Toyota va renunța la diesel în Europa până la sfârșitul anului: japonezii vor oferi totuși diesel pe modele precum Land Cruiser și Hilux

de Petre Barac
Miercuri, 07.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va înceta vânzările de mașini cu motoare diesel în Europa, pânâ la sfârșitul lui 2018, după cum a anunțat șeful Toyota Europe, Johan van Zyl. Excepțiile de la această regulă vor fi modele precum Land Cruiser și Hilux.

Mașinile cu motoare diesel reprezintă mai puțin de 10% din vânzările înregistrate de Toyota în Europa. Declarația a fost făcută de Johan van Zyl, șeful Toyota Europe, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Prin urmare, constructorul japonez va renunța să mai vândă motoare diesel în Europa până la sfârșitul acestui an. Totuși, constructorul spune că versiuni diesel vor mai fi oferite pe modele precum Land Cruiser Hilux și ProAce.

La ora actuală, hibrizii reprezintă peste 40% din vânzările europene ale celor de la Toyota, motiv pentru care producătorul nipon vrea să-și concentreze eforturile în această direcție.

O măsură care întărește această decizie este anunțul că noul Toyota Auris nu va mai avea nicio versiune diesel.

Via Autonews

 

 

 

 

Comentarii (5)

  • Toyota nici nu prea exista la vanzari in Europa. Iar dieselurile pe care le-a vandut si inca le mai vinde sunt cam cele mai slabe. Cine vrea diesel avea si are optiuni europene mult mai bune. Nu-i nici o pierdere.
    2 14
  • @Poate te referi la Subaru sau Honda, firme care au sub 1% din piata europeana.

    Toyota a avut in 2017 4.4% din piata respectiva (mai mult decat Hyundai si Kia luate separat) si a vandut aproape 700.000 de unitati.

    http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/toyota/
    6 1
  • Ha!... Cel mai mare producator mondial de masini, reuseste doar 4.4% cota de piata in Europa. Asta spune multe despre cat de competitive sunt masinile lor cand le pui in concurenta cu cele europene. Daca luam in calcul si vanzarile "fortate" de hibride (prin stimulente oferite de anumite state) de ~300 mii (40% din 700 mii), rezulta ca au vandut cam 400 mii din ceea ce noi prin Europa numim masini. Cam cat un model vedeta gen Clio, Golf sau Focus. De ce-s vanzarile de hibride fortate? Pai sa nu-mi spuna mie nimeni ca un om sanatos la cap si la buzunar, prefera sa dea 20 de mii pe un Yaris hibrid cand poate lua cu 15 mii un Fiesta sau Clio automat echipate corespunzator.
    0 10
  • @ilici Tovarasu nu vrei tu sa te duci sa te joci cu masinutele alea luate de mami si sa ne lasi ? hai te rugam noi frumos!
    8 0
  • @ilici
    Multe afirmații de dragul a arăta că Toyota nu este ceea ce consideri mata a fi mașină....jenant raportat la realitate.
    Că vor să elimine dieselul nu este deloc rău, fiind o opțiune care în scurt timp va fi pe lista tuturor producătorilor. Ei folosesc preponderent, în Europa, motoarele diesel concepute în parteneriat cu BMW ....deci cam greu cu cele mai slabe dacă cunoști ceva despre ele.
    Cotă de piață este 4.4% ...deci cam există în vânzări
    Referitor la hybrid e mai greu de înțeles pentru unii și mai greu de a avea acces pentru alții...dar viitorul este al lor alături de cele electrice și d
    plug-in ....deci să uităm trecutul măreț și să vedem viitorul real.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru