Tesla, aproape să înregistreze un record de livrări: 100.000 de unități într-un interval de 3 luni

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Duminica, 29.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk și-a anunțat angajații că Tesla este pe punctul de a livra pentru prima oară în istorie 100.000 de unități într-un interval de 3 luni. În plus, producția lui Model 3 în China va începe în 14 octombrie.

Tesla a livrat 158.000 de mașini în prima jumătate a anului, iar CEO-ul Elon Musk susține că producătorul american este pe punctul de a crește substanțial media livrărilor. Într-o scrisoare adresată angajaților, Musk a dezvăluit că Tesla este pe punctul de a livra pentru prima oară în istorie 100.000 de unități într-un interval de trei luni.

"Avem șansa să înregistrăm primul nostru trimestru cu 100.000 de unități livrate. Cererea este atât de puternică încât putem înregistra 110.000 de comenzi. Provocarea este să livrăm rapid mașinile către clienți", a scris el în scrisoare.

Anterior, Tesla și-a propus să livreze cel puțin 360.000 de unități la nivelul anului 2019, iar atingerea pragului de 100.000 de unități într-un interval de 3 luni va ajuta constructorul american să-și îndeplinească acest obiectiv.

În plus, Musk a anunțat în aceeași scrisoare că Tesla va începe producția lui Model 3 în China în 14 octombrie, la noua uzina construită la Shanghai. Astfel, este foarte posibil ca livrările Tesla să crească într-un ritm și mai accelerat spre finalul anului și, mai ales, în prima parte a anului viitor.

Anterior, Musk afirma că producția va începe cel târziu la sfârșitul acestui an.

"În al doilea trimestru al anului am instalat mașinile și sistemele în hale pentru a produce o versiune mai eficientă din punct de vedere al costurilor pentru Model 3", menționa Tesla într-un raport recent.

Via Electrive

Comentarii (23)

  • Mai stiti cand se chinuiau sa livreze 1000 de bucati/saptamana? apoi 2000, 2500, 5000. Trimestrul asta au mari sanse sa ajunga la peste 1000 masini/zi.

    Orice s-ar zice, au un capital de imagine enorm pe care greii industiriei se chinuie, deocamdata cu sanse minime, sa-l egaleze.

    Ceea ce putina lume intelege este ca astazi tehnologia si comuncatiile au schimbat radical societatea, piata muncii, si implicit industria auto. Nu mai poti ca acum 100-200 de ani sa te complaci pe niste patente ani de zile, decat daca sunt foarte bine protejate. N-a fost niciodata o idee buna sa te lasi pe tanjale cu inovatia si schimbarea, dar la ora actuala e mai adevarat ca niciodata.

    Sunt tineri educati si dispusi sa transpire la greu, iar in mediul informatic de astazi, ideile lor pot avea un impact devastator si imediat asupra unor institutii care pareau solide ca stanca de zeci si zeci de ani. Cine nu inoveaza si nu baga bani in cercetare ajunge istorie in cativa ani.

    Iar cei care au impresia ca o sa ne mai cramponam pe tehnologia fosila eu cred ca se inseala amarnic. Hai sa ne gandim doar la domeniul militar. Cum credeti ca mai supravietuieste in ziua de azi o unitate de bindate care isi "telefoneaza" miscarile de la kilometri cand isi tureaza motoarele pe campul de lupta? Sau o masina de cercetare? Sau un elicopter? etc etc. Pe submarine si incaltamintea e fonic absorbanta. In misiunile "speciale" nu ai voie nici sa stranuti, ce sa mai zicem sa scapi o scula pe jos sau sa faci lucruri care in viata normala sunt absolut banale. Ti-ai desconspirat pozitia si in caz de razboi poate fi condamnarea la moarte. Sa mai vorbim de performante?

    Poluarea fonica a devenit un factor extrem de deranjant. La generatiile urmatoare, AMG au fost obligati sa-si reduca drastic sunetul motorului. Adio V8 sau V12 care mormaie ca un leopard la relanti. Ce sa mai vorbim cand sunt turate la cuplul sau puterea "corecta" ? :):):)

    Deci, ne place sau nu, singurul lucru constant in ziua de azi este schimbarea. Putem sa plangem dupa vremurile de glorie cat vrem. Daca mai cititi carti, o sa vedeti ca asa au facut si parintii, si bunicii, si stramosii nostri de-a lungul istoriei. Totdeauna, ce-a fost acum 50-100-200 de ani parea mai pur, mai curat, mai cinstit. Poate ca asa era, dar nici atunci lucrurile nu erau perfecte.

    Tesla a schimbat gandirea si atitudinea multora dintre noi. Si inca o s-o faca de-acum incolo. Poate nu mai imi place de Elon Musk atat de mult, dar ce-i al lui e al lui si nimeni n-o sa i-l ia. Are inima si o vointa de fier. Cu siguranta e un om ca oricare dintre noi, cu defecte si calitati. Incontestabil. Dar calitatile, nu defectele, sunt cele care au facut o diferenta enorma intre el si ... restul lumii.

    Iar 100 000 de masini in trei luni de zile, e un rezultat absolut superb.
    18 8
  • inexorabil
    Zărne, dacă nu m-aș fi uitat la autorul omagiului de mai sus la adresa lui Zeus Electricus, aș fi putut paria că asist la un nou e-sevraj marca inconfundabilă Edikkk/ACE.

    Știi ce ființă poate fi creionată drept maestru "magna cum laude" (adică inegalabil sub Cer) la justificări (de orice fel) ?...Ne-ai mărturisit că te-ai apropiat de lumea...spirituală sau "măcar" transcendentă, prin urmare cred că ți-ai dat seama la cine mă refer...Regret enorm că (în mod involuntar, sunt sigur) îmi creezi o asemenea impresie. e-Musk-ulosul nu poate fi "superb"...Eu, unul, îl văd ca pe o simplă unealtă/marionetă, cum vreți să-i spuneți. De cea mai josnică teapă...A cui? --- nu are rost să precizez. Totodată, sper să nu fi uitat nimeni dintre noi ce ne dezvăluise odată @Arogantul despre acest guru (cu "g") al vremurilor în "stringentă schimbare"...

    Oricum, mai deprimantă mi se pare alunecarea în apostazie a unor apropiați de-ai mei decât faptul...deja banalizat că tot mai mulți pământeni merg în limbă după Fiara electro-autonomă. De dragul minimei armonii, prefer să numesc deprimare starea mea lăuntrică, deși implică mai multe aspecte psihologice...
    15 17
  • Edikkk
    Sincer, pe lângă un copil (sau mai mulţi, cât se poate, o fi), un copac (clar mai mulţi), o casă ...

    ce mi-am propus este casă să fie spre casă pasivă, dar care să consume doar curent electric şi maşina doar pe curent electric.

    Şi apoi alte hobby dacă or mai fi. Hai o zi bună. Promit să nu stresez lumea luna asta.
    8 8
  • andrei
    habar nu ai cat costa o casa pasiva. o sa te coste casa atat de mult, ca nu iti recuperezi in veci din intretinerea scazuta, banii aia. poate vreodata, cand or fi tehnologiile ieftine da. momentan nu.

    tesla a crescut ca volum de masini produse. dar cred ca primul user nu are idee cat produce o toyota, un vw pe luna. e o gluma ce face tesla. dar e bine ca se dezvolta, nimic de zis.
    4 1
  • Edikkk
    Cât despre Tesla, Elon Musk...

    https://youtu.be/8P8UKBAOfGo

    tocmai asta place la lume, că nu e Dumnezeu şi este uman. Când a plâns că eroii lui din copilărie l-au jignit dur, s-a maturizat şi nu mai are idoli. Este liber. Nu trebuie să demonstreze nimic, nimănui.

    Eu abia aştept electrificarea completă a transportului rutier să vedem electrificarea transportului naval (red low battery??)
    Şi apoi finalul (clar o să se intâmple 100% garantat) electrificarea transportului aerian (pila hidrogen???)
    8 10
  • inexorabil
    Măi copile (Edikkk) care încă te opintești să sfărâmi nucile tari ale semnificațiilor complexe cu dinții de lapte ai înțelegerii non-duhovnicești, zadarnic jubilezi...Adevăratul eco înseamnă...total independent (din propria-i și stăruitoarea-i dorință!) de civilizație și (astăzi) de tehnologie. Adică mai eco decât...Părinții istorici ai Ortodoxiei nu-mi dau seama cine altcineva să fi trăit (și propovăduit). Nu cumva râvnești și la...high-tech cică plăsmuit în stil eco? Nu remarci cât de absurde vă sunt pretențiile, drăguțeilor? Nu concepem să ne lipsească nimic "la ordinea zilei" (de factură artificială), dar, totodată, cu seninătate stupefiantă, ne arogăm virtuți și ne desenăm minuțios portrete de vajnici adoratori și luptători pro-natura !?

    Unde ești, Green (Alex) ? Bag-o pe-aia cu sfânta ipocrizie, că-mi place de mor!

    Dă-mi voie să mă tăvălesc de râs demențial.

    Ah, da, vreți (și vă închipuiți) "doar" un aer "mai" curat, nu neapărat CEL mai curat. Cum să nu vă înfruptați din "irezistibilul" tort globalizat CCC (conformism-comoditate-confort) ? Doamne ferește! Axiomatic, fără camioane/TIR-uri, care nu pot funcționa decât cu motorină, n-ar fi fost asigurat niciun "rai" consumerist...NICIODATĂ. Ce ironie...Edikkk/ACE & afinii ne asediază "electric" de pe gadgeturi multimedia transportate de cancerosul Diesel. Mmmmm, într-adevăr, minunată este Lumea Nouă, aferim, bre neică Huxley!

    Uite, ultimul aurolac de pe stradă, ca vai de el de degradat omnilateral, nu folosește neam și în veci motoare cu ardere internă...Prin urmare, în ce grad de ecologism activează/militează dânsul? Să nu-mi replicați cum că nu știe sau nu-l interesează decât să se lupte pentru supraviețuire --- la urma urmei, cu toții o facem, într-un fel sau altul.

    Da, sunt tâmpit...Ziceam că nu mai stau în bătaia puștilor cu gloanțe oarbe. Ziceam...
    13 12
  • Intre timp cica Romania a riscat anul acesta doua mari pene de curent, din lipsa investitiilor, ca na, trebuie sa mai intretii si reactoarele, turbinele de la hidrocentrale. Pun pariu ca nu doar noi suntem nepregatiti pentru un consum mult mai mare de curent, dar este foarte important cum va fi obtinut surplusul, eu cred ca este foarte dificil si super costisitor sa se produca mult mai mult curent doar cu eoliene si panouri solare, imi este teama ca se mai baga la treaba si niste carbuni si pacura, cel putin in anumite tari.
    18 2
  • Edikkk
    Cu-i pasă dacă va avea pene de curent...

    vara panouri fotovoltaice de 3-6 kw... un sistem MIC ŞI IEFTIN de bateri pentru cele 12 ore de noapte... în care să nu bagi marii consumatori (decât ziua) fier de călcat, boiler, prăjitor pâine, TV, etc... ci doar becuri , frigider, internet.

    şi supravieţuieşti...

    iarna e mai grav... nu ai ce face... dar chiar dacă ai centrală pe gaz.... dacă nu ai curent, TOT ÎN PANĂ EŞTI !!

    Dar până acum, nu mi s-a întâmplat să nu am curent mai mult de câteva ore şi extrem de rar.
    6 13
  • inexorabil
    Îi mulțumesc Creatorului că nu mi-a dat viață în pielea unui mort viu precum Electrikkk. Trebuie să fie nefericirea supremă să cobori trepte după trepte către tenebre și să nu realizezi...

    Mărturisesc cu toată convingerea: omul acesta nu mai poate fi ajutat...Toate "storurile" minții sale au fost trase complet, până jos. Astfel, se va îmbăta cu iluzia crâncenă a "luminii" sale lăuntrice. Conectat la priza NWO. Și nu va fi singurul...
    9 9
  • @inexorabil, cred ca esti un pic prea dur. Pentru ca cineva are alta parere decat tine, nu inseamna ca e un suflet pierdut iar tu esti mantuit. Si pe mine m-a enervat @mafia in trecut, sau sub ce nume o mai fi postat. Dar eu nu cred ca e atat de departe de credinta precum spui. Eu unul nu il mai judec, ci mai degraba trebuie sa ma uit cu maxima seriozitate la mine. Dincolo de Automarket.ro si comentariile de aici.

    Stiu ca esti foarte bine intentionat, si vrei ca tuturor sa le fie bine. Asa cum intelegi tu, dupa invataturile crestine. Cu ceea ce trebuie sa avem grija este sa nu cadem in extremism. Si talibanii sunt convinsi ca daca se arunca in aer si omoara 150 de insi la o nunta, o fac in numele credintei. Tu nu faci asa ceva, dar iti judeci aproapele.

    Citindu-ti ultima postare, mi-a venit in minte pilda vamesului si a fariseului. Eu nu spun ca est fariseu, pentru ca tu chiar crezi si incerci sa si faci ceea ce spui. Dar eu cred ca judeci prea mult si prea dur pe cel de langa tine. Si cand spun cel de langa tine, ma includ si pe mine. E ok, e dreptul tau sa te superi sau sa fii dezamagit de cineva, dar fiecare avem viata noastra, avem aceeasi libertate ca si tine, aceeasi ratiune si alegeri strict personale, in functie de menirea care ne-a fost data pe acest pamant. Fiecaruia ne-a fost dat sa traim alte experiente decat majoritatea celorlalti si in functie de asta luam niste decizii.

    Eu nu cred ca faptul ca imi plac masinile electrice ma pun pe drumul pierzarii. Cred ca am mai discutat asta. Nici autonomia masinilor nu e un lucru rau. Rautatea incepe atunci cand omul foloseste stiinta, intelepciunea, tehnologia, samd, sa faca rau, sa-l controleze pe cel de langa el, sa-l fure, sa-i ia libertatea, energia, puterea de decizie. Nu Edison e vinovat ca oamenii se curenteaza cand schimba un bec, sau Einstein pentru ca omul foloseste fisiunea nucleara pentru distrugerea semenilor lui in loc sa produca electricitate.

    Nu descoperirile si avansul tehnologic sunt rele, ci felul in care le folosim. Si aici intervine credinta, educatia, moralitatea, si toti stalpii civilizatiei, din antichitate si pana azi, care ne-au tinut pe linia de plutire. Sincer, sunt foarte mirat de reactia ta, si pana la un punct si de @kiro, sau altii. Dar iarasi zic, fiecare avem dreptul la niste opinii si pareri, fiecare suntem liberi sa gandim, sa actionam si sa judecam in conformitate cu scopul pentru care am fost lasati pe acest pamant, in acest moment de timp.
    8 4
  • inexorabil
    Zărne, nu vreau să ne adâncim într-o polemică menită să ne îndârjească unul împotriva altuia...Pomenești de mirare. Ei bine, permite-mi să mă mir și eu pentru faptul că mi se pare că ignori un îndemn evanghelic deloc greu de interpretat și anume: "Nu fiți părtași la faptele cele fără roadă ale întunericului, ci mai degrabă osândiți-le pe față". Care este însă semantismul verbului "a osândi" ? Relevă un dublu sens: a judeca și a pedepsi prin condamnare. Ultimul sens reprezintă exclusiv dreptul Unicului Judecător, nu al nostru, ba încă stă doar în puterea Lui să împlinească dreptatea adevărată. Deci, cu "a judeca" trebuie lămurite lucrurile. Cred că tu confunzi a-ți folosi mintea în scopul apologeticii creștine cu a te crede neprihănit și superior semenilor și, "în consecință logică", a-i mustra cu asprime.

    Cu părere de rău (ba invoc și uimirea la care te-ai referit), observ că te pretezi la o contradicție: susții, pe de-o parte, că electro-autonomele nu sunt "rele în sine", dar, imediat după aceea, avertizezi asupra pericolului imens de a deveni "cele mai noi cuceriri ale științei și tehnicii" (apropo, îi disprețuim, cu argumentele cele mai solide, pe socialiști, dar ne facem că nu înțelegem truismul conform căruia complementarii acestora pe plan politico-ideologic, recte liberalii, îmbrățișează aceeași sintagmă, ba încă și mai frenetic!) instrumente de manipulare și control în mâinile Ocultei Mondiale și Luciferice, adică ale "prea puternicilor/putred de bogaților" care "nu se văd" (și cu care n-ai cum să stai la o șuetă, pe terasă, cu berea în față). Aaa, știai că, exact în aceste zile, niște "eminențe cenușii" din Grupul Bilderberg au venit chiar în România?...Mare lucru n-am aflat despre eveniment, dar presupun că nu întâmplător (sau în vizită de curtoazie) și-au ivit mutrele perfide pe sfântul tărâm ortodox...Nu-i suficient că își trimit aici, în mod regulat, emisarii/șacalii Finanței (FMI/BM), ca să stabilească ei politica (ca atare, nu doar d.p.d.v. economic) într-o țară independentă și suverană doar ca simplă frazeologie "constituțională" ! Sunt sigur că Onorabilii se simt deranjați la maximum --- dacă nu cumva se confruntă cu insomnii severe --- de lupta înfocată (ce-i drept, mai mult verbală, recte feisbucistă, decât concretă, cu repercusiuni sociale, dar bine și așa decât nimic!) a suveraniștilor români (de aceea au hotărât elitiștii să se întrunească fix în coastele "dujmanilor"), care ciuruiesc necruțător și zilnic, la zidul infamiei, structura bicefală a Fiarei care precedă Fiara propriu-zisă: Deep State american și Turnul Babel bruxellez. Știi care: acelea care au declanșat și orchestrat campania "anticorupție" de la noi (sub supravegherea și cu coordonarea stației CIA din Ambasada SUA la București), de-am avut impresia certă și consternantă a reeditării "obsedantului deceniu"...Și pentru că acest experiment social suculent "roșu" (un fel de nou Pitești) și de "succes internațional" trebuia extins la nivel (pentru început) continental, iată că prea perverșii sforari (neostaliniști) ai Ocultei au reușit să-și impună infama și fidela torționară la conducerea procuraturii "europene". Cu alte cuvinte, UE și-a introdus singură calul troian în cetate. Sau
    se zgârie singură pe față cu secera și își pocnește singură devla cu ciocanul. Sau se leagă la cap fără s-o doară...Dar dacă (musai) așa vrea...În orice caz, va avea ocazia fericită să constate pe propria-i piele cum se traduc "principiile, valorile și standardele democrației occidentale", pe care "unitatea de elită" a huidumei antifeminine le-a aplicat cu brio în rromanika: "paradeala", "arderea ca pe șoareci ", "fetișul din zbor", "datul la temelie", "băgatul la haules" și alte tactici "judiciare" preferate de interlopi învestiți procurori, gen Portocală (fiindcă, din firea ei, LCK numai cu asemenea putregaiuri umane poate "colabora").

    Cât despre Mister Kiro, ce te nemulțumește la dânsul, Zărne? Îți place, în schimb, e-delirul gratuit al siamezilor Edikkk/ACE? Chiar refuzi să...judeci (gândești) ?! N-o spun cu malițiozitate, dar mi se pare incredibilă ignoranța (sau ce este, de fapt? indiferență?) în care te-ai refugiat (autoprotector). Crâncenul Antihrist își va face indezirabila apariție sub un chip...feministo-panteist, recte cel al "reanimatei " (pe cale oculto-mediatică) zeițe Gaia. Și nu trebuie să mă crezi pe mine; întreabă orice duhovnic cu discernământ profetic. Pricepe odată, omule: "tehnologia" și "filosofia" electro-autonomelor constituie o etapă importantă a acestui plan diabolic, secret și...secular ("Taina fărădelegii deja se lucrează" --- Sf. Apostol Pavel), nu că aș avea eu ceva de disprețuit și de hulit la bietele și neînsuflețitele...motoare electrice. Neîndoielnic că Mister Kiro și-a dat seama de chintesență și, deci, nu încurcă borcanele, ca să zic așa. Dar pe tine, Zărne, te miră...Adevărul. Care, "prin definiție", nu poate fi (resimțit) decât spinos, incomod, răscolitor de conștiință (și producător de mătreață abundentă, ca să mai și glumim, deși cu amar...), în pasagera noastră viață trupească...

    Te stimez în continuare, Zărne. Dar numai pentru ceea ce ai putea să FII, nu pentru ceea ce, momentan, ești. Înnoiți-vă în duhul dreptei credințe, nu după chipul acestui veac --- astfel ne călăuzește învățătura Bisericii (nu mai scriu și "Ortodoxă", ca să nu comit pleonasm). Recunosc însă că și eu am încă multe de lepădat din conformația omului căzut, trupesc, "avansat", astfel că nu vreau să trec drept lupul moralist. Dar ni s-a atras tuturor atenția, virtuoși și păcătoși deopotrivă: " Prin tăcere, Îl trădăm pe Dumnezeu!" (Sf. Grigorie Teologul). Și cam la așa ceva se pretează lumea de astăzi: tăcere Globo-hegemonică și...suspectă. Chiar și din partea capilor Bisericii !!! Acest "sindrom" insidios a paralizat întreg "domeniul" spiritual. Înaintea inevitabilului și incomparabilului în istorie uragan demonic cu impact global, oamenii găsesc de cuviință să...rumege (consumeristic, nu-i bai), să petreacă (timpul "liber"), să lâncezească, să "navigheze" digitalo-obsesivo-cronofago-compulsiv, în definitiv să doarmă (în ambele variante: la propriu și la figurat). Cum poate fi calificată această stare generală? Nu cumva ca...inconștiență fatală?

    Voi încheia subliniind...ultima ta frază, Zărne. Nici nu realizezi câtă dreptate ai...
    8 5
  • Statistic vorbind, evoluția producției Tesla e lăudabilă.
    Nu trebuie uitat însă *micul* detaliu că, la o capitaizare de +44 miliarde $, Tesla produce de 6 ori mai puține mașini decât Mercedes, care are -- oupps -- o capitalizare mai mică.

    Deducția unei stimulări exacerbat-artificiale a e-tranziției cu vârf de lance Tesla e simplist de logică.
    ...Dar orice gen de speculație asupra identității voinței din spatele comenzii ăsteia (entități evident ocultate -- dincolo însă de bancherii x sau y, precizez) n-ar avea sens, din lipsa... dovezilor, vorba lu țața Leana în decembrie 89. :-)

    Așa, de dragul gimnasticii neuronale (pe Caradisiac de ex. sînt acum 454 comentarii la aceeași știre !!!) aș fi tentat să-mi continui disecția (pur subiectiv-deductivă, evident) a motivelor e-schimbării cam bruște de macaz, dar mă mai gândesc dacă merită efortul.
    17 0
  • p.s. Postând simultan cu stimabilul @inexorabil, abia acu văzui ce-a scris și... nu mai am de ales, :-) musai tre-să-mi mai tocesc deștele pe taste.

    ...Nu pentru el, dar (din cu totul alte motive) nici pentru -- simpaticii de altfel -- inocenții ACEdikkkiii noștri cei aflați în transa globală cotidiană. Și ireversibilă de fapt pentru majoritatea acum-trăitorilor în sacii ăștia de piele care ne-au fost dați temporar întru testare, dar și învățare.

    Pe lângă @zărne mai sunt însă câțiva colegi de cârcoteli complex mobilați mental (și sufletește e de fapt musai nevoie) ca poată recepta -- critic, cum altfel? -- *aiurelile* noastre inevitabil lungi și d-aia greu lizibile.
    Pe care nu le expun *ca să am dreptate*, nici să fac prozeliți, doamne-feri, ci (și) din impulsul intern de a-mi verifica prin ciocnirea cu alte spirite adevărul / falsitatea convingerilor.
    ...Aud însă acu iar un *Șase, vine șefu*, :-) așa că pe curând...
    16 0
  • @inexorabil, OK. deci daca mie nu-mi spune nimic teoria conspiratiei cu Deep State si neo-socialismul din UE se pare ca sunt pe drumul pierzaniei. Sincer, nu am timp sa stau foarte mult pe net, si daca o fac, ma uit la subiecte care ma intereseaza. Viata mi-a demonstrat de mii de ori ca ceea ce m-a interesat la un moment dat, a devenit relevant si folositor peste o anumita bucata de vreme. Din pacate sau nu, am vazut pe youtube titluri cu Deep State si alte chestii din astea, dar ceva din mine nu m-a "impins" niciodata sa dau click pe ele. Sincer, pe mine ma obosesc teoriile astea ale conspiratiilor, emise de fite-cine pe care poate daca l-as cunoaste in viata reala mi-ar pare rau ca mi-am pierdut vremea cu el/ea.

    Poate sunt prea pragmatic, dar mie mi se par niste speculatii trase de par rau de tot, de niste oameni care n-au ce face cu timpul, ca sa nu zic mai mult. Chiar m-ai facut curios, tu pe ce te bazezi cand spui ca nu stiu ce forte oculte au vizitat Romania, si au venit cu interese malefice sa ne faca rau? Ti ti se pare perfect normal, realist, cand spui asa ceva? Stiu, polemica asta se poate intinde de zeci de pagini si probabil tot n-o sa ajungem la adevar nici tu, nici eu.

    Hai sa-ti mai dau un exemplu hilar, pe care l-am trait pe pielea mea. Ani de zile am facut naveta pe o anumita ruta care trecea prin fata unei firme foarte tari specializata in echipamente militare de culegere de informatii si spionaj. De fiecare data cand treceam pe-acolo, aveam impresia ca cineva sta cu camerele de luat vederi pe noi si eram ferm convins ca toti care incalcau legea pe autostrada erau raportati automat la politie. Bun. Pe urma intr-o zi, am fost angajat la firma aia, ai am fost implicat in mai multe proiecte, Am avut ocazia sa lucrez cu absolut toate departamentele, de la productie, la R&D, etc etc. Si am vazut exact ce faceau, ce puteau si ce nu puteau sa faca. Si cu timpul mi-am dat seama cat de imbecil am putut fi toti anii aia in care eu imi inchipuiam ca cineva sta cu turela pe mine si se uita cu cat o ard eu gica padurica din Zarnesti, pe autostrada. Sincer, mi-e si rusine sa spun asta, dar o fac, ca sa-ti dai seama cat suntem de speriati de lucruri care nu exista. Si culmea, de cate ori discutam cu cineva despre lucru, prima chestie era: Aaa, voi va uitati cu lunetele in apartamentele oamenilor". Tata ... cam asta-i cultura. Ca si cum niste tipi cu doctorat in optica sau in informatica se uita la chilotii femeilor de pe balcoane. Aia n-au de rezolvat probleme mult mai grave, mai presante si mai interesante la servici.

    Eu cred ca la ora actuala capabilitatile inteligentei artificiale sunt enorm de umflate si exagerate. Da, am lucrat si cu oameni implicati in asa ceva. Exista beneficii uriase, dar si limitarile sunt pe masura. Iar necunoscutele sunt si mai mari.

    Hai sa ne mai uitam la un aspect pentru care tu urasti masinile autonome. Tu crezi ca generatiile de astazi de automobile care ies de pe banda de productie nu au functii avansate de urmarire? Telefoanele noastre? Laptop-urile? Absolut totul poate fi controlat la un moment dat si urmarit la sange. E suficient ca cineva sau un program, sa-ti puna un "tag", o eticheta. Canitatea de informatie si de procesare necesara sa urmaresti in timp real 5-6 miliarde de oameni e greu de cuprins cu puterea mintii. Si nimeni nu are interesul s-o faca.

    Da, sunt interese comerciale, electorale, samd. Dar depinde si de noi ce citim, ce deschidem, pe ce facem click. Si cu putina informatie, poti sa-ti stergi registrii din telefon sau din calculator si le-ai resetat tot algoritmul de cautare. Nu vreau sa bagatelizez nimic. Sincer, chiar nu vreau sa ma joc cu libertatea mea, cu sufletul sau cu constiinta mea. Dar la momentul de fata, chiar nu cred ca sunt motive atat de negre incat sa ma pun contra unei masini electrice sau autonome, pentru ca ceva sau cineva o sa ma ingradeasca sub o forma sau alta.

    Daca masina ta o sa poata fi urmarita prin satelit (si sunt sanse foarte mari sa fie, oricum), ce-o sa faci? Ii dai foc si-o arunci in prapastie? Repet, nu doar masinile electrice vor fi autonome, ci si cele pe benzina/motorina, vor avea aceeasi intergrare informatica. Deja Mercedes si BMW au update-uri wireless, exact cum are Tesla de ani de zile. GM are OnStar cu care poate sa-ti descuie usa daca ti-au uitat cheia in contact, iti poate opri motorul daca n-ai platit lease-ul. Ce-o sa fac? O sa mai conduc doar masini vechi de 20-30 de ani?

    Si inca ceva. Hai sa avem putina credinta. Dumnezeu e drept si niciodata n-o sa ne ingreuneze cu mai mult decat putem duce. Deci nu cred ca la ora actuala vreo forta oculta are mai multa putere sau influenta decat i-a fost lasata. Si nici noua nu ni se cere sa ducem mai mult decat puterile noastre.
    5 0
  • inexorabil
    Zadarnic te străduiești să mă convingi, ca să părăsesc zona "teoriei conspirației". Știi ce impresie mi-ai creat, în definitiv? Aceea că transmiți în substrat următorul mesaj: "Satan, prin intermediul slugilor lui jurate, va pune stăpânire pe toate mijloacele de trai ale omenirii, care nu va avea cum să se opună, deci va trebui ca ea să se supună, ca să nu piară de foame sau ca să nu te trezești marginalizat social ca individ, rușine incomparabilă care se cere evitată cu orice preț. Dar, în definitiv, important este să nu-ți pierzi credința în Dumnezeu!"...

    Nostim! Și demonii cred în Dumnezeu și se cutremură, dar ei nu împlinesc niciodată poruncile Lui și nici nu-I urmează voința.

    Părintele Paisie Aghioritul povestea că a auzit năstrușnicii la unii "credincioși" precum "Eu voi accepta semnul Fiarei (n.m. : 666) pe trupul meu, dar voi pune și o cruce alături".

    Nu se cade să slujim la doi stăpâni...Și tu cam asta sugerezi ca "soluție". Bașca insinuezi că suntem deja monitorizați prin high-tech-ul pe care îl procurăm și utilizăm în mod voluntar/conștient, adică emiți deja verdictul: "Gata compromiși"..."Prin urmare", ar fi "absurd" să murmurăm sau să ne zbatem să ieșim din psihoza dominantă a "labirintului" vieții noastre sociale și private.

    Vrei să-ți dezvălui un adevăr elementar: de fapt, suntem "înregimentați" în mrejele Statului încă de la naștere, CNP-ul grăind de la sine că reprezentăm "proprietatea" individuală a abstracțiunii (in)comprehensibile numite societate. Și asta se întâmplă de multă vreme, indiferent de regimul politic sau de orânduirea socială. Din păcate, Biserica a îngăduit această samavolnicie...Iar când mori, "societatea" nu admite că te-ai mutat la cele veșnice cu sufletul, ci cel mult că ai "decedat" și, deci, s-a inactivat CNP-ul unic pe persoană.

    Cea mai strașnică dorință a mea este să făuresc o realitate personală în care Statul și "societatea" să nu aibă loc și acces, iar slujitorii Bisericii doar dacă nu sunt căzuți din har și nu și-au pierdut harismele. Iar stăpânitorilor autoritari ai acestei lumi (dar, totodată, fiind slugile umile ale potrivnicului), care cică și ei "se subordonează legilor" (m-hm, așa-i! --- ei le elaborează, dar ce să vezi...se conformează lor cu smerenie și neputință...chiar așa???), le-aș pune limpede în vedere faptul că n-au creat ei Universul si, implicit, nici pământul, deci niciun drept de Sus nu li se cuvine asupra mea, îndrăgiților mei și urmașilor mei.

    Și ce să-ți mai spun? În "enclava" mea, banii n-ar circula fiindcă n-ar avea nicio relevanță, dar în primul rând n-ar exista! Producerea directă și minim necesară a mijloacele de trai ar constitui regula sfântă... Dependența chiar cruntă de bani va face practic imposibilă rezistența (fără # ca prefix) oamenilor în fața forțelor teribile și dezlănțuite ale întunericului suveran pe pământ...Apropo, de ce i se permite de Sus să fie suveran și nestingherit? Simplu de ce: din cauza necontenitelor noastre păcate și îndeosebi din cauza puținei și fragilei noastre credințe...Altfel s-ar fi instaurat realmente raiul teluric. Suntem însă, în condițiile date și...imuabile, datori cu o luptă continuă (în primul rând cu noi înșine, cu propriile pietre de moară), ca să primim cununile veșnice făgăduite.

    Și, hei, n-ar încăpea niciun fel de tehnologie electrică/electronică în "bârlogul" meu, cel mult mecanică, "depășită". Poate că nu m-aș putea bizui pe autovehicule, din motive lesne de înțeles...Ei, și? Pasiunea rămâne si înflorește în suflet...Nu voi crăpa de "frustrare". Mi-ar ajunge amintirile...

    Așadar, LIBERTATE (aferim, @Sam93!) ori...moarte (fizică). Fix în pix mă doare de orice altceva existențial...

    Zărne, dacă mai ai ceva de adăugat, ești invitatul meu; eu mi-am isprăvit mărturia. Știu, sunt "psycho" și nu mă mândresc cu acest "statut", dar ăsta sunt și pace.
    5 2
  • E bine ca macar sunt nostim. Sau poate nu. In fine. Fiecare ramane pe a lui si pace buna. Eu nu am incercat sa te schimb, am incercat sa te inteleg. Dar cand tu nu vrei sau nu poti sa-mi spui pe ce te bazezi cand zici ca fortele oculte viziteaza Romania si ne vor raul, atunci eu nu prea mai am ce sa adaug, pentru ca nu ma ajuti cu nimic sa inteleg ce vrei sa spui.

    Raul in lume nu vine sub o singura forma si de multe ori se ascunde foarte bine dupa banal, sub ochii nostri, in plina zi. Adesea o minciuna de efect se bazeaza pe un adevar.

    E foarte usor sa cadem in presupuneri supranaturale, dar e mai greu sa le dovedim stiintific sau macar faptic. Iar dupa aia imi spui teoria cu satan si credinta ... pai nu stiu ce sa zic. Eu sunt ferm convins ca nu sunt asa cum m-ar vrea Dumnezeu, dar macar incerc cu puterile mele sa respect ceea ce mi s-a spus. Ca nu reusesc, asta e un adevar, Dar macar incerc in fiecare zi, de la capat, fara sa capitulez. Tu te erijezi in judecatorul meu. Dar tu esti chiar atat de perfect?

    Acuma ca tu tragi niste paralele intre masinile autonome si pierderea credintei, eu zic ca iarasi e o coarda intinsa tare de tot, dar nu sunt cuvintele mele si nu sunt concluziile mele. Te intreb, pe tine, care ma acuzi atat de grav, tu de ce scrii la calculator? De ce mai folosesti internetul? Telefonul? Si asa sunt toate pe mana celui mincinos. Probabil ca lumea e pe mana celui rau, dar tu chiar crezi ca suntem lasati complet de izbeliste?

    Imi spui de "enclava" in care vrei sa traiesti. de realitatea personala. Chiar daca vrei, crezi ca poti sa ti-o creezi? Cam cum crezi ca poti trai singur, fara job, fara bani? cam ce crezi ca poti produce sa iti castigi existenta, in afara societatii din prezent? Sunt sigur ca n-ai muri de foame, dar nici n-ai avea un nivel de trai care sa te faca fericit.

    ti dai seama cum e sa traiesti ca Amish-ii sau Menonitii? Fara curent, fara medicamente, totul natural 100%, Nu cred ca te-ai descurca si nici nu cred ca ti-ar place.

    Ce vreau sa spun este ca in teorie se pot presupune o gramada de lucruri, dar in practica, e foarte foarte greu, la niste preturi pe care majoritatea uriasa nu vrea sa le plateasca.

    Ca sa fac inca o paralelea la Biblie, dialogul asta mi se pare ca rupt din cartea lui Iov. Iov spune ceva, cei trei prieteni ii spun altceva. Unii acuza, altul se apara. Dar pana la urma doar unul a avut dreptate si a fost gasit nevinovat.iar ceilalti au trebuit sa-si inghita cuvintele si sa aduca ardere de tot pentru iertare.

    E foarte usor sa judeci. Mult mult mai greu este sa patrunzi in miezul faptelor si sa afli adevarul. De multe ori iti trebuie noroc sau o conjunctura unica. Iar adevarul se descopera doar celor care il cauta si il merita. Eu unul mai am cale lunga pana acolo, dar incerc sa pun in fiecare zi un pas inaintea celuilalt. Iar presupunerile nerealiste si sperietorile cu bau bau le-am depasit demult. Acum chiar vreau sa stiu care e realitatea, dincolo de smoke and mirrors, dincolo de bani, invarteli si scenarii. Cu Biblia in mana.
    3 1
  • inexorabil
    Îmi pare sincer rău, dar mi se pare că aluneci în prolixitate... Încearcă să fii mai explicit.

    Hm! Deci așa, mă vezi drept un visător, un nerealist, care doar presupune și imaginează, dar "sigur" nu s-ar descurca în materie de înfăptuire a planului "fantasmagoric" propus.

    Dragul meu, îți voi face o dezvăluire în premieră...În urmă cu vreo 20 de ani, m-am pretat la un self-experiment, de care absolut nimeni n-a știut și nici n-am dorit să afle. Știi de ce am fost în stare cu mintea mea "zurlie" ? De testarea propriilor limite, tocmai pentru acreditarea adevărului evanghelic. Concret, m-am ascuns, pe neanunțate, într-un buncăr întunecos, privându-mă în mod voluntar de hrană și apă (doar somn îmi îngăduiam). Am stat așa cinci zile. Și aș mai fi stat fără mâncare, dar deshidratarea ajunsese la un punct alarmant. Ce-am constatat? Nu atât rezistența mea corporală la vitregii fiziologice, cât faptul că sunt indiferent față de...moarte (tot în sens corporal). M-am întors acasă foarte vesel. Și detașat de atunci...Cu alte cuvinte, din partea mea, să (prea) încapă toate mijloacele de trai ale planetei pe mâinile Fiarei și ea să condiționeze drastic (prin pecetluirea cu semnul pierzaniei veșnice, 666) distribuirea lor (oricum, neapărat minimală, în regim de subzistență, după al treilea și cel mai devastator război mondial...anume provocat de slugile ei masonice) oilor umane între timp încarcerate discreționar de dânsa (și la propriu, și la figurat) în Global Village --- prefer să pier de foame de-a binelea, că nu mă voi supune sub nicio formă. Iată despre ce vorbim!

    De ce ți-am relatat această întâmplare reală? Ca să mă bat în piept cu cărămida "virtuților", "calităților", "puterilor" ? Ca să mă pretez la o paradă detestabilă a trufiei "creștine" ? Apropo, să înțeleg că te pretinzi moralmente aidoma...dreptului Iov? Ce n-ai menționat din istorioară este faptul cert că el a dat dovadă de răbdare supraomenească, de un stoicism pilduitor. Te-ai confruntat vreodată, realmente, măcar cu a suta parte din năpastele groaznice căzute de...Sus asupra lui, din voia satanei, dar strict cu îngăduința Celui Preaînalt? Sau cităm ca să cităm?

    M-ai înnebunit cu "Nu judeca aproapele tău!". Asta s-o impuți..."justiției" umanoide, cea constituită pe principii/criterii juridice, orizontale, veșnic perfectibile...Un om sărman a murit literalmente în preajma mea, dat abuziv afară din serviciu de către "investitorul strategic", ajuns pe drumuri ca vai de el, părăsit, cu totală insensibilitate, de nevastă, refuzat de orice alt angajator pe motiv de vârstă și bătând zadarnic la ușile instituțiilor de "protecție socială", bașca bolnav de diabet în ultima fază (pe fond de stres, firește). N-am putut să-l ajut cu prea multe, dar, tocmai când mă hotărâsem să-i suport spitalizarea, a mierlit-o...Ce dreptate este aceasta? Asistența Socială lu' pește prăjit! Justiția "profesionistă", "eficientă", "echitabilă", "independentă"...Toată lumea, zi de zi, fluieră placidă arhibătătoritul refren al "statului de drept". Și tu-mi scoți ochii că "judec aproapele". Mai degrabă l-aș numi departele. Sau deșartele. De aceea mă simt silit să mă refugiez iarăși în buncăr (de data asta unul exclusiv moral, lăuntric).

    Iar reproșul referitor la "ipocrizia" folosirii tehnologiei de către "hulitorii" ei se pierde undeva în derizoriu...Mă faci să repet un truism deja vechi: Dumnezeu este Unicul inventator și descoperitor din istorie, iar mințile celor nominalizați la glorie au fost, de fapt, înrâurite de Duhul Sfânt și nu atât pentru a sădi facilități în viața noastră, cât pentru a ne edifica asupra slavei care se cuvine înțelepciunii nepereche și puterii necuprinse a Creatorului...Dar pe unde erai tu când eu subliniam (și nu o dată) acest adevăr incontestabil mi se pare o enigmă. Totuși, El întotdeauna ne lasă la îndemână arma redutabilă a...discernământului. În speță, trebuie să distingem singuri unde se termină folosirea tehnologiei în beneficiul inechivoc și indiscutabil al omului (deservit de Sus!) și de unde începe folosirea omului de către tehnologia neînsuflețită, dar nimerită "accidental" în posesia prea vicleanului din tenebre, care, încă o dată (dacă tot aminteai de pilda Iov), nu se încumetă la nicio samavolnicie/infamie, dacă nu capătă, în prealabil și neapărat, "autorizație" din prea înalte Sfere...Cumva o asemenea "graniță" o consideri dificil de sesizat? Sper să nu fie nevoie să apelez la expresia uzată și de Mister Kiro: a te uita precum curca-n subiecte delicate.

    Negi, negi, negi. Nu pluralul de la neg, ci contești, pe bandă rulantă, toate afirmațiile mele. Calci ferm pe urmele lui Toma necredinciosul: musai să văd cu ochii mei, ca să admit că, într-adevăr, așa este! O fi atât de îngrămădită Oculta, ca să-și deschidă larg porțile templelor sale secrete, astfel încât să le cerceteze asiduu și oricum/oricât ar pofti investigatorul de ocazie Zărne? Credeam că ești mai inteligent decât credeam! Prin al ei "regulament de organizare", masoneria se bifurcă dialectic: partea "oficială", accesibilă orișicărui pământean pentru "înscriere" / "inițiere" (ritualică) --- și o grămadă de lichele din politică/administrație/instituții (de forță sau nu) se mândresc cu șorțul de bucătărie, pardon, de masonerie --- respectiv "fața nevăzută a lunii", unde are drept și acces doar "crema", "elita" (trilionară, omnidecidentă autoritar și Global) și unde este concomitent obligație și extaz să te închini "Marelui Arhitect al Universului" (o veleitate și o titulatură pe cât de bombastice, pe atât de stupide, fiindcă, axiomatic, satana nu poate crea nimic, niciodată, el fiind doar un zidit, nicidecum Ziditorul).

    Sper să te îndopi bine cu meniul...Realitate. Că tot mi-o ceri (mie). Și să fii convins că nu te creionez (nici măcar în sinea mea, nemărturisit nimănui) drept...prost și tot ce implică acest calificativ (neonorant pentru nimeni, ce-i drept). "Adulmec" setea ta devorantă de Adevăr (cu majusculă). Știu (nici nu trebuie vreun QED în acest sens) că admiți existența lui Dumnezeu și, deci, nutrești credință! Și nu sunt eu învățătorul sau mentorul tău, dacă așa îți închipui că...mă închipui. Doar că Ortodoxia (sau creștinismul...mulți mi-ar sări la beregată pentru asumarea acestei echivalențe) coincide cu "calea cea strâmtă", condiție de tip sine qua non a mântuirii! Fii sigur că este plin iadul de cei care emit bune intenții, iar Raiul de "nebuni" și "psihopați". Fiindcă doar noi între noi ne pretăm la analize "ochiometrice" --- Stăpânul nostru din Ceruri poate însă să studieze (și încă pe îndelete) inimile robilor Săi. Din nefericire, noi putem doar să presupunem ce însemnăm, de fapt, în ochii Lui; înfricoșata Judecată ne va lămuri pe deplin, în foc sfânt, ce suntem cu adevărat (poate chiar ne-ar uimi, dar neîndoielnic că n-am avea ce și de ce să obiectăm...faptele însele vor avea rol de argumente) și ce merităm efectiv să primim fără sfârșit...
    2 0
  • Sunteti cucu rau de tot. Nici nu mai comentati stirea, ci doar va "bateti" in filozofii personale... Apucati-va dracu si scrieti carti (pe care nu le va cumpara nimeni) si lasati site-ul asta... sincer sunteti penibili.
    1 3
  • OK, asa cum am mai spus, vorbim degeaba. Eu te intreb ceva, iar tu imi raspunzi altceva. Eu te intreb pe ce te bazezi cand afirmi ca fortele oculte viziteaza Romania si ne vor raul, si tu nu ai un raspuns direct, concret.

    Iti spun de pilda cu Iov si prietenii lui, fac referire la acuze si raspunsuri, iar tu ma intrebi daca ma simt curat ca Iov. (Nici unul dintre noi doi nu e, asta-i clar).

    Ne acuzi ca traim in lume si suntem pe mana fiarei, dar tu te folosesti de toata tehnologia si toata dulceata traiului modern, in rand cu toti. Pe urma spui ca toate vin de la Dumnezeu si nimic nu e facut fara voia lui. Perfect adevarat. Dar nu despre asta era discutia. Pe de o parte deplangi tehnologia intrata pe mana alui rau, dar pe de alta, si tu folosesti aceeasi tehnologie, si aceleasi inlesniri ale lumii moderne. Mie mi se pare ca ceva nu e corect aici.

    Cam cati dintre noi or sa faca compromisul cu fiara in ziua in care mancarea noastra, locuinta, securitatea etc vor fi conditionate de trecerea de partea ei? Nimeni nu stie. Toti ne tinem mari si tantosi, dar in ziua incercarii putini trec testul. Pana in ziua aia, deocamdata traim in lumea in care ne-a lasat Dumnezeu sa traim si datoria noastra este sa-L ascultam si sa facem ce ne spune. Atat.

    Si repet a nu stiu cata oara. Faptul ca o nenorocita de masina autonoma devine realitate in cativa ani, nu inseamna ca suntem pe drumul pieirii. Chiar si in cele mai grele circumstante, Dumnezeu nu ne lasa, si intotdeauna vom avea o posibilitate sa rezistam pana la sfarsit si de ce nu, sa iesim din situatie.

    Cam asa vad eu lucrurile, un umil "investigator de ocazie" si "indopat" (nu cat as vrea) de realitate. Cat despre faptul ca iti judeci aproapele, eu asa te vad. Judeci. Si de fapt si tu esti in rand cu ceilalti. Cu bune si rele. E foarte usor, dupa ce ai citit ceva si te-ai documentat, sa pici in ispita si sa te uiti de sus la altii care au fost randuiti pentru altceva. Asta nu te face nici mai bun nici mai rau ca aproapele tau. Altcineva ne va judeca si o va face la vremea hotarata. Fiecare doar mergem pe drumul care ne-a fost dat. Demult, de la inceput.
    3 0
  • inexorabil
    EXCESUL, omule, trebuie stigmatizat, ce n-ai înțeles??? Hristos a răsturnat mesele comercianților, iar slujitorii Lui de după Înălțare nu se sfiau să-și vândă în piețe obiecte confecționate de ei, ca să câștige bani pentru întreținerea trupului (adică "pactizau" cu "tehnologia" comercială), dar ce crezi? Nu urmăreau să se îmbogățească! "La ordinea zilei" sunt și eu cu "taciscrinul", dar evitând să alunec în patima obsesiv-hipnotică de a freca mai tot timpul (ori de câte ori s-ar ivi "ocazia") și pretutindeni în arie publică (mergând pe stradă, așteptând în stații, pe scaune sau chiar în picioare în mijloace de transport sau în pauzele de la serviciu, alea dese și chei ale marilor succese) ecranul "magic" și "irezistibil", dincolo de o inteligibilă și acceptabilă necesitate practică. Adică plasându-te singur în zona net patologică, fără să bagi de seamă că ai devenit doar o maimuță a tehnologiei...

    Eu asta incriminez, dar ce înțelegi tu...mare mister.

    Da, Îl asculți tu pe Dumnezeu, dar ce să vezi între timp?...Te cramponezi de porcăriile propagandistice ale Ocultei și le descrii drept "superbe", aproape că te cutremuri orgastic în privința "luminosului" viitor e-high-tech, în care niște creații indiscutabil fără viață în ele cică își arată "inteligența" și "utilitatea". Zici tu că vei fi "salvat de Sus" din ceea ce te condamni singur?! Nu te amăgi..."Au doară culeg oamenii struguri din mărăcini?" / "Nu poate face pomul rău roade bune" --- iată doar două din pildele evanghelice. Apropo, cum se traduce cuvântul "Evanghelie" ? Orice creștin ar trebui să știe: "vestea cea bună a Împărăției lui Dumnezeu". Crede însă cineva (chiar și din rândurile clerului) în această cea mai scumpă făgăduință divină și nu crezând oricum, preponderent (și putred sau instabil) teoretic, ci nădăjduind NEÎNCETAT, cu intensitate lăuntrică neslăbită și nemărturisită, să se regăsească printre cei veșnic mântuiți, adică rânduiți la Rai (prin "definiție": non-material, extra-Creație și anti-timp) ?

    Numai după ce vei reuși să-mi răspunzi la această provocare (nu doar întrebare), vom mai sta de vorbă...Până atunci, poate îmi explici infamia (nu-mi retrag termenul!) de a califica motoarele cu ardere internă drept "putoarea fosilă" (expresie care, fără îndoială, colcăie de...ură, de venin, de dispreț), când tu uzezi în mod curent de un "benzinar" V8 (sau ce alte motoare ai mai manevrat/manevrezi). Este ca și cum te-ai renega pe tine însuți...La urma urmei, tu osândești o întreagă, relevantă și copleșitoare istorie (din ultimii 200 de ani), implicit pe eroii săi de legendă, dar susții îndârjit că eu sunt cel care judecă obtuz, strâmb, nemilos...

    PS. Cu excepția lui Satan, Antihrist, demonilor și slugilor umane vădite și jurate ale întunericului, NIMENI altcineva sub Cer nu urmează un traseu existențial prestabilit, "hărăzit" și încă din momentul zero al Creației. Adică nu i s-a hotărât (nici Sus, nici "jos", în tenebre) nicio "soartă". "Fiecare doar mergem pe drumul care ne-a fost dat"...Nicidecum! Fiecare merge doar pe drumul pe care și l-a ALES (dacă în mod conștient sau nu --- contează mai puțin). Ba chiar aș întări această regulă inclusiv în cazul "așilor" Răului mai sus enumerați. Da, am afirmat eu (la fel, mai sus) că ei sunt condamnați "din start", dar chiar și lor le este deschisă șansa...pocăinței, implicit a mântuirii. Aaa, că orgoliul în valuri, mândria care îi tot otrăvește îi oprește categoric și perpetuu să se încumete la gestul izbăvitor...mă depășește și pe mine aspectul cu pricina.
    3 1
  • inexorabil, nu inteleg de ce ne chinui pe aici cu filozofiile tale care sunt in proportie de 90% religioase. Cu tot respectul pentru capacitatile tale mentale, iti spun ca intri mult prea mult in filozofii abstracte care nu au legatura cu DOMENIUL AUTO! Fa-te nene calugar...
    1 3
  • @cuculet, daca te deranjeaza, nu mai citi tati. Si asa, articolul asta nu mai e demult pe prima pagina, ce rost are sa-ti scrantesti pe-aici neuronii ?

    Daca ai fi baiat destept, ai avea ce sa inveti de la @inexorabil, dar deocamdata esti doar "babaiet cucuiet".

    @inexorabil, hai ca am avut o saptamana incinsa, dar pentru mine a fost cu folos. Nu sunt de acord cu unele judecati ale tale, dar sunt ale tale si eu pot soar sa-ti spun parerea mea. Referitor la provocarile tale, hai s-o luam metodic:

    1. Exagerezi enorm cand spui ca ma cutremur orgasmic (ha-ha-ha) la avansurile tehnologiei. Pai hai sa te intreb ceva. Amandoi suntem ingineri, fiecare pe felia lui. Tu la lucru nu faci nimic sa impingi cunoasterea 1mm ami departe dacat a fost ieri? Tu nu contribui la imbunatatirea nivelului de trai, asa putin, si neinsemnat cum pare?
    Mie mi se pare fascinant sa rezolv o problema, sa scot un produs care merge brici, fac lumea fericita. Sincer, sa umblu la lucru si sa simt ca cienva ma respecta pentru ceea ce sunt, pentru cum gandesc si reactionez la tot din jurul meu, tehnic, uman, profesional, etc. Absolut nu vreau sa ma umflu in pene, dar face parte din motivatia de a ma duce la lucru si a contribui cu ceva la treaba pentru care angajatorul ma plateste. Eu nu vad nimic rau in progresul tehnologic atata vreme cat nu e folosit impotriva oamenilor, impotriva tarii in care traiesc sau in care m-am nascut.

    2. V8-ul. Chiar ma intrebam cand o sa-l aduci in discutie :) Pai treaba sta cam asa. Imi plac decapotabilele. Imi plac masinile performante, si asta care o am acum nu mai rupe gura targului demult, dar la vremea ei a fost o perioada scurta mai tare decat oferta similara de la AMG.
    La banii pe care i-am dat pe ea, eu altceva nu puteam sa-mi permit. La ora actuala nu exista nici o masina electrica sa-mi faca cu ochiul, decapotabila si pe care sa mi-o permit ca a treia masina, de vara. Deci, cam asta e raspunsul. Legat de motor si de "imputeala" nu am ce sa retractez.
    Motorul asta este exact pe inima mea. Mare, relaxat, extrem de docil si de tacut la relanti si in orice treapta de viteza. Dar cand il calci pe coada, se dezbraca de toate hainele civilizate si devine o bruta. Auditiv si in comportament. Dar ... pentru 2019 este deja o alternativa pe cale de disparitie. La ora actuala nu doar stim, dar si exista oferte electrice, mai performante, mai curate, mai moderne, etc. De-aia am spus ca nu mai imi place putoarea fosila. La masina mea mai simti mirosul de benzina doar in primele secunde dupa ce ai pornit motorul Atat. Pe urma isi intra rapid in parametrii si totul devine normal.

    Asta nu insemana ca dispretuiesc secole de inginerie de varf, nu doar in domeniul motoarelor, dar in tot ce tien de automobile, transport aerian, maritim, etc etc.Crede-ma ca abia dupa ce ai lucrat in mai multe domenii industriale incepi sa-ti faci idee de marimea geniului uman. Amandoi stim ca toate, pana la cele mai mici amanunte ne vin de la Dumnezeu, si toate ni se descopera treptat, sa putem asimila si sa ne adaptam la intelepciunea divina. Citind Biblia in paralel anii astia, totul are un sens si se potriveste absolut magic intr-un tablou general pe care nu il poit descrie in cuvinte. Deci departe de mine sa dispretuiesc stiinta, cu atat mai mult ingineria, medicina, fizica, etc etc.

    3. Nu m-am gandit niciodata la aspectul ca drumul in viata ni-l alegem noi. Imi place ideea, si o sa ma gandesc la ea. Desi imi vin in minte citate din Biblie in care ni se spune invers, trebuie sa mai reflectez.

    OK, acum ca (eu unul cel putin) m-am calmat, un week end placut :)
    2 0
  • inexorabil
    Mă voi liniști și eu, nu înainte de a te ASIGURA că:

    În era digitală și --- cât de curând --- holospațială, Dumnezeul Treimic și-a retras atât substanța morală, cât și inspirația "tehnică" (sau "tehnologică"). De ce? Din cauza nenumăratelor noastre păcate, pe care nu le poate suferi nicicum, nicicând, niciunde...În definitiv, nu realizăm ce afront neverosimil Îi aducem pentru faptul că El n-a șovăit să Se jertfească pe cruce pe Sine Însuși, ca să ne scoată din robia păcatului, și noi tocmai acest act sublim-transcendental îl nesocotim?!

    Așadar, potrivnicul de-abia aștepta să treacă el la pupitrul de comandă al tehnologiei și să introducă el inovații "revoluționare". Precum un măscărici care se îmbracă cu mantia regelui, își pune pe cap coroana lui, îi apucă sceptrul și se așază pe tron, toate acestea în lipsa titularului de drept...

    De aceea mă miră (și, totodată, mă mâhnește) faptul că un om indiscutabil cult ca tine (singurul care ar trebui să se simtă în plus în aula sau pe scena noastră: acel @cucu-bau) PARE că n-a desprins (încă) chintesența profetică și că îi "scapă" exegeza eshatologică...Apropo, refuz cu îndârjire să asociez persoana ta cu nefericiții (gârlă, berechet, câtă frunză, câtă iarbă, miliarde!) de la sfârșitul vremurilor, despre care s-a proorocit că "cu ochii se vor uita, dar nu vor vedea, cu urechile vor auzi, dar nu vor înțelege"...Hai, Edikkk, ACE și afinii --- nu pot emite pretenții în privința dumnealor, să mă ierte domniile lor! Mi-au arătat deja, chiar cu vârf și îndesat, de ce (nu) sunt capabili. Îi consider o cauză iremediabil pierdută. Eu aș fi surdul care urlă în clopote, iar ei curcile care își prind privirile în crăci. Cu alte cuvinte, n-aș face decât să exersez cu ei "arta" de a le vorbi pereților până le cade tencuiala și tot fără niciun rezultat/rost. Cu consum eminamente inutil de timp și de nervi. Ba încă aș deveni și ridicol (în primul rând în propriii mei ochi!). Vorba unui prieten: "N-ai, mă, ce face, nu e și dacă nu e, nu e!".

    Voi reveni cu un aspect fundamental, Zărne. Baftă!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru