Tesla ar putea începe livrările lui Model Y în luna februarie: SUV-ul electric este tot mai aproape de lansare

de Daniel Popescu, Foto: Tesla
Joi, 23.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Livrările SUV-ului electric Tesla Model Y ar putea începe în Statele Unite în luna februarie, cu peste o jumătate de an mai devreme decât planificarea inițială.

În mod tradițional, Tesla nu a reușit aproape niciodată să-și respecte planurile pentru lansările de modele noi, însă există toate șansele ca SUV-ul electric Model Y să facă excepție de la această regulă.

Cele mai recente informații oficiale din partea Tesla indică faptul că producția lui Model Y va începe în vara acestui an, însă reprezentanții Deutsche Bank au estimat anterior că producția va începe cel târziu în luna martie, pe baza comenzilor pentru componente de la furnizorii externi.

Iată însă că ultimele informații neoficiale indică faptul că Model Y ar putea fi produs începând din luna februarie. În plus, tot în luna februarie ar urma să înceapă și livrările primelor unități, cel mai probabil pentru angajații constructorului american care au făcut comenzi.

De asemenea, Tesla a înregistrat deja o serie de VIN-uri pentru Model Y pentru piața americană. Anterior, în cazul lui Model 3, primele VIN-uri au fost înregistrate cu o lună înainte de startul oficial al livrărilor.

Cel mai probabil, Tesla va oferi mai multe informații oficiale despre producția și livrările lui Model Y în 29 ianuarie, atunci când este programată o conferință în care va fi prezentat raportul pentru 2019.

Pe piața europeană, Model Y va ajunge însă abia în 2021 și va fi disponibil inițial în trei versiuni, dintre care cea mai accesibilă costă 58.000 de euro și oferă o autonomie de 540 kilometri. Versiunea cu tracțiune integrală este disponibilă pentru 62.000 de euro și oferă o autonomie de 505 kilometri, în timp ce varianta de performanță promite o autonomie de 480 de kilometri și necesită 70.000 de euro.

Via Electrive

Comentarii (2)

  • netam-nissan
    a naibii pielea pe musk daca se baga si in biznisu cu vin, cu litere mari inca VIN. are fratemiu din vrancea 1 ha de vie poate il cumpara.
    model xy asta cam aduce cu modelu3 umflat mai uritel nitel dar poate sa semene cu soacra.mea tot se vinde cu pomeni de la stat.
    sigur si la noi se bate lumea pe ele da numa daca primeste tesla matiz.tico.golf4 ca avans la lizing pe 15-20 ani.
    drumuri bune sa aveti ca tesle poate dupa 2-3 vieti
    16 2
  • netam-nissan
    dle buhnici banuiesc ca dvs imi dati negativ cind zic de tesle asa mai in gluma ca fara nitica bascalie ce am face noi astia sarantocii.
    real ca motostivuitorist -electric repet- sint fan tesla convins dar tot vorba lu bunicu..
    unde nema putirinta chichirez gilceava.
    drumuri bune sa aveti si bine ca la pro.tv nu mai apareti.
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru