Tronsonul de 5 kilometri de pe Autostrada A3 dintre Biharia și Borș a fost finalizat: circulația va fi deschisă abia în toamnă

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 22.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lucrările la tronsonul de 5 kilometri dintre Biharia și Borș din cadrul autostrăzii A3 au fost finalizate, însă circulația rutieră va fi inaugurată cel mai probabil în toamnă, după stabilirea procedurilor de la granița cu Ungaria.

România este pe punctul de a finaliza primul tronson de autostradă din acest an, însă motivele de satisfacție sunt practic inexistente în contextul în care este vorba despre un traseu cu o lungime de numai 5 kilometri.

Tronsonul în cauză face parte din Autostrada A3, cunoscută și sub numele de Autostrada Transilvania, și face legătura între Biharia și Borș.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că recepția la noul tronson de autostradă va avea loc în perioada 27-30 iulie, însă circulația rutieră nu va fi încă deschisă.

Autoritățile estimează că acest lucru se va întâmpla undeva în toamna acestui an, după finalizarea detaliilor cu privire la punctul de trecere al frontierei din Ungaria.

Tronsonul Biharia - Borș face parte din lotul 3 al autostrăzii Suplacu de Barcău - Borș. Lotul 3 este singurul pe care lucrările au fost finalizate, în timp ce pentru lotul 2 Chiribis - Biharia cu o lungime de 28 de kilometri contractul a fost semnat abia luna trecută, iar lucrările sunt programate să dureze 18 luni și să se încheie în cursul anului 2022.

Între timp, lotul 1 dintre Suplacu de Barcău - Chiribis are o lungime de 26 de kilometri și este în curs de relicitare, astfel că nu are încă un termen concret de finalizare.

Via Economica

Comentarii (2)

  • mircea badea
    bravo lucovid&iohanus, asta e valoarea voastra 5 km..desi cred ca primii 4km erau deja
    3 6
  • @ mircea badea. daca esti Chiar El, n-avem ce sa zicem. daca nu esti Chiar El, nu esti pe departe.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru