Uber anunță un parteneriat cu Renault și Nissan: 50% dintre călătoriile din 7 orașe europene vor fi realizate cu mașini electrice până în 2025

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uber a anunțat un parteneriat cu Renault și Nissan prin care își propune ca 50% dintre călătoriile efectuate în principalele 7 orașe europene să fie realizate cu mașini electrice până în 2025.

Serviciul de ride-hailing Uber, prezent și în mai multe orașe din România, a anunțat în această săptămână un amplu parteneriat cu Alianța Renault-Nissan, care are drept scop principal reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Obiectivul principal este ca jumătate dintre kilometri parcurși de șoferii Uber din Amsterdam, Berlin, Bruxelles, Paris, Lisabona, Londra și Madrid să fie realizați cu mașini electrice până în 2025.

Aceste șapte orașe europene au fost selectate ca urmare a faptului că totalizează 80% din afacerile din Europa ale Uber. Uber menționează că obiectivul va fi atins printr-o serie de oferte pentru șoferii Uber la mașinile electrice furnizate de Renault și Nissan.

Compania nu menționează explicit despre ce modele este vorba, dar cel mai probabil va oferi discount-uri la achiziționarea de modele Renault Zoe și Nissan Leaf. De altfel, un astfel de program a fost inițiat recent la Londra, prin care Nissan furnizează 2.000 de unități Leaf pentru șoferii Uber cu un preț redus cu 4.500 de lire sterline comparativ cu prețul de listă.

Pe termen lung, scopul este ca toate călătoriile cu Uber să aibă loc cu mașini electrice până în anul 2040. 

În România, serviciul Uber permite de asemenea clienților să călătorească cu mașini electrice prin opțiunea specială Uber Green, care a fost lansată în februarie 2018.

Până în prezent, peste 225.000 de pasageri din România au călătorit cu Uber Green și au parcurs în total o distanță de aproape 3 milioane de kilometri.

Uber Green are un tarif ușor mai ridicat comparativ cu planul tarifar standard, iar timpul mediu de așteptare este de 8 minute.

Via Uber

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru