Totalul stațiilor de încărcare pentru mașini electrice a depășit un milion de unități la nivel global: numărul s-a dublat în ultimii trei ani

de Paul Cosma
Joi, 06.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Numărul total de stații de încărcare publice pentru mașini electrice a depășit bariera de un milion de unități la nivel global, potrivit ultimelor date. Infrastructura cea mai dezvoltată este în China și Europa, totalul înregistrând o dublare în ultimii trei ani.

La sfârșitul lui 2019, numărul de stații publice de încărcare pentru mașini electrice ajungea la 862.118 de unități, cu 60% mai mult față de anul precedent, conform raportului publicat de Agenția Internațională de Energie cu privire la infrastructura necesară vehiculelor cu emisii zero.

Un studiu elaborat de BloombergNEF arată acum că bariera de un milion de stații a fost depășită în luna mai 2020, cele mai multe stații noi fiind instalate în China și Europa.

Potrivit datelor disponibile, numărul stațiilor de încărcare pentru mașini electrice s-a dublat la nivel global în ultimii trei ani.

Peste jumătate dintre stațiile de încărcare existente la nivel global se află pe teritoriul Chinei, cea mai mare piață auto din lume. La nivel european, Franța a investit cel mai mult în infrastructura de încărcare pentru electrice.

BloombergNEF estimează că, peste 5 ani, vânzările de mașini electrice vor atinge o cotă de 10% la nivel global. Specialiștii susțin că, până în 2040, vehiculele cu emisii zero vor avea nevoie de circa 12 milioane de stații de încărcare în toată lumea.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • P'asta n-o cred. S-o iau dupa numarul de benzinarii in lume,America:120000,Europa toata:92000,China110 000,India 60 000.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru