Tesla anunță o nouă versiune de performanță pentru Model S: Plaid are autonomie de 830 de kilometri și va fi disponibilă din 2021

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat că noua versiune de performanță Model S Plaid va avea o autonomie de 830 de kilometri și va apărea pe piață spre finalul anului 2021.

Tesla a confirmat în această săptămână detaliile tehnice ale noii versiuni de performanță pentru sedanul Model S. Noua versiune va fi cunoscută sub numele Model S Plaid și are un design exterior foarte apropiat de cel al variantei de bază.

Din punct de vedere tehnic, Model S Plaid va avea o configurație Tri Motor AWD, ceea ce înseamnă că există trei motoare electrice și sistem de tracțiune integrală, însă producătorul continuă tradiția de a nu oferi detalii tehnice amănunțite.

Totuși, Tesla menționează că versiunea de performanță este capabilă să ajungă de la 0 la 96 km/h în mai puțin de 2 secunde și că timpul pe un sfert de milă va fi mai mic de 9 secunde.

Dacă acest lucru se va confirma, Model S va deveni din nou cel mai rapid sedan pe sfertul de milă, după ce a pierdut recent acest statut în fața lui Lucid Air (9.9 secunde). Viteza maximă anunțată de Tesla este de 320 km/h.

De asemenea, Tesla nu a metionat capacitatea bateriei, însă autonomia maximă a fost calculată la 832 de kilometri pe baza standardului american EPA, mai dur decât standardul european WLTP.

Astfel, Tesla Model S va redeveni modelul electric cu cea mai mare autonomie, întrucât surclasează Lucid Air, care a anunțat o autonomie de 827 de kilometri.

Inițial, Tesla Model S Plaid ar fi trebuit să fie disponibil în acest an, însă producătorul anunță acum că lansarea comercială va avea loc în ultima parte a anului 2021.

Prețul de pornire anunțat pentru piața americană este de 140.000 de dolari, echivalentul a circa 120.000 de euro.

Via Electrek, The Verge

Comentarii (10)

  • teslul
    ID4 are farurile si stopurile mult mai faine.
    7 8
  • Pai stai asa, Lucid air se vinde pe undeva? Cand se va putea cumpara o sa fie cea mai buna, dar deocamdata este doar prototip. La fel si Plain, o sa fie cea mai rapida masina cand o sa fie la vanzare. POate pana atunci scoate Porsche un facelift la Taycan si le ia fata...cine stie?
    12 3
  • ACE - Craiova
    520 mile x 1,608 = cca. 837 km in ciclul american EPA.
    Ceea ce reprezinta cca. 950-975 km in ciclul european WLTP!!!

    Drumul Craiova - Viena: 865 km

    Teoretic ar trebui sa ajungi acolo, din inima Olteniei, doar cu un plin de baterii (avand o capacitate de cca. 120 kWh).

    La Viena incarci bateria de acumulatoare la 100% in circa o ora, la statiile:
    - TESLA Supercharger, cu pretul de 0,28 Euro/kW (total 33,6 Euro)
    - IONITY cu pretul de 0,79 Euro/kW (total 94,8 Euro)
    si apoi te intorci acasa.....

    Adio range anxiety!!!
    12 8
  • netam-nissan
    stati asa ca mai apar si Nikola sau Fisker la anu - normal ca nu cu masini, dar cu alte desene faine.
    ca sa nu mai zic de dacia spring.
    17 4
  • Din ce stiu eu, pentru posesorii de Model S si X, incarcarea la Tesla Super Chargers este gratis.
    Tweet-ul oficial din Aug 2019: "BREAKING: All new Model S and Model X orders now come with ⚡ free ⚡ unlimited ⚡ Supercharging"
    7 3
  • someone
    intre timp, lucid a coorat la sfertul de mila la 9.7, dar tot tesla asta e mai rapida. si cand ne gandim ca e doar prima generatie. oare cum va fi model S mk2?
    sant curios cat de mare e bateria acestui model de ofera o autonomie atat de mare, caci puterea e de 1100 cai.
    8 4
  • ACE - Craiova
    In prezentarea de aseara. pe slide pretul unui Model S pornea, in SUA, de la 74.990 USD....cu incarcarea gratuita e O.K.
    4 2
  • Speedy Gonzales
    @ACE - Craiova
    Craiova-Viena cu 80-90 km/h eventual.
    Adio range anxiety.
    Welcome speed anxiety.
    9 2
  • @AM:
    Eu nu înțeleg de ce permiteți postarea de rahat manipulator pesedist în fereastra "Advertising"! Călcați pe cadavre că să obțineți foloase?
    0 0
  • @LR: Reclama respectiva este livrata automat prin serviciul de advertising dezvoltat de Google. Din pacate, noi, in calitate de publisher, nu avem niciun control asupra reclamelor pe care le afiseaza Google pe site.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru