Teaser video pentru Skoda Octavia RS iV: versiunea de performanță va avea sistem plug-in hybrid de 245 de cai putere

de Daniel Popescu, Foto: Skoda
Joi, 27.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat un teaser video pentru Octavia RS iV și a confirmat că versiunea de performanță va avea un sistem plug-in hybrid de 245 de cai putere și o autonomie electrică de 55 de kilometri.

Skoda a dezvăluit primele imagini și detalii tehnice despre noua generație Octavia la sfârșitul anului trecut, iar la începutul acestui an a confirmat că aceasta va primi o versiune de performanță plug-in hybrid.

Ulterior, constructorul ceh a publicat și primele schițe cu noua Octavia RS iV, pentru ca acum să dezvăluie și un teaser video.

Imaginile scot în evidență semnătura farurilor și semnalizarea dinamică a stopurilor, precum și o serie de detalii de caroserie, inclusiv sigla Skoda, sigla RS sau portul pentru încărcarea bateriei.

În același timp, Skoda a confirmat oficial și detaliile tehnice ale sistemului plug-in hybrid, fără să existe însă surprize din acest punct de vedere.

Astfel, Skoda Octavia RS iV va avea un motor pe benzină de 1.4 litri cu 150 de cai putere și un cuplu de 250 Nm acompaniat de un motor electric care generează echivalentul a 115 cai putere. În total, sistemul PHEV oferă 245 de cai putere și un cuplu maxim de 400 Nm.

Acest sistem de propulsie este practic similar cu cel disponibil pe noul Volkswagen Golf GTE, pe versiunea de serie a conceptului Cupra Formentor sau pe versiunea plug-in hybrid a lui Cupra Leon.

De asemenea, Skoda a menționat că Octavia RS iV va avea o autonomie electrică de 55 de kilometri, conform standardului WLTP, una ușor mai scăzută decât în cazul lui Golf GTE, care oferă o autonomie electrică de 60 de kilometri.

Prezentarea oficială pentru Skoda Octavia RS iV va avea loc în 3 martie cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Via Skoda

Comentarii (14)

  • fan skoda
    Ce faruri agresive ! Super performante si design ! Extraordinar ! Superba !
    3 25
  • da e supercaliflagelistica si are 4 roti rotunde, minune mare.. dar 20 de stiri pentru aceeasi troaca nu-s prea multe AM?
    22 0
  • andrei
    hai ca fan skoda are orgasm si mi-e ca moare. mai dati si voi in alte zile stiri din astea, nu toate in aceeasi zi. ramane omul marcat. asa e cand nu ai mai vazut masini la viata ta, te extaziezi la orice.
    14 1
  • fan skoda
    @cifre

    Nu e o troaca ci este o minunatie de masina. Nu sunt niciodata prea multe stiri la o minunatie de VW, grupul VAG, Skoda si alte masini din grupul VAG !
    1 16
  • fan skoda
    @andrei

    Am vazut orice.

    De la masini de epoca la bolizi, Tesle si multe, multe altele. Manutele rosii nu ma afecteaza cu nimic ! Doar imi dau seama cati hateri sunt care ma injura si dau cu manute rosii. HUO !
    3 13
  • noxa 0
    ..puțini înțeleg valoarea unei mașini și dincolo de faruri,iar ceilalți pot mai mult.
    5 0
  • fan skoda
    @noxa 0

    Masina asta arata superb si frumos peste tot, la orice colt, muchie. Faruri, stopuri, design, interior, linii, spatiu, portbagaj, motor, tot, absolut tot este frumos si extraordinar !
    2 11
  • Edikkk
    :)))

    Este o maşină reuşită, e bun şi ăia 55 km full electric - asiguri deplasarea în oraş numai electric

    Decât nimic, e ok, clienţii trebuie să aibă opţiuni, bravo Skoda.
    3 1
  • fan skoda da...arata bine...speram ca macar modelul asta sa nu fie la fel de prost ca restul modelelor de la ei.
    3 1
  • fan skoda
    @bolovan

    Toate modelele de la Skoda sunt perfecte !
    1 11
  • @ πfan mocofan
    Hai ca esti de tot RS-ul...
    7 0
  • Presupun ca si asta o sa urmeze noul trend, si anume preturi revoltator de ridicole, nu? M-as mira sa nu se apropie de 50 de mii.
    7 0
  • @fan skoda
    Nimeni nu vrea sa stie, dar ne inchipuim cu totii ce faci tu cand ramai singur in camera cu o poza de skoda in fata

    Poate orbesti, naibii!
    7 0
  • Maximus
    55 km e clar dar trebuie sa fie si o conditie de timp nu?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru