Un exemplar Alfa Romeo 6C 1750 din 1930 care i-a aparținut lui Benito Mussolini va fi restaurat

de Cornel Șocariciu
Joi, 12.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un exemplar Alfa Romeo 6C 1750 achiziționat de dictatorul Benito Mussolini în 1930 va fi restaurat de casa britanică Thornley Kelham. De-a lungul carierei, modelul a fost utilizat în numeroase competiții.

Alfa Romeo 6C este unul dintre modelele cu care italienii au reușit să se impună în cursele organizate la începutul anilor '30. Mille Miglia și Cursa de 24 de ore de la Spa sunt doar două dintre competițiile dominate de modelul italienilor în acele vremuri.

Un exemplar Alfa Romeo 6C 1750 (seria de șasiu 6C312898) a fost cumpărat la începutul anului 1930 de dictatorul Benito Mussolini. Acesta a concurat în câteva curse, iar mai apoi mașina a fost vândută.

După aceea, modelul italian a continuat să fie utilizat de alți piloți în numeroase competiții. Pentru ca exemplarul să devină și mai ușor, mulți dintre acei piloți au renunțat la anumite elemente de caroserie, iar până la finalul carierei, modelul italian a pierdut o mulțime dintre componentele originale.

Nu există informații cu privire la momentul în care acest 6C 1750 a fost retras din competiții și nici numele actualului proprietar. Știm însă, că în perioada următoare, specialiștii din cadrul Thornley Kelham vor demara un proces amplu pentru restaurarea modelului italian.

Mașina nu mai dispune de multe dintre elemente originale (faruri, aripi sau jante), motiv pentru care procesul se anunță unul lung și dificil pentru garajul din Marea Britanie.

"Trebuie să conservăm astfel de exemplare importante din istoria automobilului", a declarat Simon Thornley, cofondatorul Thornley Kelham.

Via | Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru