor de “perfecţionare” a trendului “salvator de planetă” (iar pârghia de forţă alimentaţie-medicaţie va întregi vasta şi nobila operă umanistă şi umanitară).
    17 14
  • Bai ce fraieri sunt americanii astia. Ei fac sacrificii si ne dau noua mura-n gura tehnologia lor "neperfectionata"!! Noi doar sa ne umflam in pene, adica n-a lup tigan de-a gata... Stii ce, la putori corupte si cu bani de furat ar trebui sa le vanda cu pretul inzecit.
    1 11
  • Marian
    12 dosare in luna decembrie 2019 ?
    Pai si ce se asteapta ?
    Asta e inca o dovada de prostie. E ca si cu reclamele alea cu BMW-uri super sportive si ele ajung pe mana prostilor si se rup prin santuri, pomi si parapeti. Pai unde e soprtivitatea ? Cred retarzii ca unele masini sfideaza gravitatia sau legile frecarii ?
    10 5
  • Da soferul ce facea? Statea cu picioarele pe bord si citea un ziar? De cate ori e nevoie sa mai spun ca acele sisteme sunt menite sa ASISTE soferul, nu sa-l inlocuiasca. Combinatia fatala, tehnologie + retardati.
    20 4
  • Nu are nicio vina masina,nataraul de la volan e vinovat. Cei de la tesla au spus clar ca soferul trebuie sa tina mainile pe volan si sa fie pregatit sa intervina in orice clipa.
    14 2
  • pacman
    @inexorabil, Cu fiecare comentariu pe care il lasi ma uimesti tot mai mult. Eu, sincer, cred ca esti caz patologic de prostie.
    5 15
  • ecosportivu
    cum hotul striga "hotule", la fel si prostul striga "prostule"
    pai cum poti sa... investighezi o masina, ba baiete? poate doar sa o expertizezi
    13 1
  • inexorabil
    Scroafa care cade din copac şi face pac-pac: deocamdată, nu mi-ai arătat “pe text” cum se traduc “aberaţiile” mele. Teribilă hibă, prietene. Şi foarte, ba chiar extrem de previzibilă…Prin urmare, ori lucrezi la SRI (Securitatea Română Înviată), ori Adevărul (El, nu eu!) îţi provoacă disconfort psihic accentuat, peste limita suportabilă, ori se verifică amândouă deodată!

    Mă văd (iarăşi) nevoit să le pun în vedere “fanilor” mei: staţi calmi şi complet înfrânţi ideologic! Ca la bancă: nu treceţi dincolo de linia de discreţie…Fiindcă sunt hotărât să contraatac cu o intensitate a vehemenţei întotdeauna superioară celei care mă vizează, conform zicalei “Cine seamănă vânt, culege furtună”.

    Aţi reţinut, da? Cuvântul-cheie este “contraatac”. Adică nu mă voi încumeta eu să deschid balul. Prin urmare, fiţi dornici de pace…Chiar dacă – ştiu! – alunecă greu pe gât, cu senzaţie de sârmă ghimpată.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru