Tesla anunță un nou profit și construcția unei uzine în Texas: americanii vor produce aici Cybertruck, Semi, Model 3 și Model Y

de Daniel Popescu, Foto: Tesla
Joi, 23.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat un profit de 100 de milioane de dolari pentru al doilea trimestru al anului și va construi o nouă uzină în statul american Texas, acolo unde va produce Cybertruck, Semi, Model 3 și Model Y.

Tesla a anunțat în această săptămână rezultatele financiare pentru al doilea trimestru al anului.

Constructorul american a înregistrat un profit de 104 milioane de dolari în perioada aprilie-iunie, în ciuda faptului că uzina de la Fremont (California, SUA) a fost închisă timp de șapte săptămâni.

Este al patrulea trimestru consecutiv în care Tesla raportează profit, ceea ce reprezintă o premieră în istoria mărcii.

Anterior, pentru aceeași perioadă, Tesla a anunțat că a livrat peste 90.000 de unități, în scădere cu numai 5% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

De asemenea, Tesla a anunțat că următoarea sa uzină va fi construită în localitatea Austin din statul american Texas. Cel mai important model care va fi produs la viitoarea uzină din Texas va fi pick-up-ul electric Cybertruck, pentru care livrările vor începe în cursul anului 2021.

Tot aici va fi produs însă și capul-tractor Semi, pentru care livrările sunt programate să înceapă de asemenea în 2021.

În plus, fabrica va produce inclusiv Model 3 și Model Y pentru piețele de pe Coasta de Est a Statelor Unite.

Pentru moment, Tesla nu a prezentat o estimare a producției anuale de mașini de la nouă uzină, însă aceasta va avea 5.000 de muncitori. Salariul mediu a fost stabilit la puțin peste 47.000 de dolari pe an, în timp ce salariul de bază va fi de 35.000 de dolari.

Uzina din Texas va deveni astfel a patra fabrică unde Tesla produce mașini, după cele din Fremont (California), Shanghai (China) și viitoarea uzină de la Berlin (Germania). În plus, Tesla mai deține o fabrică de baterii în Nevada și una de panouri solare în New York.

Via Tesla

Comentarii (3)

  • nu prea le am eu cu ce face Tesla, dar un alt articol scris ca sa fie... Cand se insira fabricile vad ca prima este trecuta Nevada (California) ... WTF...
    Poate ca e chiar despre care se vorbeste ca a fost inchisa 6 saptamani Fremont (California, SUA). In Nevada (care e un stat) au un GigaFactory unde produc bateriile. Dar ce stiu si eu... doar sunt un postac pe aici
    6 3
  • Edikkk
    A început !

    Etapa cea mai importantă după categoria autoturisme (unde au avut şi aici etapizat: roadster, S, X, 3, Y)
    Încep a fabrica maşinile care învârt economia (cel puţin, clar, cea americană) şi anume Semi truck şi cyber truck !

    Vor elimina pur şi simplu de pe piaţă, toţi producătorii de camioane şi pickup care sunt uimiţi acum, că Tesla ceea ce spune că face, chiar face.

    Bravo Tesla, învaţă-i minte !
    Nu că nu vor şi profit, dar să îi înveţe că se putea face trecerea la maşini curate fără probleme, dar profitul maxim a fost preferat de cei cu termice.
    7 5
  • Probabil ca Cybertuck va arata diferit cand se va lansa pe piata.
    La cum arata, numai studiourile care produc SF-uri de duzina l-ar putea cumapara.

    Pe de alta parte, Musk deja viseaza faptul ca Cybertruck va detrona F150.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru