Toyota a demarat producția noului motor pe benzină de 1.5 litri la uzina din Polonia: propulsorul este parte componentă a sistemului hibrid folosit pe Yaris și Yaris Cross

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 03.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzina Toyota din Jelcz-Laskowice, Polonia, a început producția motorului pe benzină de 1.5 litri cu trei cilindri. Propulsorul face parte din sistemul hibrid de propulsie pregătit de constructorul nipon pentru noile Yaris și Yaris Cross.

Toyota a anunțat că a demarat producția noului motor pe benzină de 1.5 litri cu trei cilindri. Unitatea cu ardere internă este produsă la uzina din Jelcz-Laskowice, Polonia, și a fost proiectată special pentru modelele dezvoltate pornind de la noua platformă TNGA.

Conform oficialilor Toyota, unitatea de 1.5 litri este derivată din cea de 2.0 litri cu patru cilindri și este parte componentă a sistemului hibrid cu 116 CP introdus pe noile Yaris și Yaris Cross. În plus, pe anumite piețe, hatchback-ul de segment B va fi disponibil cu motorul de 1.5 litri într-o variantă convențională (fără asistență din partea unui motor electric).

Deși producția la uzina din Polonia a fost oprită de la jumătatea lunii martie și până în 4 mai (decizie luată ca urmare a pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2), pregătirile pentru asamblarea motorului de 1.5 litri nu au fost afectate. Pe tot parcursul procesului dedicat modificării și adaptării liniilor de producție, niponii au luat măsuri suplimentare pentru protejarea angajaților aflați în uzină.

Toyota deține două fabrici de componente auto în Polonia.

Cea de la Jelcz-Laskowice asamblează motoarele de 1.5 litri și 2.0 litri, în timp ce fabrica din Walbrzych se ocupă de producția transmisiei e-CVT pentru sistemul hibrid cu motor pe benzină de 1.8 litri.

Comentarii (3)

  • Mecanicu'
    Neinteresant.

    Masini electrice aveti?
    3 18
  • netam_nissan
    raspuns pt dl. electromecanicu:
    avem, avem, dar nu ai matale bani de ele.
    16 0
  • electrice avem
    dar la revista Avantaje.
    puteti gasi acolo o gama larga de aparataje electrice: de la epilatoare definitive cu laser si ecran de 12 inch pana la aspiratoare cu baterii Li-ion de ultima generatie cu stecher inclus. Zzzz-zzz
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru