Toyota a început testele cu GR Yaris WRC: noul model va fi utilizat în Campionatul Mondial de Raliuri în 2021

de Daniel Popescu, Foto: Toyota
Sambata, 08.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a anunțat că a început testele cu GR Yaris WRC, modelul pe care îl va utiliza în sezonul 2021 al Campionatului Mondial de Raliuri și care se va baza pe Hot Hatch-ul GR Yaris.

Toyota concurează în prezent în Campionatul Mondial de Raliuri cu o versiune a modelului Yaris, însă pentru anul viitor constructorul japonez și-a propus să dezvolte un model mai performant bazat pe GR Yaris.

Hot Hatch-ul GR Yaris (foto) a fost prezentat la Tokyo la începutul lunii ianuarie, iar Toyota a anunțat acum că a început testele cu versiunea GR Yaris WRC dedicată Campionatului Mondial de Raliuri.

"Vineri, pilotul nostru de teste Juho Hänninen a testat designul Yaris WRC pentru 2021. Acesta incorporează ceea ce am învățat de la revenirea noastră în WRC în 2017 și adaugă caracterul lui GR Yaris care a fost lansat la Tokyo Auto Salon", menționează producătorul nipon pe rețeaua de socializare Twitter.

Mesajul este însoțit și de un clip video din cadrul testelor, care au avut loc în Finlanda.

Noul model ar urma să fie folosit în această formă doar în sezonul 2021, în condițiile în care începând din sezonul 2022 competiția va trece la sisteme de propulsie hibride.

Versiunea de serie Toyota GR Yaris utilizează un motor de 1.6 litri care oferă 261 de cai putere și un cuplu maxim de 360 Nm, la care se adaugă o cutie de viteze manuală cu șase trepte și un sistem de tracțiune integrală GR-Four.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru