Tesla va introduce comenzi vocale: mașinile vor comunica cu pietonii și vor induce în eroare potențialii hoți

de Daniel Popescu, Foto: Tesla
Luni, 13.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla va introduce în curând o serie de comenzi vocale prin care mașinile vor comunica cu pietonii și vor produce confuzie pentru eventualii hoți.

Uniunea Europeană a decis recent ca producătorii auto să introducă sunete artificiale pentru mașinile electrice cu scopul de a avertiza pietonii, întrucât aceștia pot avea dificultăți să le observe atunci când traversează strada.

Tesla a anunțat că intenționează să profite de această reglementare pentru a introduce o serie de comenzi vocale care, pe lângă informarea pietonilor, vor avea inclusiv rolul de a induce în eroare potențialii hoți de mașini.

Informația a fost dezvăluită de CEO-ul Elon Musk în cadrul unui clio video publicat pe rețeaua de socializare Twitter. În cadrul clipului, mașina îi transmite proprietarului un mesaj de tipul "nu sta acolo, urcă", iar Musk susține că vor exista inclusiv mesaje prin care "va crea confuzie pentru hoți".

Producătorii auto au început încă de anul trecut să lucreze la o serie de sunete de avertisment pentru pietoni. Volkswagen a ales deja sunetul pentru hatchback-ul electric ID.3, ale cărui livrări vor începe pe piața europeană în vara acestui an.

Între timp, cei de la Mercedes-Benz au ales sunetul dintre trei opțiuni inițiale, iar colegii de la divizia de performanță Mercedes-AMG au inițiat chiar o colaborare specială cu trupa rock Linkin Park pentru a găsi cel mai bun sunet pentru viitoarele sale modele electrice.

Via Teslarati

Comentarii (3)

  • Nu inteleg cum va introduce in eroare acei hoti, dar este o idee buna.
    Probabil ca va zice ''mainile sus'' si va incepe sirena de politie
    5 4
  • Mașina vorbăreață
    În România, discuțiile dintre mașinile Tesla și pietoni se vor rezuma la înjurături.
    10 1
  • Clique
    Un hoț de mașini sau un hoț oarecare, dacâ îl duce mintea și este as în așa ceva, mereu va găsi o metodă să-ți fure mașina sau să ți-o spargă cu toate așa zisele sisteme de siguranță.

    Exemplul unei reprezentanțe Chevrolet în 2019 a rămas fără roți la mașinile din parcul auto, pagubă de 120.000 $.
    Deci, un hoț profesionist mereu va găsi o cale, indiferent despre ce este vorba.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru