Tesla a devenit cel mai mare producător de mașini electrice din lume: americanii i-au depășit pe chinezii de la BYD

de Daniel Popescu, Foto: Tesla
Marti, 10.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a livrat aproape 808.000 de mașini electrice până în septembrie 2019 și a devenit astfel cel mai mare producător de mașini electrice din lume, după ce i-a surclasat pe chinezii de la BYD cu circa 20.000 de unități.

Tesla a reușit să mărească într-un ritm alert producția și vânzările de mașini electrice, iar acest lucru are efecte și în clasamentul celor mai mari producători de astfel de vehicule din lume.

Constructorul american a comercializat în total 807.954 de mașini electrice de la lansare și până în septembrie 2019 și a reușit să devină cel mai mare producător de mașini electrice din lume.

Constructorul american a depășit producătorul chinez BYD, care a raportat vânzări de 787.150 de unități până în septembrie 2019. În plus, BYD include în raportul său și vânzările de mașini plug-in hybrid, astfel că diferența de circa 20.000 de unități este în realitate și mai mare.

BYD a depășit Tesla la vânzările de mașini electrice în cursul anului 2016, însă producătorul american a reușit în permanență să se mențină aproape de liderul segmentului.

Tesla are toate șansele să își consolideze prima poziție în topul mondial. Noua uzină Gigafactory 3 din China a fost finalizată, iar vânzările lui Model 3 pe piața din Asia vor începe în curând.

În plus, Tesla va începe în luna martie producția SUV-ului electric Model Y, care va fi fabricat inclusiv în Europa începând din 2021 la viitoarea uzină din Germania. Din același an, Tesla va începe în Statele Unite producția pick-up-ului electric Cybertruck.

Via Electrek

Comentarii (10)

  • ACE - Craiova
    Si asta in conditiile in care multi nu privesc cu ochi BUNI, ceea ce se intampla la TESLA.....

    Dar cine este CEA MAI MARE COMPANIE DIN LUME - care nu-i doreste bine(le) companiei TESLA?!.......Se numeste ARAMCO este din Arabia Saudita si este deasemenea si cea mai mare companie petroliera din lume, avand o valoare de piata - estimata - de 1.800 MILIARDE USD.....

    SE COMPARA in vreun fel, cu valoarea TESLA - cea mult hulita (INVIDIATA, etc) companie auto ce produce - DOAR masini electrice?!

    Si totusi....TESLA - parafrazandu-l pe Descartes "PRODUCE, deci exista".....pe 3 continente (America de Nord, Asia si Europa - deocamdata un numar redus de masini in Olanda dar in numar mare in curand - din anul 2021, in Germania).....
    20 7
  • ACErbii
    fani tesla au un pic dreptate. max 49% de obicei
    fiindca_caratu bateriilor dupa noi e doar o solutie temporar buna dupa unii si doar la pas prin oras
    insa doar viitorul va demonstra cine greseste, nu mai devreme de 10-12 ani
    aramco investeste deci si in sol. alternative, la doua capete
    8 6
  • nu doar ARAMCO.
    aramco nu este cea mai mare companie din lume, ci este compania cu cel mai mare profit din lume, si comparabil cu cleelalte compan ii petroliere, toate detinute de statul de care apartin (unele partial private), si toate se tem de tesla si de revolutia pe care a inceput-o. in afara de faptul ca sunt sau au fost monopol de stat, aceste companii nu valoare din altceva.
    Tesla e inventata din nimic, si ritmul de crestere sperie dinozaurii cei maimari .,
    ma bucur.
    9 3
  • E vorba de vanzarile de la crearea companiilor BYD si Tesla si nicidecum pe primele 9 luni din 2019, dupa cum repeti obsesiv pe tot parcursul articolului, semn ca nu e o scapare minora.

    N-ar fi rau sa vanda peste 1 milion pe an insa momentan nu e cazul.
    Pe primele 9 luni vanzarile Tesla sunt 255.000

    Chiar daca ai avea ceva lacune la capitolul engleza, ar trebui totusi sa treci textul prin filtrul culturii generale despre industria auto, pe care presupun ca ar trebui sa o ai in calitate de jurnalist auto.
    10 2
  • @vali: Corect, am corectat informatiile respective, multumesc pentru atentionare.
    8 1
  • Edikkk
    Go go go Tesla !!

    Spre binele nostru a tuturor !

    Şi în numele tuturor morţilor care au avut cancer cauzat de poluarea maşinilor autoturismelor etc!


    BRAVO TESLA!

    1. PENTRU MAŞINA ELECTRICĂ FRUMOASĂ ŞI RENTABIL ECONOMICĂ
    2. PENTRU PANOURILE SOLARE PLUS POWER WALL !
    9 3
  • Elvira
    Sper ca exemplul si presiunea Tesla sa fie preluat de toate companiile auto si sa renunte integral la motoarele cu combustie interna.
    9 3
  • @ Elvira

    Greta, tu esti ?
    9 7
  • Nu, eu sunt Edikkk.
    6 3
  • Clique
    Sunteți penibili... cât pot să mă amuz de susținătorii ăștia de EV-uri.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru