Tesla vrea să înceapă construcția unei noi fabrici americane în cel mult trei luni: producătorul va alege între Texas și Oklahoma

de Paul Cosma
Vineri, 19.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat autoritățile din statul american Texas că vrea să înceapă construcția unei fabrici, cel târziu în luna septembrie a acestui an. Dacă Texas nu va oferi suficiente stimulente fiscale pentru investiția Tesla, producătorul american ia în calcul statul vecin Oklahoma ca alternativă pentru noua uzină.

Tesla încă nu a luat o decizie finală cu privire la locația fabricii pe care dorește să o construiască în sud-vestul Statelor Unite.

Texas este prima variantă, potrivit documentelor transmise de producător către autoritățile din statul american. Tesla vrea să înceapă construcția fabricii în trimestrul al treilea, cel târziu în luna septembrie 2020. Uzina ar urma să fie ridicată în apropierea orașului Austin.

În cazul în care Texas nu va oferi suficiente stimulente fiscale pentru investiția estimată la un miliard de dolari, Tesla are ca variantă alternativă statul vecin Oklahoma.

Autoritățile din Oklahoma susțin că nu au renunțat la luptă și că au făcut o ofertă “echilibrată și atractivă” pentru Tesla.

În prezent, producătorul de mașini electrice are o singură fabrică pe teritoriul SUA, la Fremont (California).

Via Reuters

Comentarii (5)

  • Stimulente fiscale? De ce nu așa ceva și pt o librărie, montate de gresie, magazin de bricolaj, service auto, producător de ceasuri etc? Toți marii miliardari primesc deduceri fiscale(adică bani publici) și se mai miră lumea ca bogății devin și mai bogați, mai ales din banii lor!
    7 8
  • Multi inchid fabricile si dau afara. Tesla construieste fabrica dupa fabrica. Chiar nu se intreaba nimeni de ce?
    1 10
  • Bogătanu
    @zarnesteanu
    pentru ca bogatii nu sunt in criza niciodata? Cred ca asta-i raspunsul.
    Mai nasol va fi pentru tesla cand si bogatii se vor plictisi de hipstereala si vor vedea utilitatea limitata a acestei masini si adevarata ei valoare de revanzare. Atunci nu va mai tine nicio propaganda pro BEV oricat de desantata ar fi ea.
    2 7
  • @Bogătanu, nu cred ca "bogatanii" isi fac griji de valoare de revanzare a masinii
    Daca traiai cu 100 de ani in urma, era sa curati in continuare balega din urma calului
    5 3
  • Bogătanu
    @cyrus
    Se vede ca nu esti bogat pentru ca nu stii ca bogatii se uita si la ultimul penny pe care-l pot economisi, castiga sau pierde. Cum crezi ca se fac banii? Vai de tine, vezi-ti de grajdul tau si nu mai intra pe siteuri de masini. Nu tot ce zboara se manaca, inclusiv in domeniul auto.
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru