Tesla vrea să mărească producția proprie de baterii pentru mașini electrice: centru de cercetare și producție la uzina din California

de Paul Cosma
Joi, 25.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla vrea să construiască un centru de cercetare și producție la uzina din California, astfel încât să-și mărească producția proprie de baterii pentru mașini electrice. Potrivit documentelor oficiale, noul proiect ar putea să fie finalizat în trei luni.

Aflat într-un parteneriat cu Panasonic și având contracte cu furnizori precum LG Chem sau CATL, constructorul american Tesla plănuiește să-și sporească “independența” și să aibă o producție mai mare de baterii pentru vehiculele sale electrice prin propriile forțe.

Documente citate de Reuters arată că Tesla vrea să construiască un centru de cercetare și producție în domeniul bateriilor la uzina din Fremont (California) în cadrul proiectului “Roadrunner”.

Tesla a cerut aprobarea autorităților americane pentru extinderea capacităților de producție și estimează că noul proiect ar putea fi finalizat în circa 3 luni.

În noul centru de producție al bateriilor ar urma să lucreze 470 de angajați, în mai multe schimburi, astfel încât cel puțin 100 de persoane să fie prezente în permanență la lucru.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • Edikkk
    Este foarte exemplificativ acest filmuleţ pentru această ştire (de văzut până la capăt)

    https://youtu.be/Ke08aV6YpjY

    .
    3 6
  • Imi place tot mai mult filozifia firmei asteia !!!
    1 0
  • Adrian
    Mie imi place ca intr-o industrie in care toti fac restructurari, disponibilizari, economii, Tesla deschide fabrici si centre de cercetare. Daca ne uitam si la restul industiilor, unde se preconizeaza sute de mii de someri si o inevitabila criza economica de proportii nemaivazute, situatia Tesla ridica niste semne maaaaaaaaaaari de intrebare.
    Dar voi puteti sa credeti in continuare ca e o companie revolutionara, vizionara, inteligenta, formidabila. Nu o sustine nimeni, nu o protejeaza nimeni, Testa e pur si simplu minunea lumii.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru